وضعیت بازارها: رشد بیت کوین؛ افزایش قیمت اتریوم
قیمت بیت کوین از روز گذشته روند احیای قیمت خود را آغاز کرده و اتریوم نیز طی ۲۴ ساعت گذشته با ۱۰ درصد، جهشی قابلتوجه داشته است. با افزایش فعالیتها در حوزه دیفای، نوسانات اتریوم بیشتر شده است.
به گزارش کوین دسک، قیمت بیت کوین در طول ۲۴ ساعت گذشته با رشدی ۲.۷ درصدی همراه بوده است. در این مدت، پادشاه ارزهای دیجیتال از ۹,۸۱۸ تا ۱۰,۳۴۹ دلار در نوسان بود. در حال حاضر هر واحد بیت کوین در محدوده ۱۰,۳۰۰ معامله میشود و بالاتر از میانگینهای متحرک ۱۰ روزه و ۵۰ روزه قرار دارد که سیگنالی صعودی در بازار به حساب میآید. دیوید لیفچیتز (David Lifchitz)، مدیر ارشد بخش سرمایهگذاری اکسوآلفا (ExoAlpha)، در اظهارنظری در این باره گفت:
پس از سقوط دوم و سوم سپتامبر (۱۲ و ۱۳ شهریور)، قیمت بیت کوین در محدوده ۱۰,۱۰۰ تا ۱۰,۵۰۰ دلار گرفتار شده و بهدنبال مشخصشدن جهت حرکت خود بود. هر کاهش قیمت به زیر ۱۰,۰۰۰ دلار، با خرید شدید پاسخ داده شد و همین مسئله باعث شد تا قیمت این ارز دیجیتال بالای ۱۰,۰۰۰ باقی بماند.
هفته گذشته هم فعالیت معاملهگران سبب شد تا قیمت به زیر ۱۰,۰۰۰ دلار و محدوده ۹,۸۰۰ برسد، اما خریداران بهسرعت قیمت را به بالای ۱۰,۰۰۰ برگرداندند.
بهعقیده لیفچیتز، با وجود روند صعودی حاکم بر بازار بیت کوین، این ارز دیجیتال به افزایش حجم معاملات نیاز دارد. او در ادامه افزود:
این [حرکت] برای یک دارایی زخمی که در حال احیا است، ضروری است. برخلاف داراییهای سنتی، در بازار بیت کوین خبری از فدرال رزرو نیست تا با چاپ پول، بهصورت ساختگی قیمت را بالا ببرد. در این بازار تنها عرضه و تقاضا نقش دارند.
دادههای اسکیو (Skew) نشان میدهد که تقاضا که بهصورت حجم معاملات اندازهگیری میشود، تا روز چهارشنبه در سطحی ثابت و عدد ۲۴۵ میلیون دلار (در صرافیهای شاخص) قرار داشته است. در مقایسه با حجم معاملات ۱ میلیارد دلاریِ هفته پیش از آن، این حجم معاملات بسیار ناچیز تلقی میشود.
جان ویلاک (John Willock)، مدیرعامل تریتیوم (Tritium) که در زمینه تأمین نقدینگی فعالیت میکند، در اظهارنظر خود فراز و نشیبهای موجود در بازار بیت کوین را طبیعی توصیف کرد و افزود:
کاهش قیمت کوتاهمدت که در حال حاضر شاهدش هستیم یک اصلاح قیمت منطقی بود. یک حرکت صعودی ثابت و پایدار کاملا با انتظارات من در میانمدت و تا پایان سال ۲۰۲۰ همخوانی دارد.
بهعقیده لیفچیتز، تا زمانی که قیمت بیت کوین به بالای ۱۰,۶۰۰ نرسد، امیدی به تلاش دوباره برای رسیدن به ۱۲,۰۰۰ دلار نخواهد بود.
قیمت اتریوم و افزایش نوسانات
قیمت اتریوم، ارز شماره دو بازار ارزهای دیجیتال، روز چهارشنبه با افزایشی ۶ درصدی در محدوده ۳۵۷ دلار قرار داشت.
نوسانات سالیانه این ارز دیجیتال که انحراف معیار سود بر پایه دادههای تاریخی است، ۱۰۶ درصد را نشان میدهد که بیشترین میزان از ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) است.
با نگاهی به نمودار اتریوم میتوان مشاهده کرد که نوسانات این ارز دیجیتال از بیت کوین بیشتر بوده است. نوسانات سالیانه قیمت بیت کوین ۵۷٪ برآورد شده است که در مقایسه با ماه اوت (مرداد) تغییر چندانی نکرده است.
ویشال شا (Vishal Shah)، معاملهگر و بنیانگذار صرافی ابزارهای مشتقه آلفافایو (Alpha5)، معتقد است که بلاتکلیفی پیرامون امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای، باعث افزایش نوسانات قیمت اتریوم میشود. بهعقیده وی، معمولا از ابزارهای مشتقه بهعنوان عامل نوسانات یاد میشود اما این بار فعالیتهای پیرامون دیفای عامل آنها است. او در این باره میافزاید:
فکر نمیکنم قراردادهای اختیار اتریوم، این نوسانات را ایجاد کرده باشند، چرا که بازار این ارز دیجیتال بهنسبت بسیار کوچک است. بهنظر من این بار نوسانات ناشی از افزایش ابهامات پیرامون کارمزد اتریوم و تغییرات شدید در حجم داراییهای قفلشده در دیفای هستند.
بازارهای دیگر
میتوان گفت که وضعیت بازار ارزهای دیجیتال در طول ۲۴ ساعت گذشته عمدتا سبز بوده است. چین لینک با جهش ۸.۳ درصدی، زیرواکس (0x) با افزایشی ۸.۲ درصدی و آیوتا با رشدی ۸ درصدی از جمله ارزهایی بودند که عملکردی قابلقبول از خود نشان دادند.
بازار سهام نیکی ژاپن با کاهش ۱ درصدی همراه بود. بهگفته بسیاری، توقف برنامه آزمایش واکسن ویروس کرونا در توکیو عامل این کاهش ارزش بوده است.
بازار FTSE100 اروپا روز گذشته جهشی ۱.۳ درصدی داشت. کاهش ارزش پوند و در نتیجه آن افزایش درآمدهای شرکتهای حاضر در این بازار، عامل این جهش عنوان شدهاند.
شاخص S&P500 نیز ۲ درصد افزایش یافت. جهش ۴.۲ درصدی سهام مایکروسافت و افزایش قیمت ۴ درصدی سهام اپل باعث رشد S&P500 شد.
قیمت نفت خام با افزایشی ۳.۳ درصدی به ۳۷.۹۶ دلار رسید. و طلا نیز با کاهشی ۰.۹ درصدی در محدوده ۱۹۴۸ دلار معامله میشود. بهره اوراق قرضه خزانهداری آمریکا نیز ۴.۲ درصد بیشتر شد.
میره بالا یا میاد پایین