آشنایی با مردی که بیتکوین را به راجر وِر شناساند
نشریهی انگلیسی کوینتلگراف یکی از نشریاتی است که جدیدترین و داغترین خبرهای مربوط به ارز دیجیتال را منتشر میکند. این نشریه مدتها به دنبال مصاحبه با مارک اِج (Mark Edge) بود تا اینکه سرانجام در یک کنفرانس مربوط به بیتکوین در آمریکای شمالی، فرصتی برای دیدار و صحبت با او پیدا کرد.
تشخیصِ مارک اصلا سخت نبود؛ او لباسهایی شبیه به شاهآرتور در فیلم کمدی مونتیپایتون و جام مقدس پوشیده بود. اما مارک برخلاف مونتیپایتون کاملا جدی بود.
*(مونتیپایتون یک گروه طنز انگلیسی است که در دههی ۷۰ میلادی فیلمهای کمدی میساختند)
مارک در رادیو، برنامهی Free Talk Live را اجرا میکند. این برنامه یکی از نخستین اعضای انجمن کریپتو و همچنین یکی از اولین رسانههایی است که موضوعات مربوط به بیتکوین را پوشش میدهد. بسیاری از نشریات (به جز Wired که در سال ۲۰۱۱ یک برنامه دربارهی تاریخچهی بیتکوین ترتیب داد) تا سال ۲۰۱۳ به بیتکوین اعتنا نکردند و اهمیتی برای آن قائل نبودند.
مارک برای اولین بار در فوریهی سال ۲۰۱۱ که با گاوین اندرسن (یکی از توسعهدهندگان اصلی بیتکوین بعد از ساتوشی ناکاموتو) آشنا شد، به بیتکوین روی آورد. گاوین اندرسن یک طراح نرمافزار و برنامهنویس است که در سال ۱۹۸۸ از پرینستون فارغالتحصیل شد و ساتوشی ناکاموتو او را به عنوان توسعهدهندهی ارشد اجرایی انتخاب کرد.
ناهار در رستوران تای گاردن
گاوین در ۸ فوریهی ۲۰۱۱ یک ایمیل به مارک ارسال کرد که مضمون آن این بود:
میخواهم دربارهی یک «ارز جدید» با شما صحبت کنم.
آنها در رستوران «تای گاردن» در کین نیوهمپشایر قرار گذاشتند. در آنجا گاوین دربارهی جزئیات ارز جدید، اطلاعاتی به مارک داد و همان موقع بود که مارک برای اولین بار در زندگیاش کلمهی بیتکوین را شنید.
مفهوم دارایی دیجیتال هنوز هم مردم را گیج میکند و درک آن برای همه آسان نیست. حال تصور کنید در سال ۲۰۱۱ این مفهوم تا چه حد عجیب و غریب و دور از ذهن بوده است. روزی که مارک و گاوین با هم ملاقات کردند، دو سال بیشتر از عمر بیتکوین نگذشته بود و قیمت آن به ۱ دلار هم نمیرسید. مارک از گاوین سؤالاتی نظیر «پشتوانهی آن چیست؟» یا «اگر دولت تلاش کند آن را نابود کند، چه میشود؟» پرسید، اما تا پایان گفتوگو گاوین توانست مارک را قانع کند که بیتکوین یک مفهوم پایدار است.
پس از اینکه ناهارشان را خوردند، اندرسن از مارک خواست تا اجازه دهد پول ناهارش را به صورت بیتکوین به او بپردازد. مارک پذیرفت و اندرسن برای او ۲۵ بیتکوین فرستاد. بیتکوین در آن زمان ۴۰ سنت بود و کل مبلغ پرداختی ۱۰ دلار شد.
در زیر متن ایمیلهایی را که بین مارک و گاوین رد و بدل شده است میخوانید:
سلام مارک: میتوانی یکی از آدرسهای mybitcoin.com خودت را برای من ارسال کنی؟ قول دادم که پول ناهارم را به صورت بیتکوین به تو بپردازم، میخواهم قبل از اینکه بیتکوین گرانتر شود بدهیام را تسویه کنم (وقتی ناهار خوردیم هر بیتکوین ۴۰ سنت بود، اما امروز هر یک به قیمت ۱ دلار معامله میشود).
———–
از: مارک اج
تاریخ: ۱۵ فوریه ۲۰۱۱، ساعت ۱:۴۰ بعدازظهر
به: گاوین اندرسن
۱HVgNPFxn۶۹MpGk۳xG۶w۳J۱Uv۳EKES 4ZVE
ظاهرا این برای همه خبر خوبی است!
اپلیکیشن کیفپول مایبیتکوین (MyBitcoinWallet)
همانطور که از متن ایمیلهای مارک و گاوین برمیآید، در آن زمان اپلیکیشن کیفپولی که مارک انتخاب کرده بود متعلق به وبسایت MyBitcoin بود که در نهایت به دلیل کلاهبرداری مجبور شد به کارش خاتمه دهد. در ۲۹ جولای ۲۰۱۱، شرکت صاحب وبسایت متوجه مشکل وبسایت شد و تصمیم گرفت آن را ببندد. ظاهرا (هر چند هنوز اثبات نشده است) چند هکر کانادایی موفق شده بودند این وبسایت را هک کنند و سرانجام با ۵۱ درصد از ثروتی که جمع کرده بودند ناپدید شدند.
در ۴ آگوست ۲۰۱۱، وبسایت مجددا باز شد و به کاربرانش در رابطه با تخریب سیستم امنیتی وبسایت توضیحاتی ارائه کرد. چند روز بعد، این وبسایت بیانیهای صادر کرد که در آن اعلام شده بود ۵۱ درصد از کل وجوه به سرقت رفته است و مدیران آن درصدد رفع مشکل هستند. آنها به کاربران گفتند که به زودی ۴۹ درصد از دارایی هر کاربر را بازپرداخت خواهند کرد.
راجر در رادیو
به همان روزی برگردیم که مارک و گاوین یا یکدیگر ملاقات کردند. مارک پس از صرف ناهار به منزل رفت، کمی دربارهی بیتکوین تحقیق کرد و همان شب در برنامهی رادیو دربارهی آن صحبت کرد. اتفاقا راجر وِر (مدیرعامل سابق MemoryDealers.com) آن شب برنامه را گوش میکرد. راجر سخنان مارک را دربارهی بیتکوین شنید و از همان موقع به ارز جدید علاقهمند شد. او ایمیلی به مارک فرستاد و در آن نوشت:
«من کاملا اطمینان دارم که برای اولین بار در برنامهی بحثآزاد رادیو دربارهی بیتکوین مطالبی شنیدم.»
در آن زمان، راجر برای memorydealers.com در برنامهی بحثآزاد آگهی اجرا میکرد. اما پس از پژوهشهای عمیق در رابطه با بیتکوین، تصمیم گرفت از آن پس برای بیتکوین آگهی اجرا کند.
در ۲۹ آوریل ۲۰۱۱، راجر دربارهی اجرای آگهیهای بیتکوین در برنامهی Free Talk Live رادیو صحبت کرد. او میخواست هزینهی آگهی بیتکوین را به صورت بیتکوین پرداخت کند و از Free Talk Live خواست با این شیوهی پرداخت موافقت کنند. هر چند Free Talk Live هرگز بابت آگهیها ارز دیجیتال قبول نکرده بود، اما مایل بود پیشنهاد راجر را قبول کند.
از: یان فریمن
تاریخ: ۲۸ آوریل ۲۰۱۱، ساعت ۱۰:۱۱ بعدازظهر
به: راجر ور
آیا قرار است یک وبسایت بیتکوین را تبلیغ کنید؟
یان
———–
از: راجر ور
به: یان فریمن
بیشتر تمایل دارم ایدهی بیتکوین را تبلیغ کنم.
یک ارز دیجیتال نظیربهنظیرِ غالبا ناشناس که ارزش آن طی چند ماه گذشته سه برابر شده است.
دامنهی آنها www.bitcoin.org است.
از آن زمان، Free Talk Live هزینهی تبلیغات بیتکوین را به صورت بیتکوین دریافت کرده است. این برنامهی رادیویی از همان اولین اجرا تا زمانی که هزینهی اجرا به ۱۰۰۰ دلار رسیده بود، ۵۰ درصد از درآمدش را به صورت بیتکوین به دست میآورد. اما پس از حادثهای که در سال ۲۰۱۴ برای MT.Gox روی داد، تبلیغکنندگان بیتکوین تقریبا به مدت سه سال استفاده از ارز دیجیتال را کنار گذاشتند. حال که پس از آن رویداد دوباره بازار تقویت شده است، مارک برآورد میکند که حدود ۸۵ درصد از تبلیغکنندگانشان هزینهی تبلیغ را به صورت ارز دیجیتال پرداخت میکنند.
یک موقعیت کوچک گاهی میتواند تأثیر بسیار بزرگی داشته باشد
این واقعیت که راجر وِر با گوش دادن به برنامهی Free Talk Live به بیتکوین روی آورد، اهمیت زیادی در جایگاه این صنعت در عصر حاضر دارد. راجر ور یکی از افراد تأثیرگذار در حوزهی بیتکوین است و یکی از اولین افرادی بود که باور داشت بیتکوین تغییر شگرف بعدی را از نظر نرمافزاری در جهان ایجاد خواهد کرد. راجر با استفاده از دانشی که به دست آورده بود، آن را گسترش داد و از همان اوایل سال ۲۰۱۱ در شرکتهای مرتبط با بیتکوین سرمایهگذاری کرد.
راجر مبلغ ۱ میلیون دلار برای استارتاپهای مرتبط با بلاکچین مانند ریپل، Blockchain.info، بیتپی و کراکن سرمایهگذاری کرد. او این کار را هنگامی انجام داد که این پروژهها در مراحل اولیهی خودشان بودند و پلتفرمهایی مانند Bitcoinstore.com را ایجاد کرده بودند که به کاربران اجازه میداد محصولات مصرفیشان را با بیتکوین خریداری کنند. راجر به عنوان اولین پیشگام در جهان ارزهای دیجیتال، توانست عنوان «مسیحِ بیتکوین» را به دست آورد. در سال ۲۰۱۱ او یکی از ۵ مؤسس بنیاد بیتکوین (سازمان استانداردسازی، حفاظت و ترویج استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال) بود.
اگر راجر هیچوقت از طریق برنامهی Free Talk Live با بیتکوین آشنا نشده بود، احتمالا برخی از بزرگترین پیشرفتها و رهبران این صنعت که از سرمایهگذاریهای راجر بهرهمند شدند هرگز به نتیجه نمیرسیدند. اگر به خاطر مارک و برنامهی رادیویی Free Talk Live نبود، راجر هرگز چیزی دربارهی بیتکوین نمیشنید و امروز یکی از اولین سرمایهگذاران شرکتهایی مانند BitInstant که مبادلات بیتکوین انجام میدهند نبود.
دربارهی مارک
مارک بیتکوین را مانند فیات میداند، زیرا پشتوانهی طلا ندارد. یکی از دلایل اصلی مارک برای پشتیبانی از بیتکوین این است که دولتها روی آن کنترل ندارند و بنابراین نمیتوانند برای تمایلات جنگافروزانهی خودشان بیتکوین بیشتری تولید کنند. پیش از بیتکوین نیز، مارک به دنبال یک ارز جایگزین مانند دلار لیبرتی بود.
مارک در حال حاضر در نیوهمپشایر یک مزرعهی پرورش دام دارد. بنابر گفتهی مارک، مردم نیوهمپشایر معاملات روزانهشان را از طریق ارز دیجیتال انجام میدهند.
او میگوید:
اگر من کسی را برای کار در مزرعه استخدام میکردم و سکههای نقره به او پیشنهاد میکردم، آن را رد میکرد. اما من به آنها ارز دیجیتال میدهم و آنها با خوشحالی میپذیرند.
همچنان که ارزهای دیجیتال روزبهروز محبوبتر میشوند، مارک میبیند که مردم بیشتری با او تماس میگیرند، دربارهی عقایدشان صحبت میکنند و پرسشهایی دربارهی ارز دیجیتال میپرسند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.