اگر در سال ۲۰۱۴، ۹۰۰ دلار بر روی XRP سرمایهگذاری میکردیم و سال ۲۰۱۸ اقدام به فروش آن میکردیم، الان میلیونر بودیم. اما حالا که این فرصت را از دست دادهایم، این سوال پیش میآید که باز هم امکان میلیونر شدن با سرمایهگذاری بر روی ریپل وجود دارد یا خیر؟ با بررسی تمامی عواملی که میتواند بر روی پروژه ریپل و XRP تاثیر داشته باشد، به پیش بینی قیمت ارز دیجیتال پروژه ریپل تا آخر ۲۰۱۹ میپردازیم.
ریپل (XRP)، به عنوان یکی از پروژههای پرطرفدار و محبوب در میان ارزهای دیجیتال است که از نظر حجم سرمایه در میان ارزهای دیجیتال در رتبه سوم قرار دارد. با وجود سرمایه بالایی که در این ارز دیجیتال قرار دارد، سرمایهگذاران زیادی مشتاقند تا بتوانند به نتیجهی درستی از پیش بینی قیمت ریپل تا آخر ۲۰۱۹ برسند.
بسیاری از کارشناسان ارزهای دیجیتال معتقدند، XRP تا پایان سال ۲۰۱۹ علاوه بر رسیدن به سقف قیمتی تاریخی خود که ۳.۶۵ دلار است، سقفهای قیمتی جدیدی را نیز بسازد.
هدف ریپل
ریپل با هدف تحقق معاملات برون مرزی با سرعت بالا و کارمزد بسیار پایین، ایجاد شده تا بتواند جایگزینی برای پیامرسانهای مالی فعلی مانند سوئیفت، که قابلیت انجام معاملات برون مرزی را دارند، باشد.
مهمترین ایراد سیستمهایی مانند سوئیفت در حال حاضر متمرکز بودن، بالا بودن مقادیر کارمزد و سرعت پایین آنهاست که هدف ریپل، بهبود این سه مشکل است.
بنابراین استفاده از ارزهای دیجیتال به جای سیستمهایی مانند سوئیفت برای جابجایی پول در سطح برون مرزی، در هزینه و زمان شرکتها و افرادی که قصد دارند پولی را از کشوری به کشور دیگر انتقال دهند و با شرکتهایی در کشورهای دیگر، تبادلات مالی داشته باشند، میتواند تا حد زیادی صرفهجویی کند.
برای سرمایهگذاری بهویژه بهصورت میانمدت و بلندمدت، در نظر گرفتن تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در کنار هم میتواند ما را به پیشبینی درستتری از آینده قیمتی یک ارز برساند.
علاوه بر این دو نوع تحلیل، از آنجایی که ریپل (XRP)، ارز پرطرفداری است، میتوان با بررسی دیدگاه افراد و گروههای تاثیرگذار در این حوزه، احساسات (Sentiment) بازار نسبت به این ارز را نیز در نظر گرفت و از آن استفاده کرد. با بررسی عوامل زیر به پیش بینی قیمت ریپل تا آخر ۲۰۱۹ میپردازیم:
در این قسمت، ریپل را از نظر فاندامنتال بررسی میکنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این نوع تحلیل، به مقاله «تحلیل فاندامنتال چیست؟» مراجعه فرمایید.
مارکتکپ یا ارزش کل بازار
ریپل، به عنوان سومین پروژه از نظر حجم سرمایه موجود در آن است. هرچقدر حجم سرمایه موجود در یک پروژه بیشتر باشد، ریسک سرمایهگذاری بر روی آن کمتر میشود.
اما در عوض برای افزایش قیمت به سرمایه بیشتری نیاز خواهند داشت.
اختلاف ۱۱ میلیارد دلاری حجم سرمایه ریپل با اتریوم، نشان میدهد اگر ریپل بار دیگر بخواهد جایگاه ملکه ارزهای دیجیتال، یعنی اتریوم را از آن خود کند، مارکتکپ آن باید در حدود ۵۸ درصد افزایش یابد. با افزایش ۵۸ درصدی مارکتکپ ریپل، قیمت آن نیز ۵۸ درصد افزایش خواهد یافت. ریپل تاکنون چند بار سابقه رسیدن به اتریوم را داشته است.
اختلاف زیاد مارکتکپ استلار با ریپل که در حاضر جدیترین و نزدیکترین رقیب ریپل است، میتواند خیال طرفداران ریپل را راحت کند که وجود استلار در حال حاضر به این سادگیها نمیتواند خطری برای ریپل ایجاد کند.
از آنجایی که دو پروژه ریپل و استلار اهداف نسبتا مشابهی (با کمی اختلاف) دارند، رشد یکی میتواند برای دیگری خطرآفرین بوده و منجر به سرازیر شدن سرمایه به پروژه رقیب شود.
حجم معاملات روزانه
برای بررسی حجم معاملات لازم است با مراجعه به قسمت Historical Data در سایت کوینمارکتکپ، حجم معاملات روزانه مربوط به سی روز اخیر ریپل را بررسی کنیم.
همانطور که در شکل بالا مشخص است، در یک ماهه اخیر، با افزایش مارکتکپ و به تبع آن قیمت ریپل، حجم معاملات ۲۴ ساعته آن نیز نسبتا افزایش یافته است. این نشان میدهد که افراد زیادی در حال خرید و فروش XRP هستند و احتمالا افزایش قیمت آن ادامه خواهد داشت.
بررسی پارامتر NVT
این پارامتر، کل ارزش یک شبکه یا همان مارکتکپ نسبت به ارزش تراکنشهای انجام شده در شبکه ریپل را در بازههای زمانی مختلف بررسی میکند.
پارامتر NVT از تقسیم کل حجم سرمایه موجود در پروژه بر تراکنشهای روزانه انجام شده در شبکه آن پروژه بدست میآید و مشابه پارامتر PE که در بازار سهام مورد استفاده قرار میگیرد، است.
اما از آنجایی که اطلاعات پروژه ریپل در دسترس نیست و مانند سایر پروژههای ارز دیجیتال، منبع باز نیست، نمیتوان به ارزش تراکنشهای روزانه انجام شده در شبکه ریپل دسترسی پیدا کرد و در نتیجه امکان محاسبه پارامتر NVT برای آن وجود ندارد.
بررسی پارامتر FCAS
پارامتر Fundamental Crypto Asset Score) ،FCAS) که به تازگی در وبسایت کوینمارکتکپ اضافه شده، امتیاز پروژهها از نظر فاندامنتال را نشان داده و با در نظر گرفتن پارامترهای مختلفی تعیین میشود.
این پارامتر پروژههای مختلف را بر اساس فعالیت کاربران و عملکرد برنامهنویسان آن به ۵ دسته به صورت بالا تقسیمبندی میکند.
باتوجه به این تقسیمبندی، ریپل با داشتن امتیاز ۷۶۲ در رنک A قرار داشته و از نظر پارامتر FCAS در رده پروژههای خوب تقسیمبندی میشود. مثلث قرمز و عدد -۲ در کنار رنک A نشاندهنده تغییرات پارامتر FCAS ریپل در ۷ روز اخیر است.
نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
درصد بازگشت سرمایه که به اختصار به آن ROI میگویند، مقدار سود حاصل از یک ارز دیجیتال بر اساس تغییرات قیمتی آن از ابتدای راهاندازی (با قیمت ICO) (یا اولین قیمت معامله آن) تا قیمت کنونی آن است.
مقدار این پارامتر برای ارز دیجیتال پروژه ریپل برابر با ۷,۲۷۶ درصد است که نشان میدهد این ارز از ابتدای راهاندازی تاکنون به این میزان رشد قیمتی داشته است.
اولین اطلاعات قیمتی از XRP که در سایت کوینمارکتکپ در دسترس است، مربوط به ۴ آگوست ۲۰۱۳ میشود که قیمت آن برابر با ۰.۰۰۵۸ دلار است و بیشترین قیمت ثبت شده از آن نیز مربوط به تاریخ ۴ ژانویه ۲۰۱۸ میشود که قیمت آن برابر با ۳.۶۵ دلار است.
بنابراین برای محاسبه ماکزیمم نرخ بازگشت سرمایه در ریپل، خواهیم داشت:
با مقایسه این مقدار با ماکزیمم مقدار نرخ بازگشت سرمایه در سایر پروژهها میتوان فهمید، ریپل اگر قرار باشد بار دیگر سقفهای قیمتی خود را ببیند، میتوان انتظار رشد زیادی از آن داشت.
کاربردها
اگر بخواهیم در مورد کاربردهای پروژه ریپل صحبت کنیم، اولین چیزی که به ذهنمان میرسد، ریپلنت (RippleNet) است.
ریپلنت یک سرویس پرداخت بین بانکی است که پرداختهای برونمرزیِ تقریبا آنی را با کارمزد بسیار پایین امکانپذیر میکند. تمام محصولات ریپل روی این شبکه فعالیت خواهند کرد. ریپلنت در حال حاضر در بیش از ۴۰ کشور در ۶ قاره فعال است. درگاههای پرداخت ریپلنت در آمریکای شمالی، آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی افتتاح شده اند. سرویسهای جدید ارائه شده با استفاده از ریپلنت در سال گذشته بیش از ۲ میلیارد دلار سرمایه در گردش ریپل را افزایش داد.
این اطلاعات نشان میدهد که ریپل با سرعت زیادی در حال رشد است و پتانسیل زیادی برای رشد بیشتر در آینده دارد.
محصول دیگر ریپل، xRapid است که مزیت آن نسبت به سایر محصولات ریپل این است که در آن به صورت انحصاری از توکن XRP استفاده میشود.
سرویس xRapid یک سرویس عمومیتر نسبت به سایر سرویسهای ریپل است که هر شرکت یا موسسه ارائه کننده خدمات پرداختی میتواند از آن برای پرداختهای خارجی یا داخلی خود استفاده کند. پتانسیل xRapid را میتوان در همکاری اخیر بین ریپل و شرکت فلیتکر Fleetcor دید. شرکت فلیتکر، یک شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت در آمریکا با سرمایه ۱۹ میلیارد دلاری است که در اوایل سال ۲۰۱۹ اعلام کرد در حال استفاده از نرمافزار xRapid ریپل هستند. این شرکت، میلیاردها دلار خدمات پرداختی را سالیانه پردازش میکند و به میلیونها نفر از مشتریان خود، خدمات پرداختی بینالمللی را با استفاده از سرویسهای ریپل ارائه خواهد داد.
توانایی بازارهای ارائه دهنده خدمات پرداختی بسیار بزرگ است و شرکتهای ارائه دهنده این خدمات در حال حاضر به کسبوکارهای بزرگی تبدیل شدهاند.
مجموع کل پرداختهای جهانی سالیانه در حدود ۶۰۰ میلیارد دلار و کارمز مربوط به این پرداختها نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار در سال است.
با وجود مسائل ارائه شده در مورد سرعت پایین و کارمزد بالای سیستم بانکی به ویژه در پرداختهای برون مرزی، منصفانه است که بگوییم نوآوریها و سرویسهایی که ریپل ارائه کرده در راستای حل مشکلات واقعی زندگی بوده است.
اما باید ببینیم کاربرد ارز XRP در این محصولات به چه صورت است و به عبارتی توسعه این محصولات و تکنولوژیهای ارائه شده توسط ریپل چگونه میتواند منجر به افزایش قیمت توکن آن، یعنی XRP شود؟
یکی از جوابهایی که میتوان در پاسخ به این سوال داد این است که هرچند استفاده از این سرویسها هم با فیات (ارزهای رایج) و هم XRP امکانپذیر است و همچنین استفاده از XRP در این سرویسها هم سریعتر و هم با کارمزد پایینتر است، اما باز هم انتظار می رود بانک ها و موسسات مالی سنتی، به دلیل نوسانات زیاد قیمت XRP تمایلی به استفاده از آن نداشته باشند.
اما از نظری دیگر، توسعه مداوم تکنولوژیهای ارائه شده توسط ریپل و همچنین افزایش تطبیقپذیری آن با همکاری با موسسات مالی بزرگ دنیا، در بلند مدت میتواند تاثیر بسیار مثبتی بر روی قیمت XRP داشته باشد و بتوان نگاه خوشبینانهتری برای پیش بینی قیمت ریپل داشت.
به عبارتی میتوان گفت هرچند ممکن است محصولات کاربردی ارائه شده توسط موسسه ریپل منجر به استفاده بیشتر از XRP نشود، اما با توسعه و استفاده از این محصولات، مقبولیت موسسه ریپل و به تبع آن توکن XRP نیز افزایش یافته و میتواند از این طریق تاثیر بسیار مثبتی بر روی قیمت XRP داشته باشد.
مشارکتها
سال ۲۰۱۸، سال نوآوری و توسعه برای موسسه ریپل بود.
ژانویه ۲۰۱۸ شرکتهای بزرگی همچون IDT (یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی دنیا)، شرکت مرکری اِفایکس (MercuryFX) (یکی از شرکتهای فعال در زمینه ارائه سرویسهای مالی)، به همراه مانیگرام (MoneyGram) (یکی از بزرگترین شرکتهای ارائه دهنده خدمات مالی در آمریکا) و موسسه کوآلیکس (Cuallix) (از بزرگترین موسسات مالی مکزیک) اعلام کردند که از سرویس ایکسرپید (xRapid) ریپل در خدمات خود استفاده خواهند کرد.
کمی بعد، یک موسسه مالی ژاپنی به نام اسبیآی هولدینگز SBI Holdings، اعلام کرد که به زودی صرافی ارز دیجیتالی راهاندازی خواهد کرد که در ابتدا از بیت کوین، اتریوم و XRP پشتیبانی خواهد کرد.
در ماه فوریه، شرکت بینالمللی لیانلیان (LianLian) که یک پلتفرم پرداختی است که به بازارهایی همچون Amazon، Ebay و … خدمات خود را ارائه میدهد، همکاری خود با ریپل برای استفاده از سرویس xCurrent آن برای انجام معاملات برونمرزی را اعلام کرد.
در ماه مارس، ریپل اعلام کرد کنسرسیوم بانک ژاپن (نهادی متشکل از چندین بانک ژاپنی) قصد دارد یک برنامه تلفن همراه به نام مانیتپ (MoneyTap) ارائه دهد که این برنامه توسط بلاک چین ریپل پشتیبانی میشود.
در ماه آوریل بسیاری از بانکهای دیگر از جمله استاندارد چارترد (Standard Chartered) با خرید بخشی از سهام ریپل، به شبکه آن پیوستند. از ماه می تا ماه اکتبر نیز، بانکها و موسسات مالی بزرگی از سراسر جهان برای استفاده از خدمات و سرویسهای ریپل، به شبکه آن پیوستند.
در ماه اکتبر، سرویس xRapid ریپل راهاندازی شد.
پلتفرم xRapid با اولین مشتریان خود که موسسات مرکری اِفایکس و کوآلیکس و اتحادیه اعتبار فدرال کاتالیست (Catalyst) کار خود را آغاز کردند.
لازم به ذکر است علاوه بر ریپل، ارزهای دیجیتال دیگری نیز با هدف انجام معاملات برون مرزی سریع و با کارمزد پایین ایجاد شدهاند. اما نقطه قوت اصلی ریپل نسبت به سایر رقبا، همکاریهای متعددی است که با بانکها و موسسات مالی بزرگ دنیا برقرار کرده و قرار است از سرویسهای ریپل در آن بانکها و موسسات استفاده شود.
وجود چنین همکاریهای بزرگی این نوید را به طرفداران ارزهای دیجیتال و به ویژه ریپل میدهد که با اجرایی شدن خدمات ریپل بر روی این موسسات و بانکها، شاهد افزایش قیمت و رشد زیادی در سرمایه موجود در ریپل و در نتیجه XRP خواهیم بود.
نحوه توزیع XRP
از آنجایی که XRP قابل ماین کردن نیست، موسسه ریپل در ابتدای راهاندازی همه سرمایهی در نظر گرفته شده برای آن، که معادل ۱۰۰ میلیارد XRP بود را ایجاد کرد.
از این ۱۰۰ میلیارد، ۴۵ میلیارد آن در زمان عرضه اولیه XRP برای خرید در اختیار کاربران قرار گرفت و ۵۵ میلیارد XRP در یکی از آدرسهای متعلق به موسسه ریپل قفل شد و نحوه توزیع آن به این صورت بود که قرار شد هر ماه ۱ میلیارد XRP آزاد شود و در سرمایه در گردش XRP قرار گیرد و برای سرمایهگذاری روی پروژههای مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
از آنجایی که تاریخ فروش یک میلیارد XRP ماهیانه و اختصاص آن برای سرمایهگذاری در پروژههای مختلف معمولا در اول هر ماه صورت میگیرد، احتمال اعلام همکاری توسط موسسه ریپل در ابتدای هر ماه زیاد است.
همچنین با بررسی تاریخچه قیمتی ریپل میتوان دریافت که قیمت XRP در ابتدای هر ماه با افزایشی هرچند کم، روبرو بوده است. همچنین از آنجایی که موسسه ریپل در هیچ ماهی به اندازه ۱ میلیارد XRP را مورد استفاده قرار نمیدهد، مقادیر اضافی این ۱ میلیارد XRP ماهیانه بر روی هم جمع شده و احتمال میرود، مدت زمانی که طول میکشد تمام این XRP ها مورد استفاده قرار گیرد، از ۵۴ ماهی که در ابتدای راهاندازی برای آزاد کردن ۵۵ میلیارد XRP به صورت ماهیانه ۱ میلیارد XRP برنامهریزی شده بود، کمی بیشتر شود.
رقبای اصلی
بررسی رقبای پروژه میتواند به ما کمک کند بتوانیم تشخیص دهیم از میان پروژههایی با تکنولوژیها و کاربردهای مشابه، کدامیک در طولانیمدت ماندگار میشوند و به عنوان بهترین پلتفرم آن حوزه به کار خود ادامه می دهند و از این طریق به ما در پیش بینی قیمت ریپل کمک کند.
جدیترین رقیب ریپل در حال حاضر استلار است. اما علاوه بر استلار بانک بزرگ جیپیمورگان نیز به تازگی اقدام به راهاندازی ارز دیجیتال باثبات خود کرده که میتواند در آینده رقیبی برای ریپل شده و کار را برای توسعه ریپل سختتر کند.
از آنجایی که استلار با ایجاد یک هاردفورک از ریپل ایجاد شد، این دو پروژه مشابهتهای زیادی با هم دارند. اصلیترین مزایای استلار نسبت به ریپل، غیرمتمرکز بودن و منبع باز بودن آن است و مهمترین مزیت ریپل نسبت به استلار نیز همکاریهای متعدد آن با بانکها و موسسات بزرگ دنیاست.
با وجود اینکه این دو پروژه رقیب، هر دو در ده پروژه برتر از نظر حجم سرمایه موجود در آنها قرار گرفتهاند، میتوان به اهمیت کاربرد آنها، یعنی انجام معاملات برون مرزی با سرعت بالا و کارمزد پایین پی برد.
چالشها و راهکارهای آن
مهمترین چالشهایی که این پروژه از زمان پیدایش تاکنون با آن همراه بوده، متمرکز بودن و منبع باز نبودن آن است که تیم ریپل نیز تاکنون جواب قانعکنندهای در برابر آن ارائه نکردهاند.
اما علاوه بر چالشهای بنیادی که در مورد ریپل مطرح میشود، این چالش نیز به تازگی عنوان شده که با وجود اخبار مهمی که رپیل در سال ۲۰۱۸ و همچنین از ابتدای ۲۰۱۹ تاکنون در رابطه با همکاریهایی مختلفی که بانکها و مراکز مختلف داشته و همچنین لیست شدن در صرافی بزرگ کوین بیس که طرفداران ریپل از مدتها پیش در انتظار آن بودند، این سوال پیش میآید که:
چرا با وجود تمام این اخبار مثبت، این ارز نتوانسته حرکت صعودی خود را آغاز کند؟
یکی از جوابهایی که میتوان در پاسخ به این سوال داد این است که هرچند استفاده از این سرویسها هم با فیات و هم XRP امکانپذیر است و همچنین مزیت استفاده از XRP در این سرویسها سرعت بالاتر و کارمزد پایینتر است، اما باز هم انتظار می رود بانک ها و موسسات مالی سنتی، به دلیل نوسانات زیاد قیمت XRP تمایلی به استفاده از آن نداشته باشند.
اما از نظری دیگر، توسعه مداوم تکنولوژیهای ارائه شده توسط ریپل و همچنین افزایش تطبیقپذیری آن با همکاری با موسسات مالی بزرگ دنیا، در بلند مدت میتواند تاثیر بسیار مثبتی بر روی قیمت XRP داشته باشد. با وجود تمام پارامترهایی که در اینجا با هدف پیش بینی قیمت ریپل با استفاده از تحلیل فاندامنتال بررسی شد، میتوان گفت این پروژه از نظر فاندامنتال و یا بنیادی، پتانسیل خوبی برای رشد دارد.
پیش بینی قیمت ریپل با استفاده از تحلیل تکنیکال
با استفاده از تحلیل تکنیکال و بررسی نمودار XRP/USD نگاهی به دوره ذخیره (accumulation) ریپل از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ میاندازیم.
همانطور که در نمودار بالا دیده میشود و با توجه به این اصل که بازار علاقه زیادی به تکرار الگوهای گذشته خود دارد میتوان گفت، شاهد حرکت تقریبا مشابه با قبل از ظهور بازار صعودی در سالهای ۲۰۱۷-۲۰۱۴ هستیم.
شاید بپرسید این حرکتهای مشابه به چه صورت هستند؟
در هر دو الگو، یک روند طولانیمدتی که به عنوان مقاومت قوی برای هر دو الگو عمل میکند، مشاهده میشود.
همچنین الگوی مثلث متقارن نیز در هر دو روند قابل تشخیص است. همچنین میتوان دید که از سال ۲۰۱۴ تا اوایل ۲۰۱۷، الگوی مشابهی دیده شده که در آن یک خط حمایت قوی و پس از آن ۸۰,۰۰۰ درصد افزایش قیمت از آن خط حمایت دیده شده است.
در نهایت، اگر بخواهیم کمی بهتر لزوم روند افزایشی در ریپل را درک کنیم، میتوان اینگونه به آن نگاه کرد:
با در نظر گرفتن قیمت فعلی XRP که در زمان نگارش این مقاله ۰.۴۳ دلار است، برای اینکه یک بانک یا موسسه مالی بتواند در یک روز با استفاده از خدمات ریپل و بکارگیری XRP، یک تراکنش ۱ میلیون دلاری انجام دهد، به XRP ۲,۳۲۵,۰۰۰ برای همان یک تراکنش نیاز خواهد داشت. اگر قیمت هر XRP به ۱ دلار برسد،آن موسسه مالی برای انجام آن یک تراکنش ۱ میلیون دلاری به ۱,۰۰۰,۰۰۰ XRP نیاز خواهد داشت.
اگر قیمت هر XRP به ۱۰ دلار برسد، برای انجام موقعیت مشابه بالا به ۱۰۰,۰۰۰ XRP نیاز خواهد بود.
اگر قیمت آن به ۱۰۰ دلار برسد، برای انجام موقعیت مشابه بالا به ۱۰,۰۰۰ XRP نیاز خواهد بود و اگر قیمت آن به ۱۰۰۰ دلار برسد، برای انجام موقعیت مشابه بالا به ۱,۰۰۰ XRP نیاز خواهد بود.
این افق دیدی است که میتوان با وجود استفاده موسسات مالی و بانکهای بزرگ دنیا از XRP برای آن در نظر گرفت.
در ادامه نمودار XRP/BTC را با استفاده از اندیکاتورهای مختلف در تایم فریم هفتگی مورد بررسی قرار میدهیم.
اندیکاتور RSI
با وجود اینکه در ماههای ژانویه، فوریه و دسامبر ۲۰۱۷ و سپتامبر ۲۰۱۸ شاهد کاهشهای شدیدی در RSI و به دنبال آن یک افزایش شدید از ۱۷۸ درصد تا ۵,۰۰۰ درصد بودیم، کاهشهای اخیر RSI نیز میتواند به عنوان شروع یک روند افزایشی برای ریپل تلقی شود.
همچنین لازم به ذکر است، رسیدن سطح RSI به مقدار ۲۵ به عنوان کمترین مقدار دیده شده برای RSI در کل تاریخچه قیمتی ریپل برای اولین بار در ماه می ۲۰۱۹ مشاهده شده است.
اندیکاتور MACD
درست مانند آنچه در نوامبر ۲۰۱۷ و دسامبر ۲۰۱۸ مشاهده شد، اکنون نیز در یک کانال نزولی برای مکدی (MACD) با امکان شکست و گذر به صورت صعودی قرار داریم. علاوه بر استفاده از اندیکاتورهای مختلف، با توجه به الگوهای قبلی ریپل، میتوان از ارتباط آن با روند کلی بازار نیز به دید دیگری دست یافت:
شاید بپرسید این حرکتهای مشابه به چه صورت هستند؟
مقاومت در برابر جریان کلی بازار
در بازار ارزهای دیجیتال، آلتکوینها تمایل دارند در روند قیمتی خود از بیت کوین پیروی کنند و بیت کوین نیز تمایل دارد در روند بازگشت و اصلاح خود، از آلت کوینها تبعیت کند.
بطور کلی میتوان گفت یک همبستگی قیمتی بین بیت کوین و سایر آلتکوینها وجود دارد که شدت این همبستگی از ابتدای پیدایش ارزهای دیجیتال تاکنون تغییراتی داشته، اما هنوز وجود دارد.
وقتی قیمت بیت کوین به صورت ناگهانی افزایش مییابد، دو روند احتمال دارد رخ دهد:
- کاهش قیمت آلت کوینها به دلیل جاری شدن بیشتر سرمایه به سمت بیت کوین
- افزایش قیمت آلت کوینها به دلیل جاری شدن حجم سرمایه بیشتر به سمت بازار ارزهای دیجیتال و به ویژه آلت کوینها
روندی که تاکنون مشاهده شده به این صورت است که با افزایشی ناگهانی قیمت بیت کوین، معمولا بیشتر سرمایه گذاران، داراییهای خود را از آلت کوینها خارج کرده و ترجیح میدهند بر روی پادشاه ارزهای دیجیتال، بیت کوین، سرمایهگذاری کنند، اما با ثبات قیمت بیت کوین، به دلیل هیجان بوجود آمده در بازار، سرمایهگذاران، داراییهای خود را به آلت کوینها انتقال میدهند.
بنابراین با هر روند افزایشی بیت کوین، غالبا با یک فاصله زمانی باید منتظر افزایش قیمت در آلت کوینها بود. اما این همبستگی بین آلت کوینهای برتر کمتر دیده می شود و ارزهای دیجیتالی مانند اتریوم، ریپل و .. میتوانند حرکتهای قیمتی کاملا مستقلی از بیت کوین داشته باشند و در حرکتهای افزایشی بیت کوین، فقط مقدار بسیار کمی افزایش یابند و روند صعودی اصلی آنها در بازه زمانی مستقلی نسبت به روند صعودی بیت کوین و کل بازار اتفاق بیفتد. با بررسی تاریخچه قیمتی XRP میتوان دریافت که این ارز همیشه نسبت به صعود قیمت در بازار، دیرتر از همه آلت کوینها واکنش نشان داده است.
پیش بینی قیمت ریپل با استفاده از تحلیل احساسات
تحلیل احساسات (Sentiment Analysis)، با بهکارگیری ابزارهای مختلف به بررسی و آنالیز احساسات غالب افراد جامعه نسبت به آن خدمات یا پلتفرم، میپردازد.
یکی از روشهایی که میتواند دید خوبی نسبت به احساسات غالب افراد جامعه به ما بدهد، بررسی نظرات و دیدگاههای افراد و گروههای تاثیرگذار در حوزه ارزهای دیجیتال است. زیرا تحلیلها و نظرات این افراد و گروهها میتواند نظر و دیدگاه غالب افراد جامعه را تحت شعاع خود قرار دهد.
با این استدلال به بررسی نظراتی که افراد و گروههای مختلف در رابطه با آینده ریپل و پیشبینی قیمت ریپل تا آخر ۲۰۱۹ دارند، میپردازیم:
کوینسوئیچ (CoinSwitch)
با توجه به پیشبینیهای کوینسوئیچ، سرویسهای مالی ریپل از جمله RippleNet و xRapid رشد چشمگیری در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با ۲۰۱۸ خواهند داشت. انتظار میرود که این سرویسها با افزایش تعداد همکاریهای ریپل با موسسات و بانکهای بزرگ دنیا، به مناطق بیشتری از جهان گسترش یابد.
ریپل عمدتا به خاطر وجود تکنولوژی آن به نام RippleNet که همان شبکه اصلی ریپل است و یک سیستم پرداخت بین بانکی است، شناخته می شود.
با استفاده از این تکنولوژی، پرداختهای برون مرزی میتوانند به صورت آنی انجام شوند. انتظار می رود در سال ۲۰۱۹، با گسترش بیشتر ریپلنت و سایر سرویسهای مالی ریپل، مقبولیت XRP در دنیای ارزهای دیجیتال افزایش یافته و قیمت آن تا پایان سال ۲۰۱۹ به ۱.۲ دلار برسد.
گروه اینوستنیگ هاوِن (investinghaven)
بر اساس نظر این گروه، که یک گروهی تحقیقاتی در زمینه ارزهای دیجیتال هستند، قیمت ریپل تا آخر ۲۰۱۹ به ۲۰ دلار میرسد.
این پیشبینی آنها با ترکیب تحلیل فاندامنتال و تکنیکال انجام شده است.
آنها در پیشبینی خود اشاره کردهاند که اگر مشارکت ریپل با بانکها و موسسات مختلف گسترش بیشتری پیدا کند و استفاده از توکن XRP در تکنولوژیهای ارائه شده توسط ریپل کاربردیتر شود، این پیشبینی محقق میشود.
سایتهای افایکس استریت (fxstreet) و اکسپرس (express.co.uk)
این سایتها با تحلیلهای مختلفی که ارائه دادهاند بر این باورند که قیمت XRP پتانسیل رسیدن به ۵-۳ دلار را تا آخر سال ۲۰۱۹ دارد.
سایت UsLifted
متخصصان این سایت بر این باورند که سرمایه در گردش XRP تا آخر ۲۰۱۹ میتواند به ۳۸,۷۳۹,۱۴۵,۹۲۴ XRP و قیمت آن نیز میتواند به ۲۲.۷۹ دلار برسد.
نمایندگان پیشبینی اقتصادی (The Economic Forecast Agency)
این نمایندگان پیشبینی میکنند که قیمت ریپل تا پایان ۲۰۱۹ به ۰.۳۲ دلار سقوط خواهد کرد. دلیل اصلی آنها برای این پیشبینی عدم استفاده از XRP در محصولات و تکنولوژیهای ارائه شده توسط ریپل است.
مترو (Metro)، بزگترین نشریه اقتصادی انگلیس
متخصصان این نشریه معتقدند که قیمت ارز دیجیتال پروژه ریپل تا آخر ۲۰۱۹، به محدوده ۰.۲۸-۰.۲۲ دلار سقوط خواهد کرد.
دلیل اصلی آنها از ارائه این پیشبینی این است که آنها بر این باورند که تا پایان امسال بیشتر سرمایهگذاران، ترجیح میدهند بر روی بیت کوین سرمایهگذاری کنند و از این رو پیشبینی قیمت آنها برای بیت کوین بالاتر از ۲۰ هزار دلار تا پایان ۲۰۱۹ است.
با وجود نظرات متفاوتی که برای پیش بینی قیمت ریپل تا آخر ۲۰۱۹ مطرح شد، میتوان گفت، احساسات اکثریت در مورد ریپل تا پایان ۲۰۱۹، صعودی است.
جمعبندی
اگر بخواهیم یک جمع بندی و نتیجهگیری کلی برای پیش بینی قیمت ریپل در سال ۲۰۱۹ داشته باشیم، باید تمامی تحلیلها را در کنار هم در نظر بگیریم.
وجود همکاریهای زیاد ریپل با بانکها و موسسات مالی بزرگ دنیا، تاثیر بسیار مثبتی بر روی توسعه پروژه ریپل خواهد گذاشت، اما از آنجایی که توکن XRP لزوما در سرویسها و تکنولوژیهای ارائه شده به این موسسات مورد استفاده قرار نمیگیرد، نمیتوان گفت این همکاریها تاثیر مستقیمی بر روی قیمت XRP میگذارند.
اما باید در نظر داشت حتی اگر طرفهای قرارداد ریپل حاضر نباشند در معاملات برونمرزی و سایر خدماتی که ریپل برای آنها ارائه میدهد از XRP استفاده کنند، این اخبار و توسعه ریپل در سراسر جهان میتواند به مقبولیت بیشتر XRP کمک بزرگی کرده و از این طریق منجر به افزایش قیمت آن شود.
علاوه بر این، شاید استفاده از XRP در سرویسهای ریپل اجباری نباشد، اما مزیت استفاده از آن نسبت به فیات، سرعت بالاتر و کارمزد کمتر خواهد بود. اما به دلیل نوسانهای قیمتی زیاد XRP، این چالش مطرح می شود که استفاده از چنین ارزی برای پرداختهای بین بانکی مناسب نیست و برای اینگونه پرداختها بهتر است ارزهای دیجیتال باثبات مورد استفاده قرار گیرند.
آیا با وجود مطرح شدن این چالش این امکان وجود دارد که بانکها و موسسات مالی بزرگ دنیا مانند بانک بزرگ جیپیمورگان که به تازگی ارز دیجیتال باثبات خود را راهاندازی کرده، از ریپل سبقت بگیرند؟
با وجود تمام چالشهای موجود درباره پروژه ریپل، از متمرکز بودن و منبع باز نبودن آن گرفته تا عدم لزوم استفاده از XRP در سرویسهای آن، باید در نظر داشت که این ارز به عنوان سومین ارز دیجیتال برتر، طرفداران زیادی دارد و از آنجایی که قرار است به عنوان پلی میان سیستم بانکی و دنیای ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار گیرد، میتوان انتظار داشت به سمت هدفهای بالاتری حرکت کرده و با رشد زیادی روبرو شود.
توجه داشته باشید که این یک تحلیل شخصی بوده و به هیچ عنوان نباید برای انجام معامله فقط به آن اتکا کرد.
باید تحلیل ۵ سال قبل رو انجام بدی نه بعد