ارز دیجیتال ونزوئلا زیر سوال رفت؛ قیمت پترو با سقوط نفت کاهش پیدا نکرد!
ارز دیجیتال ونزوئلا، پترو، به ظاهر یک ارز دیجیتال باثبات است که باید پشتوانه نفت و دیگر کالاهای اساسی را داشته باشد. اما در میان معاملهگران واقعیت چیز دیگری است. با سقوط قیمت نفت، قیمت پترو کاهش پیدا نکرد!
به گزارش decrypt، شش روز پیش، ۹ مارس (۱۹ اسفند) که به «دوشنبه سیاه» مشهور شد، تمام بازارهای مالی جهان سقوطی شدید را تجربه کردند اما برای کشوری مثل ونزوئلا که به عبارتی تمام تخم مرغهایش را در یک سبد قرار داده و درآمد آن تا حد زیادی به نفت وابسته است، اوضاع وخیمتر است.
این کشور برای سیر کردن بیش از ۳۰ میلیون جمعیت خود تقریبا فقط به صادرات نفت متکی است. دولت این کشور به ریاست نیکولاس مادورو، به دنبال آن است که با توسعه و گسترش ارز دیجیتال رسمی خود یعنی پترو، اقتصاد زخمی ونزوئلا را نجات دهد. اما از آنجایی که پترو پشتوانه نفت دارد، آیا با سقوط قیمت نفت، ارزش این ارز دیجیتال هم سقوط کرده است؟
روز ۹ مارس تقریباً هر بازاری که بخشی از چرخ اقتصاد جهان را تشکیل میدهد، متحمل ضررهای سنگینی شد. قیمت نفت سبک آمریکا در آن روز از ۴۶ دلار به ۲۷.۵ دلار سقوط کرد و نفت هر بشکه برنت هم در یک چشم بهم زدن از ۵۰ دلار به ۳۰ دلار رسید.
بازارهای کالای جهان (به جز طلا) و بازارهای سهام هم در میان وحشت ناشی از گسترش ویروس مرگبار کرونا و جنگ تجاری عربستان و روسیه، کفهای جدید قیمتی را لمس کردند.
این روند نزولی بر بازار ارزهای دیجیتال هم سایه افکند.
اما در ونزوئلا، ارز دیجیتال بحثبرانگیز پترو که رئیس جمهور این کشور میگوید پشتوانه نفت و دیگر کالاها را دارد، تحت تأثیر سقوط قیمت داراییهای پشتوانهاش قرار نگرفت. چرا؟
اول از همه، نگاهی به قیمت رسمی پترو بیندازیم. سایت ماشین حساب پترو که توسط دولت ونزوئلا ایجاد شده است، این توکن را بسیار باثبات نشان میدهد. اما قیمتِ ۶۰ دلاریِ هر توکن در این سایت نشاندهنده یک اختلاف فاحش با واقعیتهای بازار است: قیمت یک بشکه نفت تقریبا نصف این رقم است.
حتی اگر بخواهیم قیمت دیگر کالاهای موجود در سبد پشتوانه یک پترو را لحاظ کنیم، باز هم قیمت ۶۰ دلار برای هر توکن بسیار دور از واقعیت است.
با این حال، در حقیقت قیمتی که این ماشین حساب اعلام میکند، کمترین چیزی است که برای تعیین قیمت واقعی یک پترو اهمیت دارد، چراکه بیرون از دولت هیچ کس از این ارز دیجیتال استفاده نمیکند.
قیمت پترو در بازارهای غیررسمی همیشه بسیار پایینتر و پرنوسانتر از قیمت رسمی بوده است و این برخلاف ادعای دولت مبنی بر باثبات بودن این ارز دیجیتال است.
در پلتفرم معاملاتی بومی امبرز (Amberes)، جفت معاملاتی پترو/یورو نشان میدهد که قیمت پترو در روز ۹ مارس تا ۱۰ مارس حدود ۲ دلار کاهش یافته است و از ۳۲ یورو به ۳۰ یورو رسیده است؛ رقمی که قیمت پترو در طول سال جاری میلادی بارها به آن رسیده است. بنابراین در بهترین حالت، پترو فقط کمی باثبات است.
در پلتفرم امبرز، جفت معاملاتی پترو/بیت کوین (دارای بیشترین حجم معاملات) نشان میدهد که قیمت پترو به ازای هر واحد از ۰.۰۰۲۵ بیت کوین به ۰.۰۰۲۴ بیت کوین فقط کمی کاهش یافته است. با این حال، قیمت این توکن در مقابل بولیوار بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته است که اگرچه به حقیقت نزدیکتر است، اما هنوز با عملکرد واقعی بازار نفت فاصله زیادی دارد.
در وبسایت کریپتولاگو (Cryptolago)، یکی دیگر از صرافیهای ونزوئلایی که تحت تحریمهای آمریکا هم قرار دارد، شاهد تفاوت فاحش قیمتها هستیم. روی این صرافی قیمت پترو حدود ۰.۰۰۷ بیت کوین اعلام شده است، اما در صفحه معاملات همتا به همتا که در آنجا افراد به شکل مستقیم با یکدیگر معامله میکنند، قیمت پترو حدود ۰.۰۰۲۵ بیت کوین است.
در همین حال در صرافی کریپتیا (Cryptia)، قیمت پترو ۰.۰۰۴۶ بیت کوین است. با این حال، حجم معاملات این صرافی نزدیک صفر است.
تمام این شواهد به ما میگوید که معاملهگران پترو را به عنوان یک ارز دیجیتال باثبات در نظر نمیگیرند و هیچ کس با نرخ رسمی دولتی این ارز دیجیتال را معامله نمیکند.
سلام دورود برشماازاطلاع رسانی به روزتون ممنونم مجید