فرصت‌ها و تهدیدهای استخراج ارزهای دیجیتال برای ایران

فرصت‌ها و تهدیدهای استخراج ارزهای دیجیتال برای ایران

در حالی که بعضی‌ها به استخراج ارزهای دیجیتال در ایران صرفا به دید یک تهدید بزرگ نگاه می‌کنند، کارشناسان معتقدند که انجام شدن این فعالیت در ایران، فرصت‌های زیادی را برای کشور فراهم می‌کند. در ادامه با ارزدیجیتال همراه باشید.

امید علوی، یکی از ماینرهای حرفه‌ای ایران، با سابقه‌ی چند سال فعالیت و کار گسترده است. او حوزه ماینینگ به‌خصوص‌ در ایران را به خوبی می‌شناسد و از کارشناسان مطرح این فضا به حساب می‌آید. امید علوی در خصوص فرصت‌های ماینینگ در ایران می‌گوید:

اولین و بزرگترین سودی که ماینینگ در این شرایط بحرانی تحریم‌ها می‌تواند برای ایران داشته باشد، تبدیل منابع خامی همچون گاز به ارزهای دیجیتال است، در صورتی که ما برای صادرات، فروش و انتقال پول این مواد خام دچار مشکلات جدی هستیم.

دومین فرصت استخراج ارز دیجیتال، اشتغال‌زایی آن است. صرفا برای نگهداری دستگاه‌های یک فارم ۱٠٠٠ ماینری، حداقل ۲ نفر در ۳ شیفت یعنی ۶ نفر به صورت مستقیم و مداوم و حدود ۳ نفر بصورت پاره وقت برای نگهداری از تجهیزات برقی و کولینگ سیستم مشغول به‌کار می‌شوند. این آمار بدون در نظر گرفتن اشتغالی است که برای ساخت زیرساخت‌ها و تجهیزات یک فارم ایجاد می‌شود.

سومین مزیت استخراج بیت کوین، پیشرفت تکنولوژیک است. با توجه به شروع انقلاب نوظهور بلاک چین و توانایی‌ها و پتانسیل‌های کشور برای پیشبرد پروژه‌های بلاک‌چینی می‌توان از قدرت ماینرهای داخلی استفاده نمود و از این رو شاهد رشد چشمگیر استارتاپ‌های مبتنی بر بلاک چین و حتی رمزارزهای ایرانی بود.

چهارمین مزیت ماینینگ قدرت استراتژیکی است که با خود به دنبال دارد. با استفاده از ظرفیت‌های موجود و این فرصت ایجاد شده، تبدیل شدن کشور به هاب ماینینگ می‌تواند قدرت استراتژیک مناسبی را در اختیار ایران قرار دهد، کافیست با تغییر رویکرد از برخورد قهری به مدیریتی، این قدرت را برای کشور خودمان ایجاد کنیم.

فرصت‌ها و تهدیدهای استخراج ارزهای دیجیتال برای ایران

استخراج برای ایران دو تهدید دارد؛ حل شدنی هستند

امید علوی می‌گوید:

بزرگترین و جدی‌ترین، اما به همان اندازه قابل حل‌ترین چالش، شبکه انتقال برق است. در کشور حدودا ۳ ماه از سال ما با کمبود تولید برق (تقریبا ۸٠٠٠ مگاوات) نسبت به مصرف روبه‌رو هستیم. اما در ۹ ماه سال با تولید بیشتر از ظرفیت انتقال و سقف ذخیره رو به رو هستیم که در این شرایط شرکت توزیع برق به تولیدکنندگان خود دستور خاموش کردن ژنراتورهای نیروگاه‌ها را می‌دهد، چون شبکه تحمل ظرفیت تولیدشده را ندارد.

با توجه به اختلاف قیمت ریال و دلار، ایران برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های خصوصی داخلی و خارجی بسیار جذاب است، از این رو با جهت‌دهی این سرمایه‌ها و تشویق به ترکیب تولید برق با صنعت ماینینگ می‌توان مشکل کمبود برق را به راحتی جبران نمود. این تجربه شخصی بنده بعد از مذاکره با بیش از ۵٠ گروه و شرکت خارجی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در ایران است. حتی آنها حاضر به تولید برق برای استفاده ۸٠ درصدی برای استخراج و تحویل ۲٠ درصد آن به شبکه برق هم هستند اما تا به امروز زمینه‌ی قانونی و بستر مناسبی برای جذب این سرمایه‌ها فراهم نشده است.

تهدید دوم به نظرم اقتصاد ضعیف و آسیب‌دیده‌ی ما است که احتمال هجوم بخش قابل‌توجهی از سرمایه و صنایع به سمت استخراج ارزهای دیجیتال وجود خواهد داشت. کافیست کشور ما همانند چین و روسیه مکان‌های مناسب و مشخصی را برای استخراج مشخص کند، که هم از نظر محیط‌ زیست و هم کنترل پراکندگی ماینرها مفید باشد.

 

مطالعه کامل مقاله بررسی جامع استخراج ارزهای دیجیتال در ایران: پرونده ویژه: گسترش استخراج ارز دیجیتال در ایران؛ تهدید یا فرصت؟

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

1 دیدگاه
خانم دکتر
خانم دکتر
۳ سال قبل

salam
btc begiram alan?