رسوایی دیگری برای ارز دیجیتال پترو با کپیبرداری از پروژه دَش
پترو (PTR)، ارز دیجیتال با پشتوانه نفتی ونزوئلا، به نظر میرسد که الگوریتمهای ماینینگ مشابه و قابلیتهای یکسانی با ارز دیجیتال دَش دارد؛ بطوریکه مستندات کپی برداری بخشی از وایت پیپر پترو از دَش را نیز تصدیق میکند. این دلایل موجب رسوایی ارز دیجیتال پترو شده است.
این موضوع که در ابتدا توسط توسعه دهنده اتریوم جوئی ژو (Joey Zhou) به آن اشاره شد، با انتشار تصویری از یک صفحه وایت پیپر پترو که کاملاً از گیتهاب دَش کپی شده، توجهات بیشتری را به خود معطوف کرد.
با جستجوی بیشتر در وایت پیپر پترو مشخص شد که این کپیبرداری تنها یه یک صفحه ختم نمیشود و قابلیتهای مشابه بیشتری از دَش، دوازدهمین ارز دیجیتال بزرگ بازار، در پترو دیده میشود.
در این اسناد، دولت ونزوئلا اشاره داشته که همانند دَش از الگوریتم X۱۱، جهت استخراج استفاده خواهد کرد و همینطور قابلیت «ارسال فوری» که در وایت پیپر آن ذکر شده نیز به صورت پیشفرض فعال خواهد بود.
در حالیکه این قابلیت پیش از این در دَش وجود داشته، پترو آن را یکی از مهمترین مشخصههای این ارز دیجیتال میخواند. در وایت پیپر پترو آمده است:
یکی از مهمترین ویژگیهای مثبت پترو، ارسال فوری (در کمتر از ۵ ثانیه) تراکنشها میباشد که بیانگر پیشرفتی خلاقانه با تاثیری به سزا در مقایسه با ارزهای دیجیتال دیگر است. این خصیصه به صورت پیشفرض فعال بوده و از اولین تراکنش انجام شده با اضافه کردن آدرس به لیست سفید کار خواهد کرد.
سایز بلاکها در بلاک چین پترو ۴ مگابایت و زمان تولید هر بلاک ۶۰ ثانیه خواهد بود. مکانیزم اجماع پترو نیز ترکیبی از اثبات کار (PoW) و اثبات سهام (PoS) است. در اوراق منتشر شده از پترو به حضور مسترنودهایی در شبکه اشاره شده که تصمیمات مهم را میگیرند و با انجام تراکنشها از شبکه حمایت میکنند.
همچنین بخوانید: اثبات انجام کار و اثبات سهام، مفهوم و تفاوت ها
در اتفاقی جالب شبکه دَش نیز به واسطه حضور مسترنودهایش معروف شده است. با مراجعه به سایت Masternodes.online میتوان به این نکته پی برد که برای اولین بار دَش این ایده را بکار برده است؛ موفقیتی که پس از آن دیگر ارزهای دیجیتال نیز در پی کسب آن شکل گرفتند اما با کلاهبرداری بودن آنها از این کار نتیجهای عایدشان نشد.
مسترنودها و ماینرها هر کدام ۴۵ درصد از پاداش شبکه را به خود اختصاص میدهند. ۱۰ درصد باقی مانده در خزانه شبکه ذخیره میشود و به توسعه دهندگان میرسد. اما شبکه پترو ۸۵ درصد از پاداش را به مسترنودها و ۱۵ درصد باقی مانده را به کاربرانی که در فاز اولیه شرکت داشتند، اعطا میکند.
بر اساس وایت پیپر، این مدل امکان دارد هر لحظه جهت آسودگی شبکه توسط سازمان SUNACRIP که برای «قانونگذاری فعالیتهای اشخاص قانونی مرتبط با داراییهای دیجیتال» بوجود آمده، تغییر یابد.
رشد پترو
طبق گزارشات CCN، دولت ونزوئلا کاربردهای مختلفی برای پترو، جهت افزایش تقاضا برای این ارز دیجیتال تعریف کرده است. اوایل سال جاری دولت ونزوئلا اظهار داشت که شاید از پترو در صادرات استفاده کند و در نتیجه آن بانکها را ملزم به پذیرش این ارز دیجیتال کرد.
در این کشور ارز دیجیتال با پشتوانه نفتی پترو یک ارز جایگزین تلقی میشود. بانک مرکزی ونزوئلا جهت سهولت کار، برنامهای بر روی گوشیهای همراه راهاندازی کرده که با آن بولیوار را به ارز جایگزین پترو میتوان تبدیل کرد.
اخیراً نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا، تاریخ پیشفروش عمومی پترو را ماه نوامبر اعلام کرده و طبق اظهارات او وبسایت این کار نیز راهاندازی شده است. کیف پول پترو نیز در استور گوگل موجود است.
این ارز دیجیتال با پشتوانه نفتی از ابتدا مورد هجمه انتقادات قرار گرفته است. به عقیده کارشناسان، پترو وجههی ارزهای دیجیتال قانونی را با پیشفروشی که در مراحل ابتدایی انجام داد، خراب کرده بطوریکه هدف از انجام آن دور زدن تحریمها و جذب سرمایه خارجی بوده است.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.