هک تاریخی در توییتر؛ شاید موضوع پول نبوده باشد
پیچیدهنبودن فرایند هک گسترده توییتر در روز چهارشنبه و درآمد کمی که از آن عاید هکرها شد، شاید به این معناست که این هکرها بهدنبال اهداف دیگری غیر از ثروتمندشدن بودهاند.
با آنکه هک روز چهارشنبه توییتر با تصاحب تعدادی از مهمترین اکانتهای افراد و حتی شرکتهای سرشناس این شبکه اجتماعی مثل ایلان ماسک، اوبر (Uber)، اپل و باراک اوباما توانست توجه جهان را به خود جلب کند، گزارش سایت کوین دسک از دادههای جمعآوریشده از تراکنشهای کیف پولهای مرتبط با این هکرها نشان میدهد که رفتار آنها شباهتی با راهزنان و دزدها نداشته است. حال این سؤال برای همه به وجود میآید که هدف آنها از این کار چه بوده است؟
میلیونها نفر از مردم در طی این حمله، پیامی با مضمون کلاهبرداری را روی توییتر خود مشاهده کردند که با وعده دوبرابر کردن و ارسال آن برای گروهی به نام «کریپتوفورهلث» از آنها درخواست بیت کوین کرده بود.
چینالیسیس (Chainalysis)، شرکت تحلیل ارزهای دیجیتال، به کوین دسک گفت که این شرکت، چهار کیف پول مرتبط با این حمله را شناسایی و آنها را زیر نظر گرفته بود. سه عدد از این کیفها بیت کوین دریافت کرده بودند و به چهارمی که مختص ریپل (XRP) بود تا زمان انتشار این خبر چیزی ارسال نشده بود.
مطابق دادههای بررسیشده توسط کوین دسک، مهمترین آدرس بیت کوین مرتبط با این حمله ۳۷۲ تراکنش بیت کوین را ثبت کرد و تا زمان انتشار این خبر ۹ برداشت از این کیف صورت گرفته است.
بهگفته چینالیسیس، آدرس دوم حدود ۱۰۰ تراکنش را ثبت و مبلغی در حدود ۶,۷۰۰ دلار بیت کوین دریافت کرد. باوجود ثبت بیش از ۴۰۰ تراکنش توسط این کیفها به نظر میرسد که سود نهایی حاصل از این حمله مبلغ ۱۲۳,۲۰۰ دلار بوده است.
مطابق گفته چینالیسیس، بخشی از این حمله شامل انتقال ارزهای دیجیتال خود هکرها بین این کیفها بوده است تا اینطور به نظر برسد که افراد زیادی در این کار مشارکت داشتهاند. بااینکه به نظر میرسد ۱۵۶ کیفپول بیش از ۱ دلار پرداخت کردهاند اما مشخص کردن اینکه کدامیک از آنها متعلق به هکرها بوده است کار آسانی نیست.
مشخص است که بسیاری از مردم فریب آنها را خوردهاند، اما در این میان ۱۷ کیف پول، بیش از ۱,۰۰۰ دلار و یک کیف پول ژاپنی ۴,۰۰۰ دلار را بهحساب هکرهای این کلاهبرداری توییتری که ازنظر پیچیدگی رقیب ایمیلهای درخواست پول معروف به «شاهزاده نیجریهای» است؛ ارسال کردهاند.
پس با درنظرگرفتن این نکته که این هکرها به اکانت توییتر برخی از بانفوذترین اشخاص دنیای تجارت دسترسی داشتهاند، اینکه درخواستشان برای پرداخت بهصورت بیت کوین پیچیدگی خاصی نداشته است، ممکن است نشاندهنده آن باشد که عاملان این حمله، اهداف دیگری بهجز پول در سر داشتهاند.
برای مثال، سود حاصل از حمله گسترده چهارشنبه، با سود ۲۴۰هزار دلاری هکی که در سال ۲۰۰۰ در یک شرکت متوسط فناوری رخ داد، قابلمقایسه نیست. درواقع درست نقطه مقابل آن است.
در سال ۲۰۰۰ طی هک یادشده، یکی از کارکنان سابق یک شرکت انتشار کنفرانسهای خبری با دسترسی به سیستم این شرکت، یک بیانیه ساختگی از طرف ایمولکس کورپ (Emulex Corp) که یک شرکت بازاریابی شبکهای است، منتشر کرد تا بتواند با اخد موقعیت فروش استقراضی سهام آن در بازار بورس، از افت ارزش آن سود هنگفتی به جیب بزند. بهدلیل اخبار جعلی که با انتشار این بیانیه که مدعی افشای تخلفات مالی در شرکت ایمولکس بود در رسانهها پخش شد، همان ابتدای کار بیش از ۲میلیارد دلار از ارزش بازار این شرکت از بین رفت و در حدود ۱۱۰میلیون دلار برای سهامداران این شرکت هزینه برداشت.
بهاینترتیب کاملاً مشخص است که صدمات حمله روز چهارشنبه میتوانست بسیار بدتر از این و شاید فاجعهبارتر باشد.
احتمال دارد هک روز چهارشنبه، بیش از تلاش هکرها برای ثروتمند شدن به غرور و حیثیت آنها ربط داشته باشد و شاید هم مطابق با آنچه مایکل کین (آلفرد) در فیلم شوالیه تاریکی درمورد جوکر میگفت، احتمالا بعضی از مردم صرفا بهدلیل به آتش کشیدن دنیا مرتکب جرم میشوند.
قطعا به خاطر پول بوده نه چیز دیگه اما هدفشون بیت کوین بیشتری بوده شاید فکر میکردن میلیون ها دلار پول نصیبشون میشه اما .....