استقبال بانکهای مرکزی از ارزهای دیجیتال ملی؛ رشد ۱۰۰ درصدی CBDCها طی یک سال
تعداد زیادی از بانکهای مرکزی دنیا مجازند ارزهای دیجیتال ملی (CBDC) خود را صادر کنند. بهگفته بانک تسویه حسابهای بینالمللی (BIS) تعداد بانکهای مرکزی که بهدنبال توسعه یا اجرای آزمایشی ارز دیجیتال ملی خود هستند، طی یک سال گذشته از ۱۴ درصد به ۲۶ درصد رسیده است که این امر نشاندهنده دو برابر شدن تمایل بانکها به ارزهای دیجیتال ملی است.
به گزارش کریپتونیوز، ۶۲ درصد از بانکهای مرکزی دنیا در حال اجرای آزمایشی ارزهای ملی خود هستند یا در مرحله اثبات مفهوم (proofs-of-concept) این پروژهها قرار دارند.
طبق یک نظرسنجی که بانک تسویه حسابهای بینالمللی تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ (۱۰ دی ۱۴۰۰) انجام داد، ارزهای دیجیتال ملی مختص کاربردهای عمومی، بیش از نوع مختص تبادلات بین بانکی، رشد داشتهاند. در حدود ۲۰ درصد بانکهای مرکزی در حال توسعه یا آزمایش ارزهای دیجیتال ملی خود با کاربرد عمومی هستند و همین شاخص برای ارزهای دیجیتال ملی مرتبط با کاربرد تبادلات بین بانکی نصف این مقدار است.
طبق گزارش بانک تسویه حسابهای بینالمللی، بیش از دو سوم بانکهای مرکزی جهان مایلند یا احتمال دارد که در کوتاهمدت یا میانمدت یک ارز دیجیتال ملی با کاربرد عمومی منتشر کنند.
همچنین از هر ۱۰ بانک مرکزی ۹ بانک در حال بررسی ارزهای دیجیتال ملی هستند و بیش از نیمی از آنان اکنون در حال توسعه یا آزمایشهای ابتدایی آن هستند. بهطور ویژه، غالباً کار بر روی ارزهای دیجیتال ملی با کاربرد عمومی به مراحل پایانی رسده است.
طبق گفته این گزارش دلایلی چون همهگیری کرونا و ظهور ارزهای دیجیتال و استیبل کوینها (Stablecoins)، باعث شده است بانکهای مرکزی توجه بیشتری به ارزهای دیجیتال ملی داشته باشند. این امر در کشورهای پیشرفته بیشتر نیز به چشم میخورد و طبق گزارش، ثبات مالی انگیزه اصلی این کشورها برای مشارکت در پروژههای ارز دیجیتال ملی عنوان شده است.
بهطور متوسط، ۷۹ درصد بانکهای مرکزی کشورهای پیشرفته معتقد بودند ظهور استیبل کوینها و ارزهای دیجیتال باعث شده است که آنان توجه بیشتر خود را به ارزهای دیجیتال ملی معطوف دارند، در حالی که ۴۸ درصد بانکهای مرکزی کشورهای درحال توسعه و اقتصادهای نوظهور به این امر معتقدند.
طبق این گزارش دلیل اصلی توجه به ارزهای دیجیتال ملی با کاربرد تبادلات بین بانکی، اطمینان از کارایی پرداختهای برونمرزی عنوان شده است.
همان طور که در مقاله نیز به این امر اشاره شده است، ارزهای دیجیتال ملی، بانکهای مرکزی را قادر میسازند از پس دردسرهای بزرگی مثل ساعات کار محدود سیستمهای پرداخت فعلی و همچنین طول زنجیره تراکنشهای جاری بربیایند.
بانک تسویه حسابهای بینالمللی که مقر آن در بازل سوئیس است، بهطور مشترک نماینده ۶۲ بانک مرکزی کشورهایی است که در مجموع حدود ۹۵ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را ایجاد میکنند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.