کاهش قیمت کاردانو از زمان راهاندازی قراردادهای هوشمند؛ علت چیست؟
با وجود اشتیاق زیادی که برای بهروزرسانی آلونزو (Alonzo) و راهاندازی قراردادهای هوشمند در شبکه کاردانو وجود داشت، از زمان انجام این بهروزرسانی قیمت این ارز دیجیتال تقریباً سیری نزولی داشته است. آنطور که پیداست، کاردانو تاکنون نتوانسته است در رقابت با دیگر شبکههای مبتنی بر قراردادهای هوشمند، موفق عمل کند.
به گزارش کریپتو پوتیتو، با وجود اینکه اتریوم و بیت کوین در دو ماه گذشته اوجهای قیمتی جدیدی را تجربه کردهاند، کاردانو نتوانسته است از ماه سپتامبر (شهریور) به اوج تاریخی جدیدی برسد. ظاهراً راهاندازی قراردادهای هوشمند تأثیر مثبتی بر قیمت این ارز دیجیتال نداشته، چراکه ارزش بازاری آن همچنان رو به کاهش است.
در ۲ سپتامبر (۱۱ شهریور)، قیمت کاردانو به بیش از ۳ دلار رسید و ارزش بازار آن از ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کرد. در ۷ سپتامبر (۱۶ شهریور)، بعد از اینکه بیت کوین رسماً بهعنوان ارز قانونی السالوادور معرفی شد، قیمت کاردانو هم در کنار سایر ارزهای دیجیتال بهشدت کاهش یافت.
یک هفته پس از آن، شرکت اینپوت اوتپوت (Input Output) که مسئولیت توسعه و پشتیبانی از شبکه کاردانو را برعهده دارد، انجام بهروزرسانی آلونزو را تأیید کرد. هاردفورک آلونزو با استفاده از چهارچوب نرمافزاری پلوتوس (Plutus) امکان پشتیبانی از قراردادهای هوشمند را به شبکه کاردانو اضافه میکرد. پس از اجرای این بهروزرسانی قیمت کاردانو تا ۲.۷۱ دلار اصلاح شد و تا روز بعد به زیر ۲.۵۰ دلار رسید.
از آن زمان تاکنون روند قیمتی این ارز دیجیتال تقریباً نزولی بوده است. کاردانو در ماه اکتبر (مهر) نتوانست مانند بیت کوین رشد کند و بهتدریج به پایینترین قیمت ۹۰ روزه خود سقوط کرد. در حال حاضر ارزش بازاری این ارز دیجیتال کمتر از ۵۰ میلیارد دلار است و همین مسئله باعث شده تا کاردانو جایگاه خود را بهعنوان یکی از ۵ ارز دیجیتال برتر بازار از دست بدهد.
با اینکه رومین پلرین (Romain Pellerin)، مدیر ارشد فناوری شرکت اینپوت اوتپوت، با این موضوع مخالف است، فعالان جامعه ارز دیجیتال از ابتدای سال جاری اغلب کاردانو و اتریوم را رقیب یکدیگر در نظر گرفتهاند. حتی خود پلرین هم کاردانو را بهعنوان بلاک چینی معرفی کرد که با وجود تولید کربن کمتر در مقایسه با شبکه اتریوم و بیت کوین، پس از راهاندازی قرادادهای هوشمند «همتراز با اتریوم» خواهد بود.
به همین خاطر، چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، بنیانگذار کاردانو، ادعا کرد که تسلا برای انجام پرداختهای خود باید از این ارز دیجیتال استفاده کند. در ماه مه (اردیبهشت)، ایلان ماسک اعلام کرد که شرکتش استفاده از بیت کوین را متوقف خواهد کرد. دلیل او برای این تصمیم، آسیبهای زیست محیطی ناشی از استخراج بیت کوین بود. از آنجا که در شبکه کاردانو از سازوکار اثبات سهام استفاده میشود، این ارز دیجیتال انرژی زیادی مصرف نمیکند.
در حالی که کاردانو منتظر راهاندازی قراردادهای هوشمند بود، روند صعودی قیمت ارز دیجیتال رقیب، یعنی سولانا، پیوسته سریعتر میشد. سازوکار مبتنی بر اثبات تاریخ سولانا چیزی بود که توجه سرمایهگذاران زیادی را به خود جلب کرد. این شبکه میتواند تعداد زیادی تراکنش را در واحد ثانیه پردازش کند و مصرف انرژی بسیار کمی هم دارد. این عوامل در مجموع باعث شد تا سولانا رتبه پنجم بازار را از چنگ کاردانو در بیاورد.
کاردانو بخرید به قصد هولد سه تا پنج سال . مطمئن باشید زندگیتونو متحول خواهد کرد