توسعهدهنده اتریوم: مشکلات شبکه آزمایشی باعث تأخیر راهاندازی اتریوم ۲.۰ نخواهد شد
پریزمتیک لبز (Prysmatic Labs)، بروز خطا در شبکه آزمایشی مدالا (Medalla) را فرصتی برای یادگیری خواند و اعلام کرد که راهاندازی اتریوم ۲.۰ طبق برنامه انجام خواهد شد.
به گزارش کوین تلگراف، رائول جردن (Raul Jordan)، سرپرست پریزمتیک لبز با مبالغهآمیز خواندن شایعاتی که از مرگ شبکه آزمایشی مدالا حکایت میکنند، گفت که بهرغم وقوع یک حادثه ناگوار، راهاندازی بههنگام اتریوم ۲.۰ همچنان به قوت خود باقی است.
مدالا، شبکه آزمایشی نهایی چندکلاینتی، پیش از راهاندازی فاز صفر اتریوم ۲.۰ است. این شبکه آزمایشی در روز ۱۴ اوت (۲۴ مرداد) بهعلت بروز مشکلی فراگیر از کار ایستاد. گفتنی است مشکل یادشده باعث شده بود بسیاری از اعتبارسنجهای این شبکه آزمایشی از دسترس خارج شوند.
آنطور که پیداست، در این حادثه، یکی از ۶ سرور مدالا، زمان و تاریخ را یک روز جلوتر نشان داد. در ادامه سیستم مدالا در واکنش به این اتفاق، اقدام به میانگینگیری اختلاف زمانی یادشده کرد. درنتیجه، بروز این اختلال باعث شد تا زمان ذخیرهشده در هر یک از ۶ سرور، چهار ساعت با زمان واقعی فاصله داشته باشد.
در گزارش پریزمتیک لبز، درباره این اختلال آمده است:
در پی بروز این اختلال، اعتبارسنجها به اشتباه، بلاکها و تأییدیههای مرتبط را برای اسلاتهای آتی پیشنهاد کردند.
گفتنی است این مشکل، تمامی کسانی را که از برنامه پریزم (Prysm) استفاده میکردند، تحتتأثیر قرار داد.
جردن در پست وبلاگی دیگری در تشریح جزئیات این حادثه نوشته است:
در اثر بروز این اختلال ویرانگر، بیش از ۳,۰۰۰ اسلشینگ رخ داد و تمامی اعتبارسنجهای داخلی ما اسلش شدند.
گفتنی است اسلشینگ، مجازاتی است که در روش اثبات سهام، برای سهامگذار خطاکار درنظر گرفته شده است. درواقع در این سازوکار، شبکه با برداشتن داراییهای سهامگذار از بیثباتی بیشتر جلوگیری میکند.
جردن در ادامه، حادثه پیشآمده را بهترین رخداد محتمل برای یک شبکه آزمایشی دانست و افزود که اگر این حادثه روی شبکه اصلی (درحالتی که پولهای واقعی سهامگذاری شده است) رخ میداد، میتوانست بسیار فاجعهبار باشد و بهشدت از سوی حامیان شبکههای رقیب اتریوم، مورد بهرهبرداری قرار میگرفت.
از سویی دیگر، کوینگیک (CoinGeek)، وبلاگ متمرکز بر مقالههای بیت کوین اسوی، حادثه یادشده را فاجعه بزرگی خوانده است که اثبات میکند هنوز اتریوم ۲.۰ آماده راهاندازی نیست. در این وبلاگ آمده است:
با بروز چنین فاجعهای، باید در انتظار تأخیر چشمگیر در راهاندازی اتریوم ۲.۰ باشیم.
گفتنی است بروز هرگونه تأخیری در راهاندازی اتریوم ۲.۰، شبکه اتریوم را با مشکل بزرگی روبهرو میکند؛ چراکه این شبکه، هماکنون نیز با مشکل ازدحام و افزایش سرسامآور کارمزدها دست به گریبان است. الی افرام (Eli Afram)، یکی از فعالان حوزه ارزهای دیجیتال در توییتر خود نوشته است:
کافی است تصور کنید چنین حادثهای در شبکه اصلی رخ میداد تا با فاجعهای ویرانگر مواجه میشدیم. از این رو، اتریوم ۲.۰ باید تمامی مراحل آزمایشی ممکن را پشت سر بگذارد. شاید چندین دوره آزمون و خطا برای زدودن هرگونه مشکل از شبکه اتریوم موردنیاز باشد.
جردن اما با کماهمیت خواندن این مسئله، آن را حادثهای پرماجرا خواند که فرصت یادگیری بیبدیلی را برای جلوگیری از بروز حوادث مشابه در شبکه اصلی، در اختیار میگذارد.
جردن در ادامه توضیح داده است که این حادثه در اثر استفاده از سرورهای ابری رافتایم (Roghtime) از سوی پریزمتیک رخ داده است. پریزمتیک با این سرورها خاموشی احتمالی سیستم کاربران را به اطلاع آنها میرساند. جردن میگوید:
تنظیم زمان سیستم کاربران با این سرورها، کار بسیار مفیدی است؛ اما بههیچوجه، ضروری نبود و بههمیندلیل مشکلساز شد.
جردن میگوید که اکنون کاربران میدانند که داشتن یک نقطه تکین شکست تا چه اندازه، ریسک بزرگی برای امنیت، به همراه دارد و از این پس، آنها فقط و فقط به زمان سیستم، تکیه خواهند کرد.
جردن در ادامه با رد ادعاهایی که شبکه آزمایشی مدالا را «ازدسترفته» میخوانند، گفت مادامی که تعداد کافی از اعتبارسنجها به کار بازگردند، شبکه آزمایشی میتواند فعالیتش را از سر بگیرد. وی در روز ۱۹ اوت (۲۹ مرداد) نوشت:
ما کماکان امیدواریم. نرخ مشارکت، اکنون از صفر الی ۵ درصد به ۴۰ درصد رسیده است. زنجیره برای رسیدن به مرحله نهایی به مشارکتی دستکم ۶۶ درصدی نیاز دارد.
گفتنی است امروز، شبکه آزمایشی مدالا پشتیبانگیری شده و به کار بازگشته است، اما هنوز از همه جوانب، بهطور کامل پایداریاش را به دست نیاورده است. حساب کاربری prestonvanloon.eth طی توییتی نوشته است:
مدالا نجات پیدا کرد!
اطلاعات بلاک چین: بلاک جدید همگامسازیشده:
بلاک: 0x68a46008
دوره زمانی (epoch): ۳۴۲۸
فاینالایزدایپاک (finalizedEpoch): ۳۴۲۴
فاینالایازدروت (finalizedRoot): ۰xf۰e۶b۲fe
اسلات: ۱۰۹۷۰۰
جردن در خاتمه میگوید که پریزمتیک لبز، قویاً معتقد است که این حادثه نمیتواند بهطور ذاتی، راهاندازی اتریوم ۲.۰ را تحتتأثیر قرار دهد و راهاندازی فاز صفر، طبق برنامه انجام خواهد شد. وی میافزاید:
ما بر این باوریم که تاریخ موردانتظار برای راهاندازی اتریوم ۲.۰ پس از گذشت دو الی سه ماه از تشکیل مدالا، یک زمان ایدئال است. اکنون یک چکلیست عمومی از الزامات راهاندازی اتریوم ۲.۰ وجود دارد و این حادثه قطعاً موارد تازهای را به آن خواهد افزود. مواردی که ارتباط تنگاتنگی با انعطافپذیری کلاینت، امنیت و انتشار مناسب دارند.
بهتر بیشتر ماین میکنیم اینجوری