پس از هاوینگ: ماینرها قصد ندارند بیت کوینهایشان را سریع بفروشند
دادههای درون زنجیرهای نشان میدهد که هاوینگ بیت کوین لزوما به افزایش فشار فروش بر بازار نمیانجامد و ماینرها قصد چندانی مبنی بر فروش بیت کوینهای خود ندارند. پیش از این، یکی از احتمالاتِ پس از هاوینگ، آغاز فروش گسترده توسط ماینرها عنوان شده بود.
به گزارش کوین تلگراف، سومین رویداد هاوینگ بیت کوین تا چند ساعت دیگر اتفاق میافتد و همزمان با این اتفاق مهم، جامعه ارزهای دیجیتال به دو دسته تقسیم شدهاند: دستهای که روند صعودی را برای قیمت پیشبینی میکنند و گروهی دیگر که افت قیمت را محتملتر میدانند. نکتهی جالب اینجاست که دادههای شبکهی بلاک چین از دو هاوینگ قبلی نشان میدهد که احتمالا قیمت بیت کوین پس از وقوع هاوینگ سریعا ریزش نکند.
دادههای گوگل ترندز (Google Trends) نیز حاکی از آن است که میزان جستوجو برای هاوینگ به بیشترین میزان خود رسیده است. از سوی دیگر، جامعهی ارزهای دیجیتال پیشبینیهای بسیاری را برای قیمت پس از هاوینگ ارائه دادهاند.
برخی از تحلیلگران برای حمایت از این دیدگاه که هاوینگ از پیش تاثیر خود را بر قیمت گذاشته است، به فرضیهی بازار کارآمد (Efficient Market Hypothesis) اشاره میکنند؛ این یعنی سرمایهگذاران میتوانند تاثیرات این رویدادِ قابل پیشبینی را پیش از رخ دادن آن، در نظر بگیرند. حتی یک نهنگ معروف بیت کوین که با نام مستعار «Joe007» شناخته میشود، اخیرا بیان کرده است که قیمت بیت کوین پس از هاوینگ ریزش میکند.
دادههای شبکه قبل از هاوینگ چه چیزی را نشان میدهد؟
بر اساس دادههای درون زنجیرهای منتشرشده توسط شرکت تحلیلی کریپتو کوانت (CryptoQuant)، ماینرها تمایلی ندارند که پیش از هاوینگ، بیت کوینهای تازهاستخراجشده خود را بفروشند. کریپتوکوانت با استفاده از شاخص موقعیت ماینرها (MPI) به این نکته پی برده است که طی سه ماه گذشته ماینرها از فروش بیت کوین اجتناب کردهاند.
اگر شاخص وضعیت ماینرها عددی بالاتر از ۲ باشد، نشاندهندهی آن است که استخراجکنندگان در حال فروش بیتکوینهای خود پس از استخراج هستند. این در حالی است که مقدارِ منفی این شاخص حاکی از آن است که ماینرها تا حد امکان از فروش اجتناب کرده و درحال انباشت هستند.
همانطور که نمودار بالا نشان میدهد، شاخص وضعیت ماینرها در دسامبر ۲۰۱۹ اندکی بیشتر از صفر بوده و در ژانویه شروع به کاهش کرده است. این عدد تا ماه فوریه به منفیِ ۰.۵ رسیده است.
ماینرها بیت کوین هایشان را سریعا نمیفروشند
تاریخ نشان میدهد که ماینرها معمولا عامل تغییر قیمت بیت کوین بودهاند؛ چرا که آنها عرضهکنندهی سکههای جدید در بازار هستند. آنها همچنین یک از اصلیترین گروههایی هستند که با نقدکردن بیت کوینهای خود و با هدف پوشش هزینهی برق و سایر هزینههای عملیاتی، دائما در بازار بیت کوین فشار فروش ایجاد میکنند.
بنابراین، احساسات ماینرها برای بازار مهم است و این عامل همان چیزی است که سرمایهگذاران به خوبی زیر نظر دارند. در سال ۲۰۱۷، وقتی که قیمت بیت کوین به رکورد ۲۰ هزار دلار رسید، شاخص وضعیت ماینرها عدد بالای ۳.۹ را نشان میداد، رقمی که حاکی از فروش بیت کوینهایی بود که از دید ماینرها بیش از حد رشد کرده و به قیمتی بالاتر از حد انتظار رسیده بودند.
در بازار نزولی که به دنبال این افزایش بیسابقهی قیمت ایجاد شد، شاخص وضعیت ماینرها تا عدد منفیِ ۱ کاهش پیدا کرد، مسئلهای که نشان میداد که ماینرها علیرغم پایین بودن قیمت، تا حد امکان از فروش خودداری میکردند.
شواهد نشان میدهد که در هاوینگهای اول و دوم، ماینرها سرمایهی خود را سریعا نفروختند. پیش از هاوینگ، شاخص وضعیت ماینرها به عدد زیر صفر رسیده بود و با افزایش قیمت این عدد نیز افزایش یافت. تنها چند ماه پس از هاوینگ، هنگامی که میزان MPI از ۲ عبور کرد، قیمت بیت کوین سقوط کرد.
بنابراین، وقتی که در نوامبر ۲۰۱۲ (آبان ۹۱) اولین هاوینگ بیت کوین رخ داد، ماینرها تا آوریل ۲۰۱۳ (فروردین ۹۲) سوار بر موج صعودیِ قیمت حرکت کردند و پس از آن شروع به فروش بیت کوینهایشان کردند.
ماسون یانگ (Mason Yang)، یکی از کارکنان ارشد کریپتوکوانت اظهار داشت:
در دو هاوینگ اول، قیمت بیت کوین بلافاصله پس از این رویداد رشد نکرد، بلکه این اتفاق طی چند ماه اتفاق افتاد. اگر معاملهگران میخواهند از ریسک معامله اجتناب کنند، به جای انتظار تغییر قیمت در کوتاهمدت، مهمترین چیز برای آنها این است که رفتار نهنگها و ماینرها را تحت نظر داشته باشند تا ببینند [آنها] بیت کوینهایشان را نقد میکنند یا نه.
نقش ماینرها کمرنگ میشود
فضای بازار ارزهای دیجیتال از هاوینگ ۲۰۱۶ تاکنون بهطرز چشمگیری تکامل یافته است. دادههای کریپتوکامپیر (CryptoCompare) نشان میدهد که طی سال ۲۰۲۰ حجم معاملات روزانه حداقل ۱۰ برابر نسبت به سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است.
در سال ۲۰۱۶ حجم معاملات بیت کوین در صرافیها به ندرت از یک میلیارد دلار در روز عبور میکرد؛ در حالی که این عدد اکنون همواره بیش از ۱۰ میلیارد دلار است.
بازار مشتقه ارزهای دیجیتال نیز رشد چشمگیری داشته است. به طوری که بایننس (Binance)، هیوبی (Huobi)، اوککس (OKEx) و بیت مکس (BitMEX) هرکدام طی ماه آوریل بالغ بر ۵۰ میلیون دلار معامله داشتند. این به معنای آن است که ماینرهای بیت کوین اکنون بازیگران کوچکتری در این فضا به شمار میآیند؛ گرچه، آنها هنوز عامل ایجاد فشار فروش در قیمت بیت کوین هستند.
مت دیسوزا (Matt D’souza)، مدیرعامل بلاکور سولوشنز (Blockware Solutions) در اظهارنظر اخیر خود عنوان میکند:
بهنظر من ممکن است اندکی تاثیر استراتژِی «با شروع شایعه بخر» و «زمان انتشار خبر بفروش» را تجربه کنیم. در سال ۲۰۱۶ رشد قیمت شدید ۸۰ درصدی را پیش از هاوینگ تجربه کردیم و در روزهای نزدیک هاوینگ فشار فروش ایجاد شد و در روز وقوع این رویداد مقدار بیشتری فروخته شد. سه هفته بعد از هاوینگ، قیمت به کف رسید و پس از آن یک روند صعودی شگفتانگیز شروع شد. این بار افزایش قیمت شدیدی را پیش از هاوینگ نداشتهایم بلکه با مقداری تقاضا از طرف خریداران مواجه هستیم. فکر میکنم که این مقدار بیت کوین خریداریشده بعد از هاوینگ فروخته شود، اما به عقیدهی من، فشار فروش کمتر خواهد بود؛ زیرا افزایش شدید قیمت پیش از هاوینگ را نداشتهایم.
بنابراین فشار فروش ماینرها بلافاصله پس از هاوینگ امسال، احتمالا تاثیر چندانی بر قیمت بیت کوین نداشته باشد.
واضح است که چگونگی عملکرد گذشته نتایج آینده را تضمین نمیکند، اما توجه به این موضوع خالی از لطف نخواهد بود؛ چراکه ماینرها روزانه ۱,۸۰۰ بیت کوین (به ارزش ۱۸ میلیون دلار استخراج) میکنند.
شاید میزان بیت کوین واردشده به صرافیهای ارزهای دیجیتال شاخص مهمتری برای پیبردن به این مسئله باشد که در زمان هاوینگ چه اتفاقی رخ میدهد. این موضوع پیش از بالا و پایینشدن قابلتوجه قیمت به وقوع میپیوندد؛ زیرا قبل از آنکه تغییری در قیمت ایجاد شود، ماینرها و نهنگها بیت کوینهایشان را به پلتفرمهای معاملاتی انتقال میدهند.
همانطور که نمودار مربوط به مقدار بیت کوین ورودی به صرافیها نشان میدهد، قبل از وقوع ریزش شدید قیمت تا ۳,۷۵۰ دلار در ۱۳ مارس (۲۳ اسفند)، مقدار بیت کوین واردشده به صرافیها به شدت افزایش یافته بود.
بعد از ریزش قیمت «پنجشنبهی سیاه»، سرمایه ورودی به صرافیها نسبتا کم باقی ماند؛ زیرا نهنگها و ماینرها، بیت کوینهایشان را از کیف پول به پلتفرمهای معاملاتی انتقال نمیدادند. این مسئله میتواند حاکی از آن باشد که آنها منتظر هستند تا قیمت همانند دو هاوینگ گذشته عمل کند.
فارغ از هراتفاقی که برای روند قیمتی کوتاه مدت پس از هاوینگ رخ دهد، بسیاری از افراد نسبت به این رویداد، بهخصوص در بلندمدت دیدگاه صعودی دارند.
دیسوزا همچنین افزود:
در کل بهنظر میرسد که درحال پیشروی به سمت یک بازار صعودی هستیم. فاکتورهای فاندامنتال هرگز بهتر از این نبوده است؛ زیرا صندوقهای سرمایهگذاری، سرمایهگذاران خرد و هودلرها در حال ورود به بازار بیت کوین هستند که این موضوع فشار فروش را متعادل میکند.
این همه رسانه ها جو دادن که قیمت بیتکوین برای هاوینگ به 100 کا میرسه ... پس چی شد؟