توسعه دهندگان اتریوم: اتریوم ۲ به احتمال ۹۵ درصد امسال عرضه میشود
بهروزرسانی جدید اتریوم یا سرنیتی (Serenity)، یکی از اتفاقاتی است که جامعه اتریوم مدتهاست برای آن لحظه شماری میکند؛ با این حال به نظر نمیرسد تا سه ماهه دوم سال جاری میلادی شاهد عرضه این بهروزرسانی باشیم.
به گزارش کوین دسک، روز چهارشنبه طی یک برنامه پرسش و پاسخ در پلتفرم ردیت (Reddit)، تیم توسعه اتریوم ۲.۰ اعلام کرد تا زمانی که سه کلاینت شبکه نتوانند تست نت جدید را حداقل برای هشت هفته به صورت پایدار اجرا کنند، خبری از عرضه سرنیتی نخواهد بود. در پرسش و پاسخ برگزارشده، افرادی نظیر ویتالیک بوترین، بنیانگذار، دنی رایان (Danny Ryan) و جاستین دریک (Justin Drake)، از تیم تحقیق اتریوم ۲.۰، حضور داشتند.
دریک در پاسخ به سوال زمان عرضه نسخه جدید نوشت:
۹۵ درصد اطمینان دارم که [بهروزرسانی] در سال ۲۰۲۰ عرضه میشود.
اتریوم ۲.۰ نسل بعدیِ بزرگترین پلتفرم قراردادهای هوشمند در جهان است. در نسخه جدید اتریوم قرار است بازدهی شبکه افزایش یافته و الگوریتم اثبات سهام (PoS) در شبکه به کار گرفته شود. پیچیدگیهای فنی پروژه باعث شده تا روند توسعه آن به کندی صورت بگیرد، این پروژه از سال ۲۰۱۵ و همزمان با انتشار رسمی شبکه اتریوم در دست ساخت است.
ابتدا گفته شده بود که اتریوم ۲.۰ ماه ژانویه (دی) سال ۲۰۲۰ در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. پس از آن، سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به عنوان تاریخ بعدی عرضه این بهروزرسانی عمده اعلام شد. حالا، توسعهدهندگان اتریوم میگویند این احتمال وجود دارد که همزمان با پنجمین سالگرد عرضه اتریوم، سرنیتی نیز عرضه شود. به عبارت دیگر ۳۰ جولای ۲۰۲۰ (۹ مرداد ۱۳۹۹) را میتوان تاریخ احتمالی عرضه نسخه جدید اتریوم دانست.
رایان در بخشی از صحبتهای مینویسد:
فاز صفر قطعا در سال ۲۰۲۰ منتشر میشود. بازبینیها در حال انجام است و تست نت هر هفته بهتر و بهتر میشود. دلیلی نمیبینم که فاز صفر در سال ۲۰۲۰ عرضه نشود.
رایان و بوترین هم اعلام کردند که برای اجرای بیکان چین (Beacon Chain)، قلب تپنده بلاک چین جدید اتریوم، وجود دو کلاینت پایدار کافی است. با این حال، پژوهشگران دیگر در بدنه اتریوم دیدگاهی محافظهکارانهتر در این خصوص داشتند.
پس از عرضه شبکه اتریوم و کلاینت «Geth» در سال ۲۰۱۵، پریتی (Parity)، کلاینت دیگر شبکه، منتشر شد. پس از انتشار پریتی، نسبت اعتبارسنجهایی که بر روی کلاینتها فعالیت میکردند، ۸۰ درصد (برای Geth) به ۲۰ درصد (برای پریتی) بود. دریک در این خصوص نوشت:
پریتی هیچگاه نتوانست به پای Geth برسد.
رایان خاطرنشان کرد که فازهای صفر و ۱ به ترتیب ۹۹ و ۹۰ درصد پیشرفت داشتهاند. فاز یک وظیفه برقراری ارتباط میان کاربرانی که سرمایههایشان را در اختیار شبکه قرار دادهاند (Staking)، و بیکان چین را بر عهده خواهد داشت؛ به عبارت دیگر فاز یک را میتوان ستونی برای مهرههای شبکه جدید دانست.
دیدریک لوراکر (Diederik Loerakker)، از محققینی که بر روی اتریوم ۲.۰ کار میکند با اشاره سختیها بر سر راه بازبینیهای لازم برای بهروزرسانی، آن را وظیفهای بسیار دشوار خواهند. در این بهروزرسانی ممیزیها و تستهای مربوط به شخص ثالث، قابلیت این را خواهند داشت که در تلفنهای هوشمند اجرا شوند.
در ماههای پیش رو باید منتظر یک بهروزرسانی جدید نیز باشیم. بهروزرسانی مختص افرادی خواهد بود که به دنبال همکاری در عرضه اتریوم ۲.۰ هستند و حاوی قراردادهای سهامگذاری (Staking Contract) است.
از آنجایی که شبکه جدید اتریوم مبتنی بر اثبات سهام کار میکند، دارندگان اتر میتوانند توکنهای خود به منظور برقراری امنیت بلاک چین و اعتبارسنجی تراکنشها در اختیار شبکه قرار دهند. به گفته منابع مختلف حداقل میزان مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک اعتبارسنج در شبکه اتریوم ۳۲ اتر، معادل ۶,۴۰۰ دلار، خواهد بود.
به گفته رایان، ریزه کاریهای قراردادهای مخصوص سهامگذاری در دست بررسی است و بهار امسال و طی یک رویداد بزرگ اتریوم شاهد اعلام جزئیات آنها خواهیم بود. به گفته تیم توسعه نسخه جدید اتریوم، تعداد اعتبارسنجهای شبکه میتواند به چند میلیون برسد. از طرف یگر یکی از محققین این حوزه، ادعا میکند ده درصد از اترهای در چرخه به برای اعتبارسنجی تراکنشها مورد استفاده قرار خواهند گرفت. با در نظر گرفتن ارزش بازار فعلی اتریوم (۲۳ میلیارد دلار) این عدد، رقم بالایی است.
در نهایت تیم اتریوم اعلام کرد که همچنان در حال بررسی راههایی است که به وسیله آنها بتواند از اثبات کار (PoW) به سمت اثبات سهام برود.
برای انتقال بلاک چین اتریوم دو راه پیش روی توسعهدهندگان است: اول اینکه، طبق پیشنهاد بوترین در ماه دسامبر، ابتدا شبکه به کلاینتهای بدون تابعیت منتقل شود یا شبکه فعلی با تمام متعلقاتش به صورت یکجا به بیکان چین منتقل شود.
به عبارت دیگر، بلاک چین فعلی اتریوم میتواند به شکل چندین رسید که حاوی اعتبار تراکنشهای اثبات کار است، در بیاید یا شبکه فعلی میتواند از طریق پلهایی به فعالیتش ادامه داده و در نهایت با کامل شدن زنجیره جدید به آن منتقل شود.
بوترین پیشتر گفته بود که راهحل اول باب میلتر است. با این حال چالشهای بسیاری از جمله امکان عملی بودن این ایده از لحاظ فنی و بلاکهای یک مگابایتی که هر ۱۳ ثانیه تولید میشوند، پیش روی تیم توسعه اتریوم ۲.۰ قرار دارد.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.