کریگ رایت به سرقت ادبی در پایاننامه خود متهم شد
مردی که ادعا میکند وایتپیپر بیت کوین را نوشته است، ممکن است حتی پایاننامه مدرک حقوقش را هم ننوشته باشد.
به گزارش کوین تلگراف، این ادعا را یکی از نویسندگان مدیوم (Medium) با نام مستعار «PaintedFrog» در تاریخ ۹ آوریل (۲۱ فروردین) مطرح کرده و شواهدی ارائه کرده است که نشان میدهد شباهت گستردهای میان پایاننامه کریگ رایت (Craig Wright) و منابع دیگری که در دسترسند، وجود دارد.
رایت این پایاننامه را با عنوان «اثر مسئولیت واسطه اینترنتی» در سال ۲۰۰۸ برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد در رشته حقوق تجارت بینالملل به دانشگاه نورثاومبریا (Northumbria) ارائه کرده است.
با این حال، تصویر زیر نشان میدهد که پایاننامه رایت تا حد زیادی برگرفته از مقاله هیلاری پیرسون (Hillary Pearson) با عنوان «مسئولیت ارائهدهندگان خدمات اینترنتی» در سال ۱۹۹۶ است.
بخشهای دیگر مقاله پیرسون به صورت آشکار رونویسی نشده است. کریگ رایت در سال ۲۰۱۱ درباره سرقت ادبی نوشته است:
سرقت ادبی اشکال گوناگونی دارد. از بازنویسی ایدههای دیگران بدون ارجاع مناسب به آنها گرفته تا استفاده واژه به واژه از بندها یا کل متن، همگی جزو سرقتهای ادبی هستند.
تصویر زیر مثالهایی را نشان میدهد که رایت در موارد متعددی کارهای پیرسون را بازنویسی کرده است، بدون اینکه کوچکترین ارجاعی به منبع اصلی بدهد.
همانطور که در مقاله مدیوم به تفصیل آمده، بخش زیادی از اثر پیرسون بدون ذکر منبع توسط رایت، واژه به واژه رونویسی یا بازنویسی شده است:
مقاله «مسئولیت ارائهدهندگان خدمات اینترنتی» که متعلق به پیرسون است، ۵۸ بند دارد. رایت از ۴۵ پاراگراف آن استفاده کرده است؛ ۲۵ بند را به صورت کامل آورده و ۲۰ بند را تا حد زیادی از روی آن نوشته است. این یک سرقت ادبی گسترده و روشمند محسوب میشود و نمیتوان آن را خطای سهوی نویسنده در درج منبع در نظر گرفت.
کریگ در پایاننامه خود، اثر رونالد مان (Ronald Mann) و سث بلزلی (Seth Belzley) را با نام «میثاق مسئولیت واسطه اینترنتی» که در سال ۲۰۰۵ منتشر شده، به عنوان منبع ذکر کرده است. با این حال، بخش عمدهای از پانوشتهای اثر حاضر را میتوان به صورت واژه به واژه در متن کریگ یافت.
تصویر بالا بخشی از اثر مان و بلزلی است که عمدتا در پایاننامه رایت (تصویر پایین) تکرار شده است.
نویسنده در ادامه به شباهتهایی میان متن اثر کریگ و مقاله علمی دیگری که در سال ۲۰۰۱ منتشر شده و نیز صفحهای از ویکیپدیا اشاره کرده است.
در این پست اشاره شده است که کریگ از چند اثر دیگر متعلق به کریسپین بالمر (Crispian Balmer)، دنیس کراوچ ( Dennis Crouch) و دیگران، به شکل محدودتر استفاده کرده است.
قسمت طنزآمیز ماجرا آنجاست که کریگ در اعلامیه عمومیاش برای متهم کردن سارقان ادبی نیز، دست به سرقت ادبی زده است. کریگ در مطالبی که در سایت InfosecIsland.com در سال ۲۰۱۱ منتشر کرده و در آنها به سارقان اینترنتی تاخته، ظاهرا دوباره از اثر پیرسون استفاده کرده است.
علاقهمندان به ارزهای دیجیتال مدتهاست در مورد این موضوع که کریگ رایت همان خالق ناشناس بیت کوین، ساتوشی ناکاموتو است، مجادله میکنند. به نظر نمیرسد یافتههای اخیر به این زودیها سبب خاتمه این جدالها شود.
خخخخخخخخ بیا وقتی آدم به این مهمی ( به حساب خودش) میره پایان نامه شو کپی میکنه دیگه چه انتظاری میشه از دانشجوهای عزیز کشورمون داشت