ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۳۹ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۴۹ تومان

در گزارش جدید بانک مرکزی آمریکا ارزهای دیجیتال به‌عنوان پنجمین تهدید جدی برای ثبات مالی معرفی شده‌اند

در گزارش جدید بانک مرکزی آمریکا ارزهای دیجیتال به‌عنوان پنجمین تهدید جدی برای ثبات مالی معرفی شده‌اند

بانک مرکزی آمریکا روز گذشته گزارش جدیدی را با موضوع ثبات مالی منتشر کرد که در آن نام ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها در فهرست جدی‌ترین تهدیدها برای ثبات مالی ایالات متحده، در ۱۲ تا ۱۸ ماه گذشته آمده است.

به گزارش یوتودی، این دسته از گزارش‌های فدرال رزرو دو بار در سال منتشر می‌شوند؛ یک بار در بهار و یک بار هم در پاییز. در صفحه ۶۷ نسخه جدید این گزارش نموداری آمده است که در آن ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها به‌عنوان پنجمین عامل خطرناک برای ثبات مالی آمریکا معرفی شده‌اند. آن‌طور که از این نمودار پیداست، ارزهای دیجیتال در مقایسه با تنش‌های میان آمریکا و چین، خطری کمتر و در مقایسه با معضلات آب‌وهوایی، خطر بیشتری برای ثبات مالی این کشور دارند.

در گزارش جدید بانک مرکزی آمریکا ارزهای دیجیتال به‌عنوان پنجمین تهدید جدی برای ثبات مالی معرفی شده‌اند
رده‌بندی جدی‌ترین تهدیدها برای ثبات مالی ایالات متحده از نظر فدرال رزرو

چرا ارزهای دیجیتال تهدید محسوب می‌شوند؟

در گزارش بانک مرکزی آمریکا استیبل کوین‌ها به‌عنوان ارزهای دیجیتالی معرفی شده‌اند که در بلاک چین عرضه و معامله می‌شوند و به یک دارایی خارج از بلاک چین مانند طلا، ارزهای فیات و اوراق قرضه دولتی نسبت داده‌ شده‌اند. فدرال رزرو همچنین گفته است که ارزش بازار استیبل کوین‌ها در طول ۱۲ ماه گذشته ۵ برابر شده و در اکتبر (مهر) امسال به ۱۳۰ میلیارد دلار رسیده است.

موارد زیر از اصلی‌ترین دلایل نگرانی بانک مرکزی آمریکا نسبت به ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌هاست:

  • برترین استیبل کوین‌ها از نظر ارزش بازار، این وعده را می‌دهند که در هر زمان با ارزش دلاری ثابت بازخریدنی باشند، اما این‌طور نیست که هر توکن لزوماً به‌صورت یک‌به‌یک با معادل فیات خود پشتیبانی شده باشد. برخی از استیبل کوین‌ها به‌جای ارزهای فیات، با اوراق تجاری‌ای پشتیبانی شده‌اند که ممکن است ارزش خود را به‌مرور زمان از دست بدهند و حتی لیکویید شوند. اگر این دارایی‌هایِ پشتوانه ارزش خود را از دست بدهند، عرضه‌کنندگان استیبل کوین‌ها ممکن است قادر به پاسخگویی در برابر تقاضای مشتریان خود برای بازخرید این توکن‌ها نباشند.
  • استیبل کوین‌ها مشابه برخی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار پول، دارای ضعف‌های ساختاری هستند که آنها را مستعد لیکوییدشدن از جانب سرمایه‌گذارانی می‌کند که می‌توانند به‌یک‌باره حساب خود را خالی کنند.
  • در گزارش فدرال رزرو آمده است که این کاستی‌ها ممکن است به‌خاطر نبود شفافیت و استانداردهای قانونی حاکمیتی برای پشتوانه برخی از این استیبل کوین‌ها، تشدید شود.
  • در نهایت، استفاده بالقوه از استیبل کوین‌ها در پرداخت‌ها و ظرفیتی که این دارایی‌ها برای رشد دارند، ممکن است خطراتی را برای سیستم‌های پرداختی و مالی ایجاد کند.

همچنین بخوانید: دستور آمریکا به شرکت‌های ارز دیجیتال برای جلوگیری از دور زدن تحریم؛ خطری سرمایه ایرانی‌ها را تهدید می‌کند؟

هدف فدرال رزرو از انتشار این گزارش چه بود؟

این گزارش ۸۰ صفحه‌ای به‌غیر از ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها، موضوعات دیگری را هم بررسی کرده است. فدرال رزرو در ابتدای گزارش گفته است که هدف از انتشار این مطلب، ارائه دیدگاه این سازمان درباره انعطاف‌پذیری سیستم مالی آمریکا بوده است. بانک مرکزی آمریکا گفته در این گزارش تلاش کرده است «درک همگانی را ارتقا دهد و شفافیت و پاسخگویی فدرال رزرو را در برخورد با این موضوع بیشتر کند».

در پاسخ به این سؤال که آیا تهدید استیبل کوین‌ها برای ثبات مالی جدی است یا اینکه در ایجاد ترس، بی‌اعتمادی و شک، از سوی نهادهای دولتی اغراق شده است، می‌توان گفت خطر این ارزهای دیجیتال از نظر مقامات فدرال رزرو تا حدی جدی ارزیابی شده است که در این گزارش به‌طور جداگانه به آن اشاره کرده‌اند. با این حال می‌توان با روشی قانع‌کننده این‌طور استدلال کرد که چهار آسیب‌ نسبت‌داده‌شده به استیبل کوین‌ها، بیشتر ارزهای فیات را در بر می‌گیرد و دلار آمریکا هم یکی از آنهاست. این موضوع خصوصاً زمانی ثابت می‌شود که آسیب‌های یاد‌شده در چهارچوب سیاست‌های کلان اقتصادی و پولی دولت آمریکا در چند سال اخیر بررسی شوند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب