پس از انتقاد ایلان ماسک از بیت کوین، کاردانو و پالیگان رکورد زدند
پس از انتقاد ایلان ماسک از مصرف انرژی بالای بیت کوین، ارزهای دیجیتال مبتنی بر اثبات سهام شروع به ثبت رکوردهای جدید کردند. به نظر میرسد که صنعت ارزهای دیجیتال پس از این انتقاد، به استقبال از فناوریهای دوستدار محیطزیست روی آورده است.
به گزارش دیکریپت، چند روز پس از اینکه ایلان ماسک توجه جامعه ارزهای دیجیتال را به محیطزیست معطوف کرد، ارزهای دیجیتال دوستدار محیطزیست همچنان در حال رکوردشکنی هستند.
قیمت پالیگان (ماتیک سابق) در ۲۴ ساعت گذشته ۳۰ درصد و در هفته گذشته، ۱۱۶ درصد افزایش داشته است. قیمت این ارز دیجیتال در زمان نگارش این خبر برابر با ۱.۷۵ دلار و حجم بازار آن ۱۰.۱ میلیارد دلار است. لازم به ذکر است که تنها چند ساعت پیش، پالیگان توانسته رکورد قیمت ۱.۸۲ دلار را ثبت کند.
همچنین قیمت کاردانو (آدا) که یکی از ارزهای دیجیتال مطرح مبتنی بر اثبات سهام است، در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵ درصد و در هفته گذشته، ۳۲ درصد افزایش داشته است. کاردانو امروز، ۱۶ مه (۲۶ اردیبهشت) توانسته رکورد جدیدی را ثبت کند و به قیمت ۲.۳۹ دلار برسد. با احتساب این قیمت، حجم بازار کاردانو اکنون بیش از ۷۵ میلیارد دلار است.
هر دوی این ارزهای دیجیتال از الگوریتم اجماع اثبات سهام برای اعتبارسنجی تراکنشها استفاده میکنند. اثبات سهام نسبت به بیت کوین و الگوریتم اجماع اثبات کار آن، مصرف انرژی بهشدت پایینتری دارد.
در الگوریتمهای اثبات کار، ماینرها بر سر حل معادلات پیچیده ریاضی با یکدیگر رقابت میکنند. از آنجایی که با گذر زمان، این معادلات غالباً پیچیدهتر میشوند، ماینرها مجبورند از دستگاههای قویتری استفاده کنند و به همان نسبت، مصرف برق آنها نیز بالاتر میرود. آنها در ازای این کار، کوینهای تازه استخراجشده را بهعنوان پاداش دریافت میکنند.
در مقابل، الگوریتم اثبات سهام وجود دارد که اعتبارسنجها را بر اساس میزان ارز دیجیتالی که سهامگذاری (استیک) کردهاند انتخاب میکند.
دادههای سایت دیجیکونومیست (Digiconomist) نشان میدهد که برق موردنیاز برای استخراج بیت کوین، با برق مورداستفاده در کل کشور هلند برابر است.
البته طرفداران الگوریتم اثبات کار معتقدند که حتی مصرف این میزان از برق و انرژی نیز در شبکههایی مانند بیت کوین ارزش دارد؛ چراکه امنیت این شبکههای غیرمتمرکز را تضمین میکند و برای دستیابی به فناوریهای غیرقابلسانسور، ضروری است.
بهعلاوه، آنها معتقدند که این مسئله آنچنان هم بغرنج نیست. بهعقیده آنها، استخراج بیت کوین میتواند باعث استفاده مفید از سوختهای فسیلی هدررفته شود. علاوه بر آن، بخش بزرگی از این صنعت بر انرژیهای تجدیدپذیر متکی است. بهعنوان مثال، ماینرهای چینی در بیشتر طول سال در حال جمعآوری و استفاده از انرژی برقآبی اضافه در منطقه سیچوآن هستند.
با این حال، به نظر میرسد که ایلان ماسک که روزی بهعنوان قهرمان بیت کوین شناخته میشد، در حمایت خود از این ارز دیجیتال احتیاط بیشتری را بهکار بسته است. متن توییت او که در آن به مصرف برق بالای بیت کوین اشاره کرده از این قرار است:
ما نگران مصرف فزاینده سوختهای فسیلی برای استخراج بیت کوین و انجام تراکنشهای آن هستیم؛ علیالخصوص زغالسنگ که بیشترین تولید (گازهای گلخانهای) را دارد. ایده ارزهای دیجیتال از بسیاری جهات فوقالعاده است و آینده روشنی دارد؛ اما این ایده نباید به قیمت آسیبهای جدی به محیطزیست ما عملی شود. تسلا قصد فروش بیت کوینهای خود را ندارد و بهمحض اینکه استخراج بیت کوین به سمت انرژیهای پایدارتر حرکت کند، از آن در تراکنشهای خود استفاده خواهد کرد. ما همچنین بهدنبال ارزهای دیجیتالی هستیم که مصرف انرژی آنها از ۱٪ بیت کوین هم کمتر باشد.
بنابراین مدیرعامل تسلا و اسپیکس ایکس صراحتاً اعلام کرده که هیچیک از میلیاردها دلار بیت کوینی که تسلا در ماه ژانویه (بهمن) خریداری کرده را نمیفروشد و از آن در تراکنشها نیز استفاده نمیکند؛ مگر اینکه «استخراج بیت کوین بهسمت انرژیهای پایدارتر حرکت کند».
و در نهایت جمله آخر ماسک که احتمالاً ۱۰,۰۰۰ دلار از قیمت بیت کوین را کاهش داده و حجم بازار زیادی را به ارزهای مبتنی بر اثبات سهام هدیه داده است: «ما همچنین بهدنبال ارزهای دیجیتالی هستیم که مصرف انرژی آنها از ۱٪ بیت کوین هم کمتر باشد».
حساب رسمی «بنیاد کاردانو» در پاسخ به این توییت، ایلان ماسک را خطاب قرار داده و نوشته:
بنابراین elon musk@… چطور است که از اعضای جامعه تو بخواهیم با جامعه ما مذاکره کنند؟
ایلان ماسک تو کل ارز ها انقلاب کرد دمش گرم😲