ریزش اخیر قیمت بیت کوین کوچکترین سقوط تاریخی بوده است
بیت کوین تا به امروز ۵ اصلاح بزرگ قیمتی را تجربه کرده که سقوط بیت کوین به همراه بازار ارزهای دیجیتال کوچکترین آنها بوده است.
همانطور که در جدول به اشتراک گذاشته شده از پیتر برنت، تحلیلگر سرشناس و تریدر معروف، نیز مشخص میباشد بیت کوین در ۱۱ ماه اخیر ۷۹.۷ درصد کاهش قیمت یافته است، به طوریکه از ۱۹,۵۰۰ دلار تا ۴,۰۵۳ دلار سقوط کرده است.
در ۲۱ نوامبر، بیت کوین افت چشمگیری را از ۴۵۰۰ تا ۴۰۵۰ دلار در صرافیهایی مانند کوینبیس و کراکن که مستقیماً از پول فیات پشتیبانی میکنند، تجربه کرد. پادشاه ارزهای دیجیتال در ادامه بار دیگر به مرز ۴۵۰۰ دلار رسید اما داومی نداشت و سقوط آزاد بیت کوین تا مرز ۴,۰۰۰ دلار ادامه یافت تا این ارز دیجیتال نسبت به بالاترین قیمت تاریخ خود یعنی ۲۰,۰۰۰ دلار، حدود ۸۰ درصد کاهش را ثبت نماید.
امید هنوز زنده است
طی ۹ سال اخیر بیت کوین از میان ۴ اصلاح قیمتی بزرگ که یکی از آنها شامل بازار نزولی سال ۲۰۱۸ میشود، عبور کرده است. در سالهای ۲۰۱۱، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ بیت کوین سقوطهایی در بازه ۸۲.۶ تا ۹۴.۳ درصد به ثبت رسانده است، که بطور میانگین ۸۵.۳ درصد بوده است.
برای بیت کوین در وضعیت فعلی ثبت ۸۵ درصد افت قیمت به معنی رسیدن آن به بازه قیمتی ۲,۹۵۰ دلار است، اما با این حال حمایت مستحکمی در بازه ۴ هزار دلار وجود دارد.
حتی اگر بیت کوین بر اساس افت ۸۵ درصدی نسبت به بیشترین قیمت تاریخ خود به ۳ هزار دلار سقوط کند، به میانگین سقوط اصلاحهای بزرگ قیمتی خواهد رسید.
اصلاحهای بزرگ تاریخ بیت کوین میتواند به عنوان مراجعی، سرنخهای خوبی را درباره اینکه بازار نزولی چه زمانی تمام خواهد شد، در اختیار ما قرار دهد؛ هرچند شرایط بازار، زیرساختها و آگاهی جریان اصلی در سال جاری از سالهای ۲۰۱۱ ، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ متفاوت بوده است.
گفته میشود که افت قیمت ۷۹ درصدی بیت کوین به دلیل عدم وجود نقدینگی در بازارهای آن بوده است. بارت اسمیت، پادشاه کریپتو، که مدیر اجرایی در غول تریدینگ ساسکوهنا است، اظهار داشته است که یک ابزار سرمایهگذاری همیشگی برای یک سرمایهگذار کوچک وجود ندارد؛ غیرعاقلانه است که بدون داشتن دانش قبلی در بازار ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کرد.
در سال ۲۰۱۵ جدا از اعلامیههایی که از پذیرش بیت کوین توسط کسبه منتشر میشد، خبری از موسسات بزرگ مالی نظیر بانکها و شرکتهای مدیریت دارایی نبود که با ارزهای دیجیتال بزرگ جهت بهبود کاربردپذیری و دسترسی به کلاس جدیدی از دارایی، یکپارچه شوند.
اما در سال جاری فیدلیتی، چهارمین شرکت بزرگ مدیریت دارایی و ICE که بازار بورس نیویورک را در اختیار دارد، به ترتیب دارایی دیجیتال فیدلیتی و بکت (Bakkt) را برای کمک به سرمایهگذاران کوچک و سرمایهگذاران نهادی در بخش مالی سنتی معرفی کردند تا سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال را برای این افراد سادهتر سازند.
روند قیمت کوتاه مدت ارزهای دیجیتال نمایانگر دقیق توسعه و اتفاقات مثبتی که در ۱۱ ماه اخیر در حوزه ارزهای دیجیتال رخ داده، نیست؛ بطوریکه سرمایهگذاران بزرگ مطرحی مانند تیم دراپر، مایک نوواگارتز و بارت اسمیت نیز حتی با وضعیت فعلی به روند بلندمدت بیت کوین امیدوارند.
اسمیت در این باره میگوید:
این به مشکل ثانویهای منجر شده که نبود سرمایه جدید در بازار، سبب کاهش نقدینگی شده است؛ و البته در تابستان نیز قیمت تقریباً ثابتی را مشاهده کردیم که در محدوده ۶ هزار دلار بود. نوسان از اواخر ماه جولای به طرز چشمگیری کاهش یافت و چیزی که در این اکوسیستم رخ داده این است که اگر یک فورک ستیزهجو داشته باشید، الزاماً اعتماد سرشاری به وجود نمیآید و زمانی که فروشندگان وارد بازی شوند نقدینگی کافی برای دریافت آن وجود ندارد. خوشبختانه با بَکت، فیدلیتی و دیگر قانونگذاریها سرمایه لازم وارد جریان بازار خواهد شد.
آیا ۴,۰۰۰ دلار کف قیمت است؟
عجولانه است که درباره رسیدن به کف قیمت بازار و تثبیت بازار در محدوده ۴ هزار تا ۴.۵ هزار دلار اظهار نظر کنیم. با توجه به روند کوتاه مدت بیت کوین در نوامبر، برخی شتابدهندهها و عوامل افزایش قیمت مانند بکت و تصمیمات ETF میتوانند در ماه فوریه سال آتی یک دوره انباشت و جمعآوری در چهارماهه اول سال ۲۰۱۹ به حساب آیند.
واسه ما که فرق نکرده با دلار 4000 تومنی خریدیم الان بازم بیشتر از انوقته