گمرک ایران: واردات ماینر با گرید انرژی پایین‌تر از A و B ممنوع است

گمرک ایران: واردات ماینر با گرید انرژی پایین‌تر از A و B ممنوع است

گمرک ایران در ابلاغیه‌ای جدید اعلام کرده است که ترخیص دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال (ماینر) منوط به ارائه مجوز سازمان ملی استاندارد بوده و واردات این دستگاه‌ها با گرید مصرف انرژی پایین‌تر از A و B ممنوع است. در این ابلاغیه همچنین گفته شده است که واردکنندگان دستگاه‌های ماینر ملزم به درج شماره سریال روی هر دستگاه هستند.

به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از خبرگزاری دانشجو، علی وکیلی، مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران، در بخشنامه‌ای به دبیرخانه شعام، وزارت نیرو، سازمان ملی استاندارد ایران و دفتر واردات گمرک اعلام کرد که ترخیص دستگاه‌های استخراج رمزارز (ماینر) منوط به ارائه مجوز سازمان ملی استاندارد بوده و واردات این دستگاه با گرید پایین‌تر از A و B ممنوع است.

در این بخشنامه که ششم اردیبهشت ماه صادر شده، آمده است: پیرو بخشنامه‌های شماره ۱۳۹/۹۹/۸۷۶۷۷۵ مورخ ۱۳۹۹/۷/۲۳، ۱۷۵/۹۹/۱۰۵۸۷۰۶ مورخ ۱۹۶/۱۴۰۰/۱۱۴۱۷۶۴ مورخ ۱۴۰۰/۸/۲۸ و شناسه ۶۳۲۵۰۹۸ در خصوص دستگاه‌های استخراج رمزارز (ماینر)، با توجه به شمول رعایت مقررات استاندارد اجباری به واردات دستگاه‌های استخراج رمزارز‌ها (ماینر) ذیل ردیف تعرفه ۸۴۷۱۹۰۲۰ مقتضی است دستور فرمائید؛

۱- ترخیص دستگاه‌های استخراج رمزارز‌ها منوط به ارائه مجوز سازمان ملی استاندارد ایران در سامانه جامع امور گمرکی بر روی اظهارنامه مربوطه است.

۲- واردکنندگان کالای فوق ملزم به درج شماره سریال هر دستگاه طی کامنت بر روی اظهارنامه در سامانه جامع گمرکی هستند.

۳- ارزیابی فیزیکی محموله وارده اظهارنامه مستلزم بررسی و مطابقت انتخابی حداقل میزان ۵٪ از شماره سریال‌های اعلامی وارد کننده با شماره سریال درج شده بر روی کالای اظهاری است.

۴- اظهارنامه دستگاه‌های استخراج رمزارز (ماینر) و ردیف تعرفه ۸۴۷۱۹۰۲۰ در مسیر قرمز قرار گرفته و ارزیابی کالا صورت پذیرد.

۵- با توجه به ردیف (۳۵) بند (۶) فهرست کالا‌های مشمول مقررات اجرای اجباری استاندارد از نظر برچسب انرژی، واردات دستگاه‌های استخراج رمزارز (ماینر) با گرید پایین‌تر از A و B ممنوع است، لذا در هنگام ارزیابی کالای وارده ضمن دقت در نصب برچسب مصرف انرژی بر روی کالا به گرید برچسب مصرف انرژی کالای وارده توجه لازم معمول و مراتب رؤیت برچسب مصرف انرژی و گرید آن در گزارش ارزیابی درج گردد.

گمرک ایران: واردات ماینر با گرید انرژی پایین‌تر از A و B ممنوع است

علی بابک‌نیا، رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاک چین ایران، پیش‌تر در گفت‌وگویی با ارزدیجیتال درباره استانداردهای مربوط به دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال گفته بود:

در بخش تولید و واردات دستگاه‌های استخراج، سازمان ملی استاندارد طبق رویه خود تعدادی از دستگاه‌های تولید یا وارد‌شده توسط هر شخص یا شرکت را نمونه‌برداری کرده و از نظر بهره‌وری انرژی و کیفیت موردبررسی قرار می‌دهد. تفاوت بین دستگاه‌های وارداتی با دستگاه تولید‌شده در داخل کشور اما، این است که واردات تمامی کالاهای با برچسب انرژی غیر از «A» و «B» ممنوع بوده، اما دستگاه‌های تولیدشده در داخل کشور می‌توانند با برچسب‌های انرژی رده پایین‌تر از A و B (یعنی رده‌های C و D) هم در بازار عرضه شوند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
ممد آقا
ممد آقا
۱ سال قبل

 اما دستگاه‌های تولیدشده در داخل کشور می‌توانند با برچسب‌های انرژی رده پایین‌تر از A و B (یعنی رده‌های C و D) هم در بازار عرضه شوند.

همین جمله اخر باز هم یعنی بندپ. خب چرا واردات رو با راندمان بالاتر میذارین اما تولید داخل رو با راندمانکمتر. جالبی قضیه اینه که ایران اصلا توانایی تحلیل و طراحی مدارات فرکانس بالا رونداره. و تولید داخل فقط میشه مونتاژ قطعات وارد شده. بنام تولید داخل. و همینقضیه دست رو برای واردات دستگاه رده پایین باز میذاره. چون وارد کننده میره قطعهوارد میکنه بجای دستگاه و بعد بنام تولید داخل مونتاژ میکنه و میده بازار. هم گمرککمتر و هم هزینه کمتر حمل از خارج رو میده. باز هم همون مصرف برق رو داره. و بلکهبدتر هم هست. اونجا کل دستگاه یکبار هزینه واردات میخورد و با یک قیمتی روانهبازار میشد. الان بنام تولید داخل قیمت بیشتری رو به مصرف کننده تحمیل کنه. تقریباداستان ممنوع شدن واردات لوازم خانگی برای بالا بردن تولید داخل. که نتیجه اش شدتک قطبی بودن بازار و نبود رقابت و اختلاف قیمت شدید.

ممد آقا
ممد آقا
۱ سال قبل

 اما دستگاه‌های تولیدشده در داخل کشور می‌توانند با برچسب‌های انرژی رده پایین‌تر از A و B (یعنی رده‌های C و D) هم در بازار عرضه شوند.

همین جمله اخر باز هم یعنی بند پ. خب چرا واردات رو با راندمان بالاتر میذارین اما تولید داخل رو با راندمان کمتر. جالبی قضیه اینه که ایران اصلا توانایی تحلیل و طراحی مدارات فرکانس بالا رو نداره. و تولید داخل فقط میشه مونتاژ قطعات وارد شده. بنام تولید داخل. و همین قضیه دست رو برای واردات دستگاه رده پایین باز میذاره. چون وارد کننده میره قطعه وارد میکنه بجای دستگاه و بعد بنام تولید داخل مونتاژ میکنه و میده بازار. هم گمرک کمتر و هم هزینه کمتر حمل از خارج رو میده. باز هم همون مصرف برق رو داره. و بلکه بدتر هم هست. اونجا کل دستگاه یکبار هزینه واردات میخورد و با یک قیمتی روانه بازار میشد. الان بنام تولید داخل قیمت بیشتری رو به مصرف کننده تحمیل کنه. تقریبا داستان ممنوع شدن واردات لوازم خانگی برای بالا بردن تولید داخل. که نتیجه اش شد تک قطبی بودن بازار و نبود رقابت و اختلاف قیمت شدید.