ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۲ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۱۳۵ تومان

عضو شورای فقهی بانک مرکزی: باید زمینه اعتماد عمومی در ارزهای دیجیتال فراهم شود

عضو شورای فقهی بانک مرکزی: باید زمینه اعتماد عمومی در ارزهای دیجیتال فراهم شود

عضو شورای فقهی بانک مرکزی با بیان اینکه، پول‌های مجازی اعتباری است، گفت: ارز دیجیتال کاغذی نیست و باید زمینه اعتماد عمومی و ایجاد مال عمومی را در آن فراهم کرد.

به نقل از ستادخبری هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، حجت‌الاسلام سیدعباس موسویان، افزود:

اگر توانستیم یک مال عمومی طراحی کنیم که مردم حاضر باشند به صورت مستمر و گسترده در مقابلش مالشان را بدهند، در آن صورت پول در جامعه شکل می‌گیرد و این با اقبال سرمایه‌گذاریِ یک گروه ریسک‌پذیر در جامعه فرق می‌کند.

وی، با اشاره به ذات و ماهیت اصلی ارزهای دیجیتال گفت:

تا چندی قبل با پول‌هایی مواجه بودیم و هستیم که یا ارزش ذاتی دارند، یا ترکیبی از ارزش ذاتی و اعتبار هستند و یا محض اعتبار. لکن یک پشتوانه معتبری پشت آن هست که مسئولیت کار را برعهده گرفته و اصطلاحاً مدافع ارزش پول محسوب می‌شود که در مواقع خاصی هم مسئولیتش را به شکل‌های مختلف ایفا می‌کند.

وی با اشاره به شکل گیری ارزهای دیجیتال در سال های گذشته، افزود:

در دهۀ اخیر یک جهش جدیدی در حال شکل گرفتن بود و آن این است که قرار است پولی به وجود آید که پشتوانه معتبر خاصی ندارد و اعتبارکننده، مسئولیتی در قبال اعتبارش ندارد و آن پول‌های مجازی‌ است که امروزه مطرح شده ‌است. وقتی با توجه به اطلاعات موجود تحلیل می‌کنیم، این پول‌ها که اکنون سرشاخه‌شان بیت‌کوین است، یک رمز الکترونیکی و اینترنتی است که در اختیار فرد گذاشته می‌شود و فرد خود با روشی آن را خلق می‌کند و یا در مبادله‌ای و یا با دادن پول دیگری آن را به دست می‌آورد.

عضو شورای فقهی بانک مرکزی در خصوص مبنای شرعی بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتالی، گفت:

بنده فعلا بیت‌کوین را نه پول، بلکه هیچ‌چیز نمی‌دانم. چون پول باید قوامی داشته باشد که بتوان سایر دارایی‌ها را براساس آن ارزش‌گذاری کرد. شیئی که ارزشش در طول یک سال نوزده برابر جابجا شود، نشان می‌دهد ماهیت این به اصطلاح پول، قابلیت آن را ندارد که به عنوان معیار و متری برای سنجش دارایی‌ها به کار گرفته شود.

عضو شورای فقهی بانک مرکزی: باید زمینه اعتماد عمومی در ارزهای دیجیتال فراهم شود

این نظریه پرداز بانکداری اسلامی همچنین در ادامه تصریح کرد:

پول‌های سابق یا ارزش ذاتی دارند یا ارزش اعتباری و ارزش اعتباری‌شان هم به آن ارزشِ عاملِ اعتباردهنده (مُعتبِر) و میزان فعالیت‌های آن در حمایت از این پول است.

وی با طرح چند پرسش اساسی درباره ارزهای مجازی، گفت:

این‌جا ما با یک سؤال جدی مواجه هستیم که ناشر پول مجازی کیست؟ اعتباردهندۀ به این پول کیست؟ چه مسئولیت‌هایی در قبال این پول برعهده گرفته است؟ و چه حمایت‌هایی می‌تواند از آن داشته باشد؟ به عنوان مثال اگر همین سال ۹۶ را در نظر بگیرید، این پول (بیت‌کوین) از حدود هر واحد هزار دلار به ۱۹۰۰۰ دلار رسیده و آن را رد کرده است و هر روز دارد رکوردشکنی می‌کند که نشان‌دهنده این است که پشت آن یک حامی که بتواند از این پول حمایت کند، یا موجود نیست یا قدرتش را ندارد.

موسویان با بیان اینکه پول یک شاخص، معیار و وزنه است، ‌افزود:

همان‌طور که ما با متر، کالاهای متری را اندازه‌گیری می‌کنیم، می‌خواهیم با پول ارزش دارایی‌ها را حفظ نماییم. یک پول بالأخره باید ثبات داشته باشد حتی در حد ثبات نسبی. باید ثباتی داشته باشد که دارایی‌ها و سایر کالاها و خدمات و سرمایه‌ها بر اساس آن ارزش‌گذاری شوند.

این عضو شورای فقهی بانک مرکزی بار دیگر به بیت کوین اشاره و تاکید کرد:

بر این اساس همان‌طور که بیت‌کوین در شبکه‌های مجازی به پول رمزی معروف شده است، بنده گاهی از آن به عنوان پول مرموز نام می‌برم. در عین حال که رمزی است، مرموز هم هست، زیرا ابعادش شناخته شده نیست.

یادآور می‌شود، هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با موضوع انقلاب بلاک چین در روزهای ۹ و ۱۰ بهمن‌ماه ۹۷ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

5 دیدگاه
کامی
کامی
۵ سال قبل

تیتر و عنوانی که مخاطب رو وسوسه کنه و به اشتباه بندازه شاید باعث بشه اون مطلب خونده بشه همچنین ممکنه بعد از خوندن اون مطلب اون بازدید کننده و دنبال کننده مطالب سایت از دست بره !!!
چقدر خوبه که صادق باشیم دوستان ارز دیجیتالی !!!

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
۵ سال قبل
پاسخ  کامی

سلام دوست عزیز
تیتر و خود خبر مستقیما از خبرگزاری برداشته شده

سجاد حسینی
سجاد حسینی
۵ سال قبل

US Lawmakers Seek Sanctions Against Iran’s Cryptocurrency Efforts


صدا دادن ارز دیجیتال تو ایران و برق ارزان

باعث تحریم های آمریکا میشه

۵۰-۶۰ درصد احتمال اتصال سخت به استخرها در آینده هست

میثم
میثم
۵ سال قبل

دقیقا فکر کنم هدف بعدی آمریکا مسدود کردن استخرها برای آی پی های ایران هست

حامد
حامد
۵ سال قبل

جناب آقای موسویان ، میفرمایید "می‌خواهیم با پول ارزش دارایی‌ها را حفظ نماییم."
خیر به این صورت نیست ، بلکه دقیقا برعکس بوده و ما با سرمایه گزاری و یا خرج کردن پول و تبدیل آن به کالاهای ارزشمند ، از بی ارزش شدن هر روز پول خود جلوگیری میکنیم ، این فقط در مورد ریال بی ارزش خودمان هم نیست ، در سراسر جهان پول فیات دارای تورم است .
همچنین فرمودید " اعتباردهندۀ به این پول کیست؟ "
اعتباردهنده به پول ، دارایی و هرچیزی مردم و تقاضای پشت آن است و احتمالا آنطور که منظور شماست ، حاکمیتها نیستند ، بلکه پذیرش عمومی آن است ، به همین دلیل که دیدیم ، ونزوئلا وقتی همین ارزها را با پشتوانه 300 میلیارد بشکه نفت خود عرضه میکند ، چه بر سر ارزشش می آید .

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب