مادر ویتالیک بوترین هم در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت میکند
با همهگیر شدن بلاک چین و ارزهای دیجیتال، رفتهرفته شاهد تبدیلشدن آن به یک کسبوکار خانوادگی هستیم، تا جایی که مادر «ویتالیک بوترین»، خالق اتریوم، نیز آستین بالا زده و کسبوکار خودش را ایجاد کرده است.
«ناتالیا املاین» (Natalia Ameline)، از بنیانگذاران موسسه آموزشی غیرانتفاعی «کریپتو چیکس» (CryptoChicks)، در حال ایجاد برنامه سوادآموزی بلاک چینی خود در سرتاسر دنیا است.
وی در مصاحبهای با وبسایت «کوین دسک» اذعان داشت که تا به حال موفق به جذب ۶۰۸ دانشآموزش و برنامهنویس جوان از پاکستان گرفته تا تورنتو، شدهاند. این نهاد آموزشی با «بلاک گیکز» همکاری میکند، بلاک گیکز توسط «دیمیتری بوترین»، همسر سابق املاین (پدر ویتالیک بوترین) اداره میشود. وبسایت بلاک گیکز از بیت کوین گرفته تا قراردادهای هوشمند و اصول کسبوکار پایه را پوشش میدهد.
این در حالی است که کریپتوچیکس از شرکای تجاری اتریوم مانند «فنبوشی کپیتال» یا دیگر شرکتهای سرمایهگذاری بهره نمیبرد. سرمایهگذاران دوره آموزشی این نهاد که در باهاماس برگزار خواهد شد، توسط شرکتهایی نظیر مایکروسافت، آیبیام و بانک سلطنتی کانادا، تامینبودجه شده و در میان آنها اسمی از بنیاد اتریوم دیده نمیشود. در این دورهها، کارگاههایی با محوریت برنامهنویسی برای جوانان و بانوان درنظر گرفته شده است. املاین دراینباره میگوید:
ما یک نهاد سیاسی نیستیم، بلکه بهصورت یک نهاد آموزشی فعالیت میکنیم. قصد ما مهیا کردن فرصتهایی برای زنان و افراد جوان است که بتوانند خودشان تصمیم بگیرند.
«النا سینلنیکووا» (Elena Sinelnikova) در صحبتهای خود با کوین دسک، گفت که درهای این نهاد بهروی تمام افراد با جنسیتهای مختلف باز است، اما تمرکز آنها بر روی آموزش زنان قرار دارد. چرا که بهعقیده آنها، وظیفه دارند تا زنان بیشتری را وارد این فضا کنند و این کار باید بدون تبعیض صورت گیرد. وی در ادامه افزود:
یکی از اهداف ما وارد کردن زنان بیشتری به این حوزه است، اما تمرکزمان بر روی جوانان است. چون در سنین پایینتر است که زنان ممکن است کمی جا بزنند و به حوزههای دیگر روی بیاورند. به خاطر همین، سعی داریم آنها را در سنین پایینتر وارد این فضا کنیم.
سینلنیکووا ضمن اعلام این مسئله که تا به حال و از سال ۲۰۱۷ و طی چندین کنفرانس در سرتاسر دنیا، چیزی در حدود ۳۵۰ هزار دلار سرمایه جذب شده، اذعان داشت که این نهاد صرفا بر روی اتریوم تمرکز ندارد و عمدتا، کارش در حوزه قراردادهای هوشمند و استفادههای آن در دنیا و سازوکارهای خودکار بلاک چینی است.
به گفته سفیر این نهاد، «فائزه یوسف»، هکاتون برنامهنویسان کریپتوچیکس در پاکستان به شرکتهای بزرگی همچون آیبیام و استارتآپهایی نظیر کوین باندل کمک کرد تا از میان استعدادهای جوان حوزه بلاک چین، تعدادی را برای کار در شرکتهای خود استخدام کنند.
هکاتون رویدادی است که در آن برنامهنویسان رایانه و افراد دیگری که درگیر توسعه نرمافزار هستند، از جمله طراحان گرافیکی، طراحان واسط کاربری و مدیران پروژه گرد هم میآیند و در توسعه پروژههای نرمافزاری و گاهی سختافزاری با یکدیگر همکاری میکنند. این رویدادها معمولا یک روز تا یک هفته به طول میانجامد.
یوسف که خود بنیانگذار شرکت غیرانتفاعی «وومن اینتک پیکی» (WomenInTechPK) است، اعلام کرد تا به اینجا، این برنامه آموزشی چیزی در حدود ۳۰ نفر، از جمله ۱۳ زن برنامهنویس، را وارد حوزه قراردادهای هوشمند و «هایپرلجر» کرده است. وی همچنین افزود محتوای زیادی در خصوص بیت کوین وجود نداشته، چرا که حامیان مالی، منابع مرتبط با بیت کوین ارائه نکردند و بیشتر تمرکز نشستها در حوزه کارآفرینی بوده. یوسف در ادامه افزود:
دلیل کارکردن ما با این تیمها، توسعه هر چه بیشتر پروژههایشان است. اینجا در پاکستان هکاتون زیادی در حوزه بلاک چین وجود ندارد، از همین رو این برنامهها در نوع خودشان اولین بودند و بسیاری از افراد این صنعت را دعوت کردیم تا بتوانیم در این حوزه صحبت کنیم.
در حال حاضر کریپتوچیکس بهدنبال جذب ۲ میلیون دلار سرمایه است تا بتواند این برنامهها را به شکلی ثابت و بلندمدت به اجرا در بیاورد. برنامههای آموزشی در پاکستان و باهاماس ازجمله اقداماتی است که از جانب این نهاد صورت خواهد گرفت.
هکاتون برنامهنویسی باهاماس
«فلیکس استابز»، از برنامهریزان کنفرانس باهاماس در گفتوگویی با کوین دسک اعلام کرد:
جوانان با استعداد زیادی در باهاماس داریم و این کنفرانس باعث برخورداری آنها از جایگاه خوبی در آینده شغلیشان میشود.
به گفته سینلنیکووا، تا به اینجا ۱۰۶ دانشآموز از سنین ۷ تا ۲۵ سال، در این هکاتون نامنویسی کردهاند.
تعداد زیادی از مدارس عادی، مدارس فنی، مراکز کودکان بیسرپرست و مدارس خصوصی نیز برای شرکت در این برنامه ثبتنام نمودهاند. در پایان به تیمهای برنده، پنج جایزه بهارزش ۱,۵۰۰ دلاری اعطا خواهد شد. این جوایز برای دانشآموزان جوانتر بازیهای رایانهای و برای سنین بالاتر، منابع آموزشی بلاکچین خواهد بود.
سفیر کریپتوچیکس در باهاما، «راندا الدریج» و موسس نهاد غیرانتفاعی Harness All Possibilities در صحبتهایش با کوین دسک، اعلام کرد که تمامی مبالغ دریافتشده، به منظور برنامههای آموزشی، کلاسها و امور مرتبط با دانشآموزان مانند رفتوآمد آنها صرف خواهد شد.
الدریج تا به اینجا طی توافقی، دفتر یکی از استارتآپهای باهاماس را برای ساعات پس از اتمام کارشان، اجاره کرده تا مرکزی برای آموزش دانشجویان ایجاد کند. هدف بعدی او جلب نظر حامیان مالی تجاری است.
اسمش را «مدرسه کسبوکار مینیاتوری» بگذارید. اگر بتوانیم کودکان را وارد این حوزه کنیم، شاید بتوانیم مشکل پذیرش، دسترسی و کاربرد عمومی بلاک چین را حل کنیم.
خدا شانس بده مامان من تا دیپلمم نخونده اینجا کجاس اخه ?اینههمه جا اخه چرا اینجا