غولهای ماینینگ برای هاوینگ رقابت میکنند؛ عرضه دستگاههای S۱۹ و M۳۰ از سوی بیت مین و میکروبیتی
با نزدیک شدن به رویداد هاوینگ بیت کوین، شرکتهای تولیدکننده تجهیزات ماینینگ به دنبال آن هستند که بتوانند حضوری پر رنگ در بازاری داشته باشند که به واسطه این رویداد ایجاد میشود.
به گزارش کوین دسک، روز پنجشنبه (۸ اسفند)، شرکت بیت مین دو مدل جدید از انت ماینرهای (AntMiner) خود را روانه بازار کرد. انت ماینر اس ۱۹ (S19) و انت ماینر اس ۱۹ پرو (S19 Pro)، دو مدل از دستگاههای جدید این شرکت هستند که توان حداکثریشان ۱۱۰ ترا هش بر ثانیه است و در ازای هر تراهش، ۲۹.۵ وات برق مصرف میکنند.
طبق اطلاعات ارائهشده توسط بیت مین این دو مدل در حال حاضر سوددهترین دستگاههای استخراج بیت کوین در جهان به حساب میآیند. نزدیکترین رقیب برای سری اس ۱۹، واتس ماینر ام ۳۰ اِس (WhatsMiner M۳۰S) است که توسط میکروبیتی (MicroBT) تولید میشود. بر طبق شاخص دستگاههای ماینینگ وبسایت افتوپول (F2pool)، واتس ماینر ام ۳۰ در رده دوم ماینرهای سودده جای گرفته است.
رقابت میان بیت مین و میکروبیتی زمانی داغتر شد که میکروبیتی توانست در سال ۲۰۱۹ چیزی در حدود ۶۰۰,۰۰۰ دستگاه واتس ماینر را به فروش برساند. فروش این تعداد دستگاه توسط میکروبیتی زنگ خطر را برای بیت مین و سلطه آن بر بازار تجهیزات استخراج به صدا درآورد. و حالا باید دید که نسل جدید دستگاههای این دو غول تولید کننده تجهیزات ماینینگ چه عملکردی را از خود بر جای خواهند گذاشت.
پرچمدار میکروبیتی (مدل ام ۳۰)، ماه دسامبر ۲۰۱۹ (آذر ۱۳۹۸) وارد بازار شد و این شرکت از هفته پیش، پیش فروش آخرین و قدرتمندترین مدلهای خود را آغاز کرده است. به گفته میکروبیتی، نمونههای اولیه از ماه آینده به خریداران تحویل داده خواهد شد.
طبق اطلاعاتِ ارائهشده توسط پانگولین ماینر (Pangolin Miner)، توزیعکننده اصلی تجهیزات میکروبیتی، مدل ام ۳۰ اس، توانی ۸۶ ترا هشی دارد و در ازای هر تراهش ۳۸ وات برق مصرف میکند. این دستگاهها با قیمت ۲,۴۳۰ دلار به فروش میرسند و از چیپهای ۸ نانومتری سامسونگ در آنها استفاده شده است. پانگولین همچنین عنوان کرده است که برخی سفارشات بین ماههای مارس (فروردین ۱۳۹۹) و می (اردیبهشت ۱۳۹۹) به مشتریان تحویل داده خواهند شد. سفارشات بزرگ اما، باید تا ماه ژوئن (خرداد) منتظر ارسال دستگاههای خود بمانند.
در طرف دیگر بیت مین هنوز صحبتی از تاریخ آغاز پیش فروش و تحویل سفارشها برای مدلهای اس ۱۹ انجام نداده است. هنوز مشخص نیست که آیا بیت مین میتواند سفارشات مقیاس بزرگ را به موقع تکمیل کند یا نه، چرا که چیپهای مورد استفاده از مدلهای اخیر این شرکت از نوع ۷ نانومتری هستند که در تعداد محدود توسط «TSMC» تولید میشوند.
سوال دیگری که در ارتباط با تجهیزات ماینینگ این دو شرکت پیش میآید، نحوه برخورد جامعه ماینینگ در دنیا است. قیمت بیت کوین هفته گذشته به رقمی پایینتر از ۱۰,۰۰۰ دلار سقوط کرد و با توجه به قیمت این دستگاههای جدید، آیا خرید چنین دستگاههایی به صرفه است؟
بر اساس شاخص اف تو پول، در حال حاضر مدل اس ۹، یکی از محبوبترین دستگاههای در میان ماینرهاست که همچنان دارای سوددهی است. صدالبته به یاد داشته باشید که سوددهی یک دستگاه ماینر به عوامل بسیاری بستگی دارد.
شیوع ویروس کرونا و تاثیرات آن بر صنایع مختلف چین و همچنین حمل و نقل این کشور، باعث شده تا فارمهایی که قصد بهروزرسانی و نوسازی تجهیزات خود را داشتند با وقفه رو به رو شوند.
دادههای وبسایت بیتیسی (BTC.com) نیز نشان میدهد که سختی شبکه بیت کوین از ۲۸ ژانویه (۸ بهمن) ثابت مانده است. سختی شبکه معیاری برای اندازهگیری میزان دشواری رقابت میان ماینرها برای حل معادلات بلاک و بدست آوردن پاداش آن است.
هاوینگ بیت کوین ماه می سال ۲۰۲۰ (اواسط اردیبهشت یا خرداد سال ۱۳۹۹) رخ خواهد داد و پس از آن پاداش استخراج هر بلاک از ۱۲.۵ بیت کوین به ۶.۲۵ کاهش مییابد. پس از هاوینگ در صورتی که قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال با رشدی قابل توجه رو به رو نشود، دستگاههایی نظیر اس ۹، سودده نخواهند بود و ماینرها مجبورند برای خنثی کردن تاثیرات هاوینگ، تجهیزات خود را بهبود ببخشند.
هاوینگ نیست هَلوینگه? میتونید تو گوگل ترنسلیت بزنید