تحلیل قیمت تتر: در ۴۸ ساعت پرتلاطم برای قیمت تتر چه گذشت؟
در حالی که همزمان با اتفاقات نیمه شب گذشته، قیمت تتر به سرعت افزایش پیدا کرد و تا کانال ۷۰ هزار تومان پیشروی کرده بود، اما با پایان اتفاقات و کاهش نگرانیها در برابر این حملات، قیمت تتر بار دیگر کاهش یافت.
در زمان تنظیم این گزارش، هر تتر با قیمت ۶۵,۵۳۰ تومان معامله میشود که نشاندهنده کاهش ۴.۹ درصد قیمت ریالی تتر در ۲۴ ساعت گذشته است. همچنین قیمت تتر نسبت به اوج قیمت نیمه شب گذشته که بهای خرید تتر به ۶۹,۹۹۶ تومان رسیده بود، بیش از ۶.۳ درصد افت داشته است.
در حالی که طی روزهای اخیر تحت تأثیر انتظارات در خصوص بالا گرفتن هر چه بیشتر تنشها در منطقه، قیمت دلار و تتر در بازار ایران در حال افزایش بود، رویدادهای دیشب قیمت تتر را ظرف مدت بسیار کوتاهی حدود ۲,۰۰۰ تومان افزایش داد و در حدود ساعت ۳ بامداد به یک قدمی ۷۰,۰۰۰ تومانی شدن رسید و اوج قیمتی خود در ۶۹,۹۹۶ تومان را به ثبت رساند.
این در حالی است که با مشخص شدن ابعاد رویدادهای شب گذشته و افت انتظارات صعودی، قیمت تتر پس از ثبت اوج خود، به سرعت ریزشی شد، به طوری که تا ساعت ۸ صبح به زیر حدود ۴ هزار تومان کاهش یافت و به زیر ۶۶,۰۰۰ تومان رسید.
تحلیل تکنیکال تتر
براساس آنچه در چارت مشاهده میشود، قیمت تتر در حال حاضر در یک کانال صعودی بلندمدت قرار دارد. در حال حاضر، با قرار گرفتن میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه (SMA50) در بالای بالای میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه (SMA200)، گلدن کراس یا تقاطع طلایی (Golden Cross) رخ داده است. در گذشته، هنگامی که گلدن کراس در چارت USDT نمایان شده، در ابتدا قیمت با اصلاح روبهرو شده و پس از آن رشد قابل توجهی داشته است که در چارت با دایرههای رنگی مشخص شدهاند.
سطح قیمت ۷۰ هزار تومان یک مقاومت کلیدی مهم در برابر مسیر صعودی تتر است. این سطح هم یک مقاومت روانی است و هم براساس شاخصهای دیگر به عنوان یک سطح PRZ به حساب میآید. قیمت تتر پس از برخورد با سطح ۶۹,۵۰۰ هزار تومان که با خط میانی کانال صعودی هم مطابق شده، برگشت داده شده است.
سطح فیبوناچی اصلاحی که از آخرین برخورد قیمت با کف کانال در سطح ۵۸ هزار تومان تا برخورد قیمت به خط میانی کانال ۶۹,۵۰۰ تومان ترسیم شده است، نشان میدهد که قیمت تا ناحیه ۰.۳۸۲ فیبوناچی اصلاحی در ۶۵,۱۷۰ تومان اصلاح شده است. چنانچه روند همچنان نزولی باشد قیمت میتواند تا سطح ۶۳,۸۰۰ تومان و ناحیه طلایی فیبوناچی (۰.۶۱۸) در قیمت ۶۲,۵۴۰ تومانی اصلاح شود.
مهمترین سطح حمایت فعلی برای تتر میانگین متحرک نمایی و همچنین کف کانال صعودی در ناحیه قیمتی بین ۵۹,۹۰۰ تومان تا ۶۱,۰۰۰ تومان است. با این حال، در صورتی که قیمت تتر روند صعودی در پیش بگیرد، مقاومت اول در سطح ۷۰,۰۰۰ هزار تومان و مقاومتهای بعدی آن در سطح ۷۵,۴۰۰ تومان، ۸۰,۰۰۰ تومان و بعد از آن سقف کانال صعودی قرار دارد.
عوامل تعیینکننده قیمت تتر در روزهای آینده کدامند؟
با توجه به اینکه ارزش تتر متصل به دلار آمریکا است، باید چشم به عملکرد قیمت دلار در بازار داشت. قیمت دلار تا ابتدای مهر ماه زیر کانال ۶۰ هزار تومانی قرار داشت، اما در یک ماه اخیر تحت تاثیر عوامل مختلفی که مهمترین آن رویدادهای سیاسی، نظامی و ژئوپلتیکی در منطقه غرب آسیا بوده است؛ بهای دلار و تتر افزایش پیدا کرد و به نقطه کنونی خود رسید.
رویدادهای ژئوپلتیکی
با این حال، برای تحلیل و پیشبینی عملکرد آینده قیمت تتر، باز هم باید مهمترین فاکتور را وضعیت تنشهای ژئوپلتیک دانست و در صورتی که شاهد کاهش محسوس انتظارات در خصوص تنشها باشیم، بیتردید میتوان انتظار داشت که قیمت تتر هم به افت کنونی خود ادامه دهد. اما در صورت افزایش تنشها، دیدن قیمت تتر در کانالهای بالاتر میتواند چندان دور از انتظار نباشد. از این رو، میتوان گفت که برای دانستن آینده تتر باید تا حد زیادی رویدادهای ژئوپلتیکی در منطقه غرب آسیا را زیر نظر داشت.
انتخابات آمریکا
همچنین در هفتههای آینده ممکن است که نتایج انتخابات آمریکا هم بتواند بر روی قیمت دلار آمریکا تأثیر بگذارد و این امر نوسانات تتر را افزایش دهد. در واقع، این مورد از ۲ جنبه متفاوت میتواند بر روی قیمت دلار و به تبع آن تتر تاثیر بگذارد. در وهله اول، تغییر احتمالی در شاخص دلار آمریکا در بعد جهانی که میتواند در اثر پیروزی ترامپ یا هریس دستخوش تغییرات فراوانی شود و در مرحله دوم، با توجه به انتظارات متفاوتی که بازار ایران از نتیجه انتخاب هر کدام از این دو نامزد دارد، قیمت دلار و تتر میتوانند نوسانات صعودی یا نزولی بیشتری تجربه کنند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.