جنگ شرکتهای آمریکایی برای تبدیلشدن به بزرگترین فارم استخراج آمریکا
شرکت ماراتون پِیتِنت گروپ (Marathon Patent Group) با خرید ۱۰,۰۰۰ دستگاه انت ماینر اس۱۹ پرو (Antminer S-۱۹ Pro)، قصد دارد تا سهماهه سوم سال ۲۰۲۱ (تابستان ۱۴۰۰)، به بزرگترین شرکت استخراج بیت کوین در آمریکای شمالی تبدیل شود.
به گزارش کوین تلگراف، شرکت استخراج ارزهای دیجیتال ماراتون پیتنت گروپ که در ایالت نوادای آمریکا مشغول فعالیت است، اخیراً اعلام کرد که ۱۰,۰۰۰ ایسیک انت ماینر اس ۱۹ پرو خریداری کرده است تا گامی دیگر در مسیر تبدیلشدن به بزرگترین شرکت استخراج ارزهای دیجیتال در آمریکایی شمالی برداشته باشد.
روز ۲۶ اکتبر (۵ آبان)، این شرکت سهامی عام خبر خرید این دستگاهها را بههمراه برنامههایی در جهت دستیابی به نرخ هش عملیاتی ۲.۵۶ اگزاهش بر ثانیه اعلام کرد. این میزان برابر با ۱.۹ درصد از قدرت هش فعلی کل شبکه بیت کوین است.
پیش از این، شرکت ماراتون پیتنت گروپ، ۱۰,۵۰۰ دستگاه انت ماینر اس ۱۹ پرو سفارش داده بود تا عملکرد ۲,۵۶۰ واحد موجود خود را تقویت کند.
به غیر از ۵۰۰ ماینری که شرکت ماراتون در ماه نوامبر (آذر) سال جاری تحویل میگیرد، طی شش ماه اول سال ۲۰۲۱ نیز دستگاههای بیشتری به جمع ماینرهای این شرکت خواهد پیوست: ۴,۰۰۰ واحد در ماه ژانویه (دی)، ۶,۳۰۰ واحد در فوریه (بهمن)، ۴,۸۰۰ واحد در مارس (اسفند) و سپس ۱,۸۰۰ واحد در هر کدام از ماههای آوریل، مه و ژوئن (بهار ۱۴۰۰).
ظاهراً، رقیب اصلی ماراتون پیتنت گروپ در رسیدن به مقام اول بزرگترین ماینر بیت کوین در آمریکای شمالی، شرکت رایوت بلاک چین (Riot Blockchain) است. اوایل ماه جاری میلادی (اواسط مهرماه)، شرکت رایوت بلاک چین از خرید ۲,۵۰۰ دستگاه انت ماینر اس ۱۹ پرو خبر داد که قرار است از ماه دسامبر (دی ماه) به کار گرفته شوند.
پیش از اعلام شرکت ماراتون، رایوت بلاک چین قصد داشت در سال جاری، با خرید ۱۸,۶۴۰ دستگاه انت ماینر اس ۱۹ پرو، تا ژوئن ۲۰۲۱ (خرداد ۱۴۰۰)، به نرخ هش ۲.۳ اگزاهش بر ثانیه دست یابد.
در حال حاضر، نرخ هش شرکت رایوت ۵۱۹ پنتاهش بر ثانیه است که برتری قابلتوجهی نسبت به ظرفیت ۳۰۰ پنتاهش بر ثانیهی شرکت ماراتون دارد. با این حال، ماراتون قصد دارد تا آوریل ۲۰۲۱ از رایوت پیشی بگیرد.
اوایل سال جاری میلادی، شرکت لَیِر وان (Layer ۱) نیز که در ایالت تگزاس کار میکند، ادعا کرده بود که تصمیم دارد ۳۰ درصد از نرخ جهان کل شبکه بیت کوین را از آنِ خود کند. با این حال، پروندهای قضایی که شرکت فناوری لنسیوم (Lancium) مطرح کرده بود، مانع از عملیشدن پروژه شرکت لیر وان شد. شرکت لیر وان درخواستی مبنی بر توقف روند رسیدگی به این پرونده ارائه داد، اما قاضی منطقهای ایالات متحده با تقاضای بستهشدن این پروندهی نقض حق مالکیت مخالفت کرد.
شرکت لنسیوم ادعا میکند که عملیات استخراج لیر وان ناقض حقوق مالکیت این شرکت در مورد سیستمی است که به مراکز داده کمک میکند تا در پاسخ به نوسانات قیمت برق، دستگاهها را خاموش یا ریاستارت کنند. با اینکه لنسیوم حق مالکیت خود را در مارس ۲۰۲۰ (اسفند) به ثبت رساند، این شرکت اظهار داشت که لیر وان از سیستمی مشابه تحت عنوان «نرمافزار تقاضا-پاسخ حق مالکیت» استفاده میکند.
مایکل مکنامارا (Michael McNamara)، مدیرعامل شرکت لنسیوم، اظهار داشت:
ما قدردان رأی منفی و فوری قاضی آلبرایت (Albright) هستیم و منتظر مراحل بعدی این پرونده میمانیم تا درنهایت پرونده خود را به هیئت منصفه ارائه کنیم.
پس از بهجریانافتادن این پرونده، لیر وان بیانیه دیگری مبنی بر گسترش ظرفیت و قدرت هش دستگاههای خود اعلام نکرده است.
دستگاه s19 هیچ سود آوری نداره من تعجب میکنم از این حرکت این دستگاه ۳۵۰۰ دلاری با برق گرون اونجا همش ضرره بنده به تجربه میگم عمر مفید دستگاه های سنگین یه ساله