ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۱۸ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۶۹,۸۱۰ تومان

مدل‌های جدید دستگاه‌های استخراج همچنان به صورت قاچاق وارد می‌شوند

مدل‌های جدید دستگاه‌های استخراج همچنان به صورت قاچاق وارد می‌شوند

رئیس اتحادیه فناوران یارانه درباره ورود قاچاقی و خرید و فروش دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال گفت: هر روز مدل‌های جدیدی وارد بازار جهانی می‌شود که بلافاصله سر از بازارهای ایران هم درمی‌آورد. علتش این است که گردش مالی بسیار بالایی دارد و دوره بازگشت سرمایه در آن حدود چهارماه است.

به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از ایرناپلاس، سیدمهدی میرمهدی کمیجانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران اظهار کرد:

تا به حال کد تعرفه‌ای در رابطه با دستگاه‌های ماینینگ (استخراج ارزهای دیجیتال) در گمرک یا در سازمان صنعت، معدن و تجارت ایجاد نشده یا اینکه به گمرک اعلام نشده است؛ بنابراین کالای مذکور ممنوع و قاچاق محسوب می‌شود.

میرمهدی گفت:

هنوز در بسیاری از کشورهای دنیا ارز دیجیتال به رسمیت شناخته نشده یا دست‌کم به یک نتیجه‌گیری قطعی در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش آنها به‌عنوان یک ارز رسمی نرسیده‌اند؛ به همین دلیل، ورود این دستگاه‌ها به کشورشان را ممنوع کرده‌اند.

وی با بیان اینکه این دستگاه‌ها مصرف برق بسیار بالایی دارد و از این طریق ممکن است ضربه بزرگی به زیرساخت‌های کشور وارد کنند، گفت:

این موضوع باعث شده واردات قطعات سخت‌افزاری استخراج ارزهای دیجیتال از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت ممنوع شود.

میرمهدی افزود:

بنابراین کالاهایی از این دست که در داخل کشور به وفور پیدا می‌شود، به‌صورت قاچاق وارد شده‌اند.

رئیس اتحادیه فناوران یارانه درباره اقدامات صنف متبوع خود در این زمینه گفت:

حدود یک سال است که اتحادیه به بانک مرکزی نامه نوشته تا برای این موضوع برنامه‌ای تهیه کرده و شفاف‌سازی کند که اگر قرار است این‌گونه فعالیت‌ها قانونی شود، به مردم اطلاع‌رسانی شود. اما متأسفانه بانک مرکزی تاکنون پاسخ نداده و با اینکه مسئولیت بانک مرکزی نظارت و کنترل بازار ارز است، اقدامی در این خصوص انجام نداده است.

وی تأکید کرد:

باید یک ساماندهی در این زمینه صورت گیرد، یعنی به‌طور دقیق مشخص شود استفاده از دستگاه‌ها و تجهیزات گفته شده ممنوع است یا آزاد.

به گفته وی، در حالی ارز دیجیتال به‌سادگی در چهارراه استانبول به فروش می‌رود که در مقابل آن دستگاه‌های استخراج بیت کوین از نظر تعزیرات و قوه قضاییه قاچاق محسوب می‌شود.

میرمهدی درباره مکان‌های خرید و فروش سخت‌افزارهای استخراج بیت کوین توضیح داد:

هر جایی که اراده کنید، از فروشگاه‌های مجازی تا واقعی این دستگاه‌ها به فروش می‌رسد، زیرا سود آن برای همه بازیگران بازار مذکور بسیار بالاست. سود واردکننده، فروشنده و همین‌طور مصرف‌کننده به حدی بالاست که بازار آن در حال حاضر وارد فازهای عجیبی شده است.

وی اضافه کرد:

هر روز مدل‌های جدیدی وارد بازار جهانی می‌شود که فوراً سر از بازارهای ایران هم درمی‌آورد، چون گردش مالی بسیار بالایی دارد و دوره بازگشت سرمایه در آن حدود چهار ماه است.

میرمهدی افزود:

حتی افرادی را می‌شناسم که خانه و ماشین خود را فروخته و در این کار سرمایه‌گذاری کرده‌اند. این درآمدهای هنگفت، در حالی تولید می‌شود که دولت هیچ نصیبی در قالب عوارض و مالیات از آنها نمی‌برد.

مدل‌های جدید دستگاه‌های استخراج همچنان به صورت قاچاق وارد می‌شوند

وی گفت:

نبود متولی مشخص و قانون‌گذاری نکردن در این صنعت باعث شده دولت نه‌تنها هیچ سودی از این بازار به دست نیاورد، بلکه ضرر هنگفتی نیز به کشور و اقتصاد زده شود. یکی از متولیان اصلی صنعت ماینینگ، وزارت صنعت، معدن و تجارت است و باید موضوع واردات قطعات و استخراج را سامان دهد.

رئیس اتحادیه فناوران یارانه گفت:

در حال حاضر شاید تعزیرات با کشف این قطعات، آنها را در قالب یک جنس قاچاق ضبط کند، ولی در مجموع در ایران هیچ قانونی در زمینه ماینینگ وجود ندارد تا از این طریق حکم آن مشخص شود. بنابراین اگر این صنعت قرار است قانونی باشد، باید نحوه مجوزدهی و فعالیت آن مشخص و اعلان عمومی شود، در صورت ممنوع بودن نیز باید حکم آن مشخص شود.

وی درباره این مسئله که چطور بدون وجود هیچ قانونی، واردات قطعات استخراج بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال ممنوع است، گفت:

در حال حاضر قانونی نداریم که بر اساس آن استفاده از این دستگاه‌ها ممنوع شده باشد، اما شنیده می‌شود که واردات قطعات آن به کشور ممنوع است. با این حال، به‌صورت کتبی و بخشنامه‌ای چیزی در این زمینه از سوی وزارتخانه دیده نشده است. اگر یک قانون مدون برای آن تدوین شود، چه اشکالی دارد وقتی که ایران در تحریم قرار دارد، از این فرصت استفاده کند؟ در این صورت افراد سرمایه‌گذار هم می‌توانند بدون دغدغه اقدام به فعالیت کنند، از سازمان‌های مختلف مجوزهای لازم گرفته شود. اگر هم دولت تشخیص داده که این صنعت برای اقتصاد کشور مضر است، باید محکم و شفاف، غیرقانونی بودن آن را اعلان کند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

14 دیدگاه
دادرس
دادرس
۵ سال قبل

کاش جناب رئیس اتحادیه فناوران رایانه میفرمود دقیقا کدام دستگاه بازگشت سرمایه ۴ ماهه داره حتی با برق رایگان!
ایشون بیشتر میخوره رئیس فناوری یارانه باشن تا رایانه!!
رئیس اتحادیه فناوران رایانه که ایشون باشه وای به حال بقیه

نیما
نیما
۵ سال قبل

"رئیس اتحادیه فناوران یارانه"؟؟ منظورتون کلمه "رایانه" بوده یا اینکه قصد استفاده از سئوی کلمه ی "یارانه" داشتین؟؟

امین
امین
۵ سال قبل

دولت هیچ سود و نصیبی از این بازار و این درآمد ها نبرده؟
خب نبره کم داره سود و درآمد از هزاران جای دیگه نصیبش میشه یعنی بیخیال یه قرونم نمیشن و نمیذارن آب از دستشون بچکه عجب دولتی داریم ما

کیوان تهی
کیوان تهی
۵ سال قبل

بنظرم باید هر چند وقت یه بار یه مصاحبه ی الکی با این عزیزان بکنن مبادا علم مبارکشون حیف و میل شه تا حس خود دوربین بینی و تخصص فراوانشون یه کوچولو کم بشه تا سر هر گذرگاه مهم اقتصادی و علمی علم مخالفت برندارن و هی بیش متخصص تر نشن.

داود میزانی
داود میزانی
۵ سال قبل

تو مملکت ما همیشه با پدیده های نو به عنوان جرم برخورد میشه ولی این بار یه کم فرق داره و بوی پول و انحصار میده این ممنوعیت ها.
ماینینگ در کل به سود مردم و اقتصاد ایرانه. مصرف برق صنعتی به دلیل ثبات بالایی که داره زمینه سرمایه گذاری در صنعت برق در هرکشوری رو بالا میبره.
در ایران هشت الی نه ماه از سال مصرف برق حدود ۳۸ هزار مگاوات هست و فقط در سه الی چهار ماه دیگر ۲۰ هزار مگاوات افزایش مصرف داریم که به علت افزایش مصارف خانگی هست. یعنی نیمی از نیروگاه ها فقط باید در ساعات اوج مصرف تابستان فعالیت کنن و بقیه سال خاموش باشن! یعنی تصور کنید سرمایه عظیمی باید برای یک نیروگاه صرف بشه ولی عملا فقط در ساعات اوج مصرف در تابستان قابل استفاده است!
در حالی که هرچی مصرف پایه برق بالاتر بره، تولید برق سودده تر هست و باعث میشه نیروگاه بتونه در تمام طول سال تولید داشته باشه. همه جای دنیا سیاست بر تشویق بخش صنعتی برای مصرف برق و تنبیه بخش خانگی برای مصرف در ماه های پرمصرف هست تا نوسان در مصرف برق کاهش پیدا کنه.
حالا بخش صنعتی اهمیتی ندارد که چه تولید میکنه، مهم این هست که محصولی تولید میشه که در بازار داخلی و یا خارجی فروش میره و همچنین باعث ثبات مصرف برق و سرمایه گذاری در صنعت برق میشه!
پس صنعت ماینینگ به دلیل ثبات بالایی که در مصرف داره، حتی به سود صنعت برق هست.

سینا مردانی
سینا مردانی
۵ سال قبل

با این تعرفه هایی که گذاشتن با هیچ دستگاهی ماینینگ به صرفه نیست. شما S17 هم بگیری عملا ضرر میکنی. مگر برای کسی که یواشکی برق بگیره (صنعتی یا پشت کنتور!). با برق یواشکی هم عملا دستگاه های پرمصرف سود ده هستن و طرف مگر عقلش کم باشه که بره سراغ دستگاه های گرون و زمان بازگشت سرمایش رو دو برابر کنه!
پس عملا یک راه پیش روی مردم میزارن و اون هم استفاده از دستگاه پرمصرف و برق یواشکیه که الان داره کم کم فراگیر میشه و همه دارن استفاده می کنن. تجربه هم نشون داده که هر جا اختلاف قیمتی هست رانتی هم شکل میگیره.
به مرور شاهد این خواهیم بود که مردم با برق پشت کنتور و زدن فیلتر شکن برای مخفی کردن آی پی یواشکی ماین کنن. یک باند هم توی ناظرای سازمان برق شکل بگیره که از راه دریافت رشوه درآمد هنگفت کسب کنن. فقط فرقش با قبل اینه که دیگه به هیچ وجه قابل کنترل نیست.

محمد قلمکاری
محمد قلمکاری
۵ سال قبل

همیشه همینجوری بوده ....یه زمانی ویدئو جرم بود ولی الان همه سینمای خانگی دارن و یا ماهواره از پشت بام جمع میکردن و الان همه ماهواره دارن و خیلی موارد دیگر ....ولی فرق ماینینگ اینه که اگر زمان از دست بره و امروز نتونن ماین کنن ، سختی شبکه هر روز بالاتر میره و میزان استخراج کمتر میشه و مخصوصا واسه اونایی که دستگاه قدیمی دارن ضرر خیلی بزرگی هست....البته این نکته هم اضافه کنم که تصور کلی دولت جلوگیری از درامد هنگفت و ماورائی واسه مردم هست و بالاخره یه کاری میکنن که مردم از سرمایه گذاری در این حوزه دوری کنن ....اگر هزینه برق و خرابی و تعمیرات دستگاه و اینترنت و زمان ۲۴ ساعته که واسه این کار صرف میشه در نظر بگیرید درامد ماورائی نداره....به هر حال یه روزی به شرایط سخت امروز میخندیم ....فقط حیف از زمانی که به خاطر اطلاعات ضعیف مسئولان از فرصتهای این صنعت از دست میره

علی مرادی
علی مرادی
۵ سال قبل

والا الان قیمت دستگاه هم قیمت چین هست و حتی شاید ارزونتر! خیلیا هم که تو این چند ماه خریده بودن قصد فروش ضرر کردن!
اگر ممنوع بشه به نظرم قیمتش بالاتر میره!

ماینر ورشکسته
ماینر ورشکسته
۵ سال قبل

این خوبه که پیگیر موضوع هستن تا یک جواب آره یا نه بگیرن و تکلیف مشخص بشه
ولی کلا آدم بی سوادیه که فکر میکنه یک دستگاه جدید 4 ماهه پول خودشو درمیاره. یکی نیست بهش بگه که زمان بازگشت سرمایه دستگاههای جدید خیلی طولانی تری از بقیه دستگاههاست اونم بخاطر قیمت بالای این دستگاهها که بعلت استفاده از تکنولوژهایی بروزتر و مصرف برق خیلی پایین تر.

احمد
احمد
۵ سال قبل

یکی به میخ زده یکی به نعل. وقتی متن را میخونی نمیفهمی موافق صنعت ماینینگ هست یا مخالف.

حامد سپهر
حامد سپهر
۵ سال قبل
پاسخ  احمد

دوره بازگشت سرمایه حداقل یک سال هستش با دستگهایی با برق بالا مثل ام تری اگر مشکل غیر قابل پیش بینی برات پیش نیاد و دستگاههات فقط هزینه نگهداری داشته باشن چون عمر این دستگاهها نوش حدود دوسال خال اینکه اینا همه دست دومه و کار آسونی نیست
بهترین گزینه در سرمایه های بالای 500 میلیون رفتن به کشور دیگس ماکه داریم مذاکره میکنیم که بریم اینام باشن با ایین نامه هاشون
قیمت اس ناین در روسیه 6 میلیون تومنه کنار نیروگاه بهت کانکس آماده میده با برق 3 سنت اصلا ریجکت هم نداره با اینترنت پایدار در پک های 100 تا 200 تا قانونی کارکنی و دستگاههاتم قانونی نهایتا تا ی هفته وارد کنی

حسینی
حسینی
۵ سال قبل

سلام دوست گرامی من اینجا که موفق نشدم یه راه ارتباطی برای شما بفرستم قسمت استک همین سایت من یه سوال طرح کردم از کسانی که تجاربی در خصوص سرمایه گذاری برای راه اندازی فارم در خارج کشور به خصوص روسیه اگه لطف کنید و محبت کنید عاجزانه از شما تقاضا میکنم تشریف بیارید اونجا اگر مایل بودین تجارب خودتون رو در اختیار عموم بذارید همچنین بنده هم بتونم در مورد روند کارتون باهاتون ارتباط داشته باشم

سپاس فراوان

حسینی
حسینی
۵ سال قبل

سلام دوست عزیز میشه لطف کنید یه راه ارتباطی بذارید من باهاتون ارتباط داشته باشم من هم باهاشون در همین خصوص صحبت کردم ولی دیگه پیگیرش نشدم حالا که شما در حال مذاکره و عقد قرارداد باهاشون هستید میخوام از صفر تا صد باهاتون ارتباط داشته باشم ببینم در نهایت این سرمایه گذاری مطمئن و امن هست
تشکر

فرهاد
فرهاد
۵ سال قبل

لطفا بیشتر اطلاعات بدین ما هم میخوایم سرمایه گذاری کنیم در این زمینه

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب