انرژی تجدیدپذیر برای حل مشکل پایداری بیت کوین کافی نیست!
با توجه به گفته های الکس دی وریس (Alex de Vries)، یک متخصص بلاک چین در شرکت حسابرسی PwC، انرژی تجدید پذیر، مشکل پایداری بیت کوین را حل نخواهد کرد.
روز پنجشنبه ۱۴ مارس (۲۳ اسفند)، استدلال مذکور در مجله انرژی پایدار Cell به انتشار رسید و در آن از اطلاعات برآورد شده در وب سایت دی وریس استفاده شد. بر اساس این اطلاعات، میزان انرژی مصرفی بیت کوین در سال ۲۰۱۸، چیزی حدود ۴۰ تراوات ساعت (TWh) تا ۶۲.۳ تراوات ساعت (TWh) بوده است. طبق اطلاعات نگارش شده در این مقاله، میزان انرژی مصرفی بیت کوین در سال ۲۰۱۸ با میزان انرژی مصرفی در کشورهایی نظیر مجارستان (۴۰.۳ TWh) و سوئیس (۶۲.۱ TWh)، تا حدودی برابر بوده است.
الکس دی وریس در ادامه به مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۴ اشاره می کند. در این مطالعات تخمین زده شده که مصرف کل انرژی بخش مالی می تواند به بزرگی ۶۵۰ تراوات ساعت در سال باشد. او با این حال می گوید که این میزان، انرژی مصرفی دیتاسنترها، بانک ها و دستگاه های خودپرداز را نیز شامل می شود. در مقابل، تخمین مصرف انرژی بیت کوین تنها به بخش استخراج مربوط است، و نه انرژی مصرفی در خودپردازهای بیت کوین، یا واسطه های مورد اطمینان نظیر صرافی ها، خدمات رسان های کیف پول و خدمات رسان های پرداختی.
با استناد به داده های مذکور، میزان انرژی مصرفی دیتاسنترها در سال ۲۰۱۴ حدود ۱۹۴ تراوات ساعت بوده است. انتظار می رود که این میزان تا پیش از سال ۲۰۲۰ حدود ۳ درصد رشد پیدا کند و به ۲۰۰ تراوات ساعت برسد.
دستکم ۲۰ درصد از این ظرفیت (۴۰ تراوات ساعت) به مراکز استخراج بیت کوین تعلق دارد.
دی وریس همچنین این نکته را یادآور می شود که ردپای کربن در تراکنش های بیت کوین از ردپای کربن در تراکنش های بانکی غیر نقد و سنتی پیشی گرفته است. او در این خصوص گفته است که هر تراکنش بیت کوین بین ۴۹۱.۴ کیلووات ساعت الی ۷۶۵.۴ کیلووات ساعت انرژی مصرف می کند. این در حالی است که ردپای کربن برای تراکنش های غیر نقد سنتی ۰.۴ کیلووات ساعت است. با این حساب، ردپای کربن بیت کوین در هر سال، حدود ۱۹.۰ الی ۲۹.۶ میلیون متریک تن از کربن دی اکسید برآورد می شود.
در پایان، نتیجه گیری شده است که اثرات جانبی ناشی از هزینه بالای مصرف انرژی در بیت کوین، از جمله جایگزینی سریع سخت افزار استخراج ارز دیجیتال، به این معناست که انرژی تجدید پذیر برای حل مسئله پایداری بیت کوین، کافی نیست.
در عوض، دی وریس پیشنهاد می کند که جایگزین های مکانیزم پر مصرف اثبات انجام کار (PoW)، مانند اثبات سهام (PoS)، می توانند علاوه بر «مصرف بالای انرژی»، از «انگیزه توسعه مدارهای مجتمع با کاربرد خاص» نیز جلوگیری کنند.
در دسامبر ۲۰۱۸، ویتالیک بوترین، همبنیانگذار اتریوم، نظرات بی شماری را در ارتباط با آینده بلاک چین با شاردینگ مبتنی بر اثبات سهام مطرح کرد و گفت که شاردینگ و اثبات سهام، بلاک چین ها را «۱۰۰۰ برابر کارآمدتر از شبکه های کنونی» خواهند کرد.
در می ۲۰۱۸، الکس دی وریس مقاله ای به نام «مشکلات رو به رشد انرژی برای بیت کوین» را منتشر کرد و مدعی شد که شبکه بیت کوین می تواند تا پیش از پایان سال، ۵۰ درصد از انرژی موجود در دنیا را استفاده کند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.