ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۷۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۱۶ تومان

مبادله‌ی بیت‌ کوین در پاکستان، علیرغم ممنوعیت بانک‌ها

مبادله‌ی بیت‌ کوین در پاکستان، علیرغم ممنوعیت بانک‌ها

ممنوعیت ارز‌های‌ دیجیتال در پاکستان در حد انتظار موثر واقع نشد. بانک مرکزی پاکستان، هر کدام از بانک‌های تجاری  و شرکت‌های مالی‌ را از مبادلات ارز‌‌های دیجیتال ممنوع کرده‌ است که البته این روند مبادله را برای صرافی‌های محلی سخت‌تر کرده است؛ با این حال افراد مبادله‌گر راه‌های جایگزین را برای بدست آوردن و فروختن بیت‌کوین یافتند و از هشدار‌ها و ممنوعیت‌ها تبعیت نکردند.

بانک مرکزی نمی‌تواند ارز‌های دیجیتال را ممنوع کند

تجربه پاکستان با ارز‌دیجیتال یک نمونه بارز از بی‌اثریِ مسئولان مالی است؛ وقتی که تلاش می‌کنند یک خلاء قانونی را با منع اجرایی پر کنند. بانک مرکزی پاکستان فراموش می‌کند که آن‌ها نه وظایف پارلمان و دولت را دارند و مقررات بیش از حد آن‌ها نمی‌تواند جایگزین روند قانونی باشد. تصمیم جدید بانک مرکزی پاکستان برای ممنوعیت فعالیت‌های مربوط به ارزدیجیتال این مشاهدات را ثابت می‌کند.

قبل ماه آوریل، بانک مرکزی پاکستان در سایت بیانیه‌ای داد که در آن «ممنوعیت معاملات ارز‌های مجازی» آشکار بود؛ این اقدام دقیقاً بعد از ممنوعیت بانک مرکزی هند انجام شد. البته بانک مرکزی هند سه ماه فرصت به بانک‌ها و معامله‌گران خود داد ولی بانک مرکزی پاکستان، سریعاً ممنوعیت‌های خود را تحمیل کرد. بانک مرکزی پاکستان اعلام کرد که پول‌های مجازی و توکن‌ها، پول رایج و قانونی نیستند و یادآور شد که هیچ‌کس یا نهادی اجازه‌ی خرید یا فروش یا چنج کردن این چنین ارز‌هایی را ندارد. همه‌ی بانک‌ها و سرمایه‌گذاران خرد، سرویس‌های پرداختی و سازمان‌های خدماتی «توصیه‌ می‌شود که از معامله با ارزدیجیتال اکیداً خودداری کنند»

مدیر عامل اولین صرافی ارز‌های دیجیتال پاکستان اردوبیت (Urdubit)، که  قبل از ممنوعیت روزانه صد‌‌ها ارز، در این صرافی مبادله می‌شد؛ در مصاحبه با اکسپرس تریبون گفت:

این تصمیم به سرعت گرفته شد. همیشه برای تعطیلی باید زمان مناسبی مقرر شود. ولی ما به تصمیم بانک مرکزی احترام می‌گذاریم.

بعد از ممنوعیت این صرافی به مشتریان خود اعلام کرد که تمام پول‌ها و ارز‌های دیجیتال خود را بازپس بگیرند. هر چند که بعضی از افراد هنوز در اکانت خود در این سایت بیت‌کوین دارند.

همچنین مدیر عامل این صرافی در باب افرادی که قصد ترید با ارزدیجیتال را دارند گفت:

راه جایگزین همیشه وجود دارد و این تبادلات ادامه‌ پیدا می‌کند…مهم نیست چقدر ریسک داشته باشد، ارز‌های‌ دیجیتال باعث از هم گسیختگی در بازار بورس می‌شود…حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد از سرمایه‌گذاران بازار بورس وارد این حوزه‌ می‌شوند تا شانس خود را با پول مجازی امتحان کنند.

 

رشد سریع مبادلات بیت‌کوین در بخش پاکستان سایت Localbitcoins

یکی‌ از معامله‌گران محلی به نام مجید علی، به Asia Times گفت:

حرکت بانک مرکزی ابتدا موجب فروپاشی در بازار ارز‌های دیجیتال شد؛ اما به تدریج بعد از آن که روش‌های معاملاتی جایگزین کشف شد؛ حجم معاملات به تدریج افزایش یافت….‌معامله‌گران فهمیدند که بانک مرکزی ارز‌های دیجیتال را ممنوع نکرده و نمی‌تواند این کار را انجام دهد…کاری که بانک مرکزی انجام داده ؛ ممنوعیت ورود بانک‌ها به ارز‌های دیجیتال است؛ پس اگر شما مبادلات خود را برای خرید ارزهای‌دیجیتال با بانک‌ها انجام نمی‌دهید [هنوز] می‌توانید مبادلات ارز‌های مجازی داشته باشید که زیر نظر وزارت فناوری و ارتباطات است.

در واقع نمودار هفتگی سایت Localbitcoins نشان می‌دهد که مبادلات بعد از ممنوعیت‌‌های بانکی افزایش فوق‌العاده‌ای داشته که این افزایش نزدیک به رکورد بیت‌کوین در تاریخ دسامبر-ژانویه است.

مبادله‌ی بیت‌ کوین در پاکستان، علیرغم ممنوعیت بانک‌ها

اولین و تنها ارزدیجیتال پاکستان یعنی Pakoin که به صراحت ممنوعیتش در بیانیه‌ی بانک مرکزی پاکستان اعلام شد؛ بعد از این بیانیه ۶۰ درصد رشد قیمت داشته است.
موسس Pakoin ابو شهیر گفت:

 اقدام بانک مرکزی در واقع باعث لطف به ارز‌‌ها شد که بیشتر مردم روی Pakoin علاقه‌مند و کنجکاو شوند.

اسلام‌آباد و «ممنوعیت همه‌ی انواع ارز‌های مجازی»

منابعی از وزارت فناوری و ارتباطات پاکستان به آسیا تایم گفته است که دولت قصد بر اعلام رسمی ممنوعیت ارز‌های دیجیتال را دارد. یکی از مقامات دولتی گفت:

ما پیشنهادمان را برای ممنوعیت تجارت همه‌ی ارز‌های دیجیتال را فرستادیم، و قانون‌گزاریِ مناسب در حال انجام است.

بر اساس گفته‌های مجید علی یکی از معامله‌گران ارز‌های دیجیتال در پاکستان، اگر چه این قانون‌گزاری‌ها ضربه به مبادلات می‌زند ولی همیشه راه‌های جایگزین برای مبادلات ارز‌های دیجیتال وجود دارد او در ادامه به آسیا تایم گفت:

دولت پاکستان نمی‌تواند مبادلات در بستر یک کالایِ بین‌الملی، که در کشور‌های دیگر پذیرفته شده است را ممنوع کند.

نظر شما چیست؟ آیا شما فکر می‌کنید تحمیل قوانین بانک‌های کشور‌ها می‌تواند از روند مبادلات ارز‌‌های دیجیتال جلوگیری کند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

 

منبع: news.bitcoin.com
ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب