وضعیت بازار: رکوردشکنی دوباره قیمت بیت کوین
قیمت بیت کوین بار دیگر رکورد قیمتی سال ۲۰۲۰ را شکست و دقایقی پیش نیز از ۱۷,۰۰۰ دلار عبور کرد. از سوی دیگر، افزایش تراکنشهای اتریوم، نوید افزایش استفاده از این ارز دیجیتال در امور مالی را میدهد.
به گزارش کوین دسک، بیت کوین در حال حاضر در محدوده ۱۶,۷۰۰ دلار معامله میشود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، رشدی ۶.۱ درصدی داشته است. پادشاه ارزهای دیجیتال روز گذشته را در بازهای میان ۱۵,۷۹۲ تا ۱۶,۸۱۵ دلار نوسان میکرد و حالا هم بالاتر از میانگینهای متحرک ۱۰ و ۵۰ روزه قرار دارد که نشانهای مثبت تلقی میشود.
قیمت بیت کوین روز دوشنبه با ثبت رکورد تازه ۱۶,۸۱۵ دلار، توانست روندی تازه را در افزایش قیمت آغاز کند. کتی استاکتون (Katie Stockton)، تحلیلگر شرکت فیرلید استراتژیز (Fairlead Strategies)، در این باره میگوید:
بیت کوین روند رشد کوتاهمدت خود را تسریع کرد. قیمت این ارز دیجیتال همچنان در محدوده اشباع خریدی قرار دارد که بعد از شکستن مقاومت تشکیلشده در سال ۲۰۱۹، ایجاد شده بود.
میانگین حجم معاملات روزانه بیت کوین در صرافیهای بزرگ در ماه گذشته ۴۰۴ میلیون دلار برآورد شده بود و حالا این میزان به ۶۸۸ میلیون دلار رسیده است.
استاکتون در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت:
مقاومت بعدی، مقاومت آخر است که در سال ۲۰۱۷ و نزدیک به محدوده ۱۹,۵۰۰ دلار ایجاد شده است.
آخرین باری که قیمت بیت کوین در آن محدوده قرار داشت، ژانویه سال ۲۰۱۸ بود. در آن زمان قیمت روزانه بیت کوین روی ۱۷,۲۱۱ دلار بسته شد.
علاوه بر بیت کوین، بازارهای سهام نیز روز دوشنبه را سبز پشت سر گذاشتند. اخبار مثبت پیرامون اوضاع اقتصادی و خبر موفقیتآمیز بودن آزمایش یک واکسن دیگر برای ویروس کرونا، از جمله مهمترین دلایل رونق بازارهای سهام در روز دوشنبه بودند. این در حالی است که سایه کرونا همچنان بر سر کشورهای مختلف در دنیا سنگینی میکند.
بازار نیکی ۲۲۵ ژاپن همزمان با خروج این کشور از رکورد و افزایش تولید ناخالص داخلی، رشدی ۲ درصدی داشت. FTSE100 اروپا هم با انتشار خبر موفقیتآمیز بودن ۹۴.۵ درصدی واکسن کرونا، ۱.۶ درصد رشد کرد.
در آمریکا هم شاخص S&P500، رشدی ۰.۸ درصدی داشت. بازگشت رویکرد خرید در کف و افزایش امیدها به افزایش ارزش سهام، باعث این افزایش ارزش شده بود.
بر اساس اعلام برخی از تحلیلگران، افزایش قیمت بیت کوین سبب شده است تا پادشاه ارزهای دیجیتال به یک ذخیره ارزش برای اعطای وام در پلتفرمهای متمرکز و غیرمتمرکز و حوزه دیفای بدل شود. از نوامبر سال ۲۰۱۹، بیت کوینهای قفلشده در دیفای از ۱,۴۲۲ واحد به ۱۷۴,۶۷۳ واحد رسیده است که حاکی از رشدی ۱۲,۱۸۳ درصدی است.
باپتیست پاواگو (Baptiste Pavageau)، از مدیران ارشد اگزوآلفا (ExoAlpha)، در اظهارنظری گفت:
اعطای وام در سال ۲۰۲۰ با ورود نامهایی مثل نکسو (Nexo)، بلاکفای (BlockFi) و دیگران محبوبیت زیادی پیدا کرد و تا به اینجای سال نیز رشد زیادی داشته است.
دیفای هم بهلطف شبکه اتریوم، این امکان را برای سرمایهگذاران خرد فراهم کرده است تا به راهکارهای اعطای وام دسترسی داشته باشند.
ویشال شاه (Vishal Shah)، معاملهگر قراردادهای اختیار و بنیانگذار صرافی آلفافایو (Alpha5)، با پیشبینی این مسئله که وجود بیت کوین روی شبکه اتریوم، این شبکهها را به یکدیگر نزدیک میکند، افزود:
این موضوع یک کاربرد عالی، علاوه بر داستان طلای دیجیتال، برای بیت کوین ایجاد میکند؛ چراکه سرمایهگذاران از بیت کوین بهعنوان یک ابزار پولینگ (Pooling) و کشت سود (Yield Farming) استفاده میکنند.
کمشدن فاصله ممکن است به عملکرد بسیار بسیار نزدیک دو شبکه بینجامد.
یونی سواپ و سلطه تتر بر شبکه اتریوم
قیمت اتریوم، ارز شماره دو بازار، روز دوشنبه را با جهشی ۴ درصدی پشت سر گذاشت و در حال حاضر نیز در محدوده ۴۶۰ دلار قرار دارد.
دادههای گلاسنود (Glassnode) نشان میدهد که از ابتدای جولای، روزانه بهطور میانگین ۱ میلیون تراکنش در شبکه اتریوم انجام شده است. این میزان تنها طی سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ و همزمان با حباب بازار ارزهای دیجیتال ثبت شده بود.
تبدیل توکنها و استیبل کوینها بخش عمدهای از تراکنشهای شبکه اتریوم را شامل میشود. دادههای اتر گس استیشن (Eth Gas Station) نشان میدهد که ۳۵ درصد تراکنشهای این شبکه با یونی سواپ (۱۸.۹۳٪) و تتر (۱۶.۴۲٪) صورت میگیرد.
بن چان (Ben Chan)، معاون بخش مهندسی چین لینک، در اظهارنظری میگوید:
فکر میکنم که این موضوع مهر تأییدی برای جذب کاربران بیشتر توسط اتریوم بهعنوان یک پلتفرم در سال ۲۰۲۰ باشد.
چان در ادامه ضمن بیان این مسئله که سلطه تراکنشهای یونی واپ در شبکه اتریوم، یک عامل مثبت در ارتباط با حوزه دیفای است، افزود:
برخلاف تتر که میتوان آن را روی زنجیرههای دیگر جابهجا کرد، دیفای ساکن است؛ چراکه داراییها و اجزای اکوسیستم خود یک تأثیر شبکهای دائمی ایجاد میکنند.
بازارهای دیگر
طی ۲۴ ساعت گذشته لایت کوین، اتریوم کلاسیک و ریپل بهترتیب با ۱۴، ۶.۶ و ۶.۱ درصد جهش، برندگان بازار لقب گرفتند.
قیمت نفت خام ۳ درصد رشد کرد و به ۴۱.۳۱ دلار به ازای هر بشکه رسید.
از سوی دیگر، طلا ۰.۱۲ درصد کاهش قیمت داشت و در حال حاضر در محدوده ۱۸۸۶ دلار معامله میشود.
نرخ سود اوراق قرضه وزارت خزانهداری آمریکا هم با ۰.۱۹ درصد صعود به ۰.۹۰۵ رسید.
نظر شخصی منم اینه که چون در دوران کرونا تمام کشورها و کمگانی های بزرگ آسیب مالی زیادی دیدن پس دولت ها سعی میکنن اقتصاد کشور رو دوباره یه طوری را بندازن و سر پا کنن و چون بیتکوین غیر متمرکز هست و تمام افراد دارن میرن سمتش و مالیات و عوارض هم پرداخت نمیکنن پس دولت هایی سعی میکنن برای مدتی جلوش رو بگیرن و مردم رو دوباره تشویق کنن به بورس و اوراق بهادار و... که هم اقتصاد دوباره را بیفته و هم مالیات و عوارض بگیرن برای برپایی کشورها و اینگونه هست که احتمال خیلی زیادی هست بیتکوین دوباره یه ریزش شدیدی رو تجربه کنه