سعید جلیلی : ارز دیجیتال پدیدهای جدید و چند وجهی است که باید نسبت به آن شناخت جامع داشت
به گفته سعید جلیلی، ارز دیجیتال پدیدهای جدید و چند وجهی است که باید نسبت به آن شناخت جامع داشته باشیم.
به نقل از خبر آنلاین؛ در راستای سلسله جلسات «دولت سایه»، نشست تخصصی بررسی ارزهای دیجیتال (بیت کوین) با حضور سعید جلیلی و جمعی از کارشناسان اقتصادی و فضای مجازی برگزار شد.
در این نشست مهندس انتظاری دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی، شریف خانی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف، کریمی ریزی کارشناس بانکی، سلمانی کارشناس بانکی، رضایی مدیر گروه اقتصاد فضای مجازی مرکز تحقیقات و آیندهپژوهی سازمان سراج، توحیدی عضو هئیت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام، میرزاخانی کارشناس اقتصادی، ملانوری کارشناس اقتصادی و حسین مطلبی کارشناس حوزه فضای مجازی حضور داشتند.
در ابتدای این نشست سعید جلیلی گفت:
کشور باید در برابر پدیدههای جدیدی که شکل میگیرد بتواند حالت پیشگام داشته باشد و عقب نماند.
وی افزود:
بعضاً پدیدهای آمده و خودش را تحمیل کرده و بعد به فکر چارهاندیشی برای آن بودهایم و به دلیل تأخیری که در شناسایی ابعاد آن داشتیم نتوانستیم آن طور که لازم است با آن مواجه شویم.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد:
بیش از ۱۰۰ سال پیش سید جمال الدین اسدآبادی گفت: «البانک و ما ادراک ماالبانک» و الان هنوز برخی مسئولین همین جمله را تکرار میکنند! شاید اگر همان موقع پدیدهای مثل بانک را خوب میفهمیدیم، زودتر میتوانستیم به آن مسلط شویم و متناسب با شرایطی که داریم از آن استفاده کنیم.
جلیلی خاطرنشان کرد:
در همین راستا، یکی از موضوعاتی که به نظر میرسد از همین جنس باشد، پدیده «ارز دیجیتال» است.
وی افزود:
چنین پدیدهای که مدتی است در برخی کشورها رایج شده و هم فضای مجازی و هم نظام پولی و ارزی آن کشورها را تحت تاثیر قرار داده؛ برای ما نیز میتواند تبعات مثبت یا منفی داشته باشد لذا اهمیت دارد که مجموعه نظام در این باره بتواند نگاه جامع و دقیقی داشته باشد تا آن میزانی که این پدیده برای کشور فرصتهای مثبت ایجاد خواهد کرد را استفاده کنیم و آن میزانی هم که از جنبههای مختلف اقتصادی، ارزی، بانکی، فنی و فضای مجازی جنبه منفی و تهدید آمیز دارد را مدیریت کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد:
لذا اهمیت دارد پدیدههای جدیدی که چند وجهی هستند و ابعاد مختلفی پیدا میکنند زود بفهمیم و به موقع درباره آن تصمیم بگیریم و شاید همین چند وجهی بودن این پدیدهها کار را مشکل کند، زیرا اقتضایش این است که از ابعاد مختلف بررسی شود و یک کار میان رشتهای از ابعاد فنی، حقوقی، فقهی، اقتصادی، سیاسی انجام شود و کارشناسان ابعاد آن را از زاویههای مختلف بررسی کنند.
جلیلی ادامه داد:
به نظر میرسد پدیده ارزهای دیجیتال علاوه بر اینکه یک پدیده جدید و چند وجهی است، یک پدیده سریع نیز هست و منتظر نمیماند و جلو میآید، تأثیرگذار است؛ با خودش فرصتها و تهدیدهایی میآورد و اگر تصمیمی برای مواجهه صحیح با آن نگیریم، خودش را تحمیل میکند و به مثابه یک اهرم میتواند در اختیار ما باشد یا علیه ما استفاده شود.
وی بیان داشت:
باید چنین جمعهایی کمک کنند تا نظام در این باره به تصمیم درست و جامع برسد و صرفا ذکرً برخی نکات مثبت و نکات منفی کفایت نمیکند بلکه باید تصمیم گرفت و جمعبندی داشت. اگر تصمیم نگیریم و در یک حالت برزخی باقی بمانیم، فرصتها را بیشتر از دست میدهیم و در برابر تهدیدها منفعل میشویم. مگر اینکه هوشمندانه و با احاطه بر ابعاد موضوع تصمیمگیری شود.
جلیلی در پایان گفت:
انشالله این سلسله جلسات با حضور کارشناسان از رشتههای مرتبط با این موضوع بتواند کمک لازم را به نظام در تصمیمگیری به موقع انجام دهد.
وقتی حرفها شعاری باشه هیچ اتفاقی نمیفته این صحبتها شبیه بقیه شعارهاست مثل
باید به فکر رفاه حال مردم بود
باید در کشور اشتغال ایجاد کنیم
باید الودگی هوا رو از بین ببریم
جلوی ریزگردها رو بگیریم
سال اینده باید نشاط را در جامعه افزایش بدیم
وظیفه مسئولین برنامه ریزی و تلاش برای انجام کاره نه گوشزد کردن مسائل به مردم