واکاوی یک ادعا؛ آیا پروژههای ارزهای دیجیتال کلاهبرداری هستند؟

موضوع کلاهبرداری هرجایی که پای سرمایه در میان باشد، مطرح است. دنیای ارزهای دیجیتال هم از ابتدا شاهد چنین مباحثی بوده است. بازار نزولی سال ۲۰۲۲ باعث شده است که موضوعات قدیمی درباره آینده ارزهای دیجیتال باردیگر در میان سرمایهگذاران و منتقدان این حوزه داغ شود. بااینحال، باید توجه کرد که این اولین بازار خرسی ارزهای دیجیتال نیست؛ زیرا در سال ۲۰۱۸، بیت کوین برای سومینبار در ۱۰ سال عمر خود، بیش از ۸۰ درصدِ ارزشش را از دست داد. بهنظر میرسد امسال هم همین اتفاق افتاده است.
صرفنظر از اعداد و ارقام، آنچه میبینم، این است که ما در بازار خرسی دیگری قرار گرفتهایم؛ چراکه سقوط بیت کوین به زیر ۲۰٬۰۰۰ دلار سرمایهگذاران را ناامید کرده است. برخی از این سرمایهگذارانِ ناامید در شرایطی که ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال از سقف بالای ۲تریلیون دلار به زیر ۱تریلیون دلار سقوط کرده است، درباره «کلاهبرداری» و «مرگ ارزهای دیجیتال» و «ترس، بلاتکلیفی و تردید» صحبت میکنند. با این مقدمه، در این مطلب نگاهی خواهیم انداخت به ادعاهای مهمی که درزمینه کلاهبرداریبودن ارزهای دیجیتال تابهامروز مطرح شدهاند و صحت آنها را بررسی خواهیم کرد. پیشنهاد میکنیم برای آشنایی با این ادعاها، تا پایان همراه ما باشید.
ادعای اول: ارزهای دیجیتال هیچ پشتوانهای ندارند

«بیپشتوانهبودن» یکی از ادعاهای مشهوری است که طرفداران زیادی در میان منتقدان ارزهای دیجیتال دارد. یکی از دلایل محبوبیت این ادعا درستبودنِ آن است! ارزهای دیجیتال عمدتاً از پشتوانه ارزهای فیات یا کالاهای فیزیکی کمیاب مانند طلا یا نقره بیبهرهاند؛ بنابراین، پشتوانه ارزهای دیجیتال فقط اعتمادی است که مردم به آنها دارند.
بسیاری بر این باورند که بیت کوین بهدلیل کیفیت پولی منحصربهفردش، یعنی کمیابی و جعلناپذیری، به هیچ پشتوانهای نیاز ندارد. اینها ویژگیهای اصلی بیت کوین هستند که به آن امکان میدهند بدون نیاز به پشتوانه یکبهیک با طلا موفق عمل کند.
بیشتر بخوانید: ارزش ارزهای دیجیتال در چیست و چه پشتوانهای دارند؟
اکنون پرسش این است: آیا اهمیتی دارد که بیت کوین پشتوانهای فیزیکی داشته باشد؟ با اینکه چندین دهه است که دلار آمریکا از استاندارد طلا جدا شده، چرا مردم هنوزهم از چنین استدلالی برای ارزهای دیجیتال استفاده میکنند؟ در پاسخ باید بگوییم که همه اینها به تعریف مردم از ارزش ارزهای دیجیتال بازمیگردد.
اصطلاح «ارزش» دو معنا دارد: یک معنای آن به هرچیز یا خدمت مطلوبی اشاره میکند که کسی حاضر است برایش پول بپردازد و معنای دیگرش هم در حوزه مالی است که به ارزشگذاری چیزی با واحدهای پولی مربوط میشود. از معنای دوم میتوان برای توضیح این مسئله استفاده کرد که چرا طرفداران بیت کوین آن را گزینه بهتری درمقابل ارزهای فیات میدانند.
بیت کوین برخلاف سیستم ارزهای فیات بهصورت غیرمتمرکز کار میکند؛ بههمیندلیل، موافقان ارزهای دیجیتال معتقدند که این ارزها خصوصیتهای پولی بهتری دارند. حالا بیایید نگاه دقیقتری به ارزهای فیات بیندازیم. برخی از ارزهای مشهور فیات مثل دلار آمریکا سالانه و بهصورت منظم ارزیابی میشوند. دادههایی که وبسایت فینبولد (Finbold) جمعآوری کرده است، نشان میدهد که ارزش واقعی دلار آمریکا در ۵۰ سال گذشته به یکهفتم کاهش یافته است.
اگر ارزش یک دلار در سال ۱۹۷۲ را یک دلار در نظر بگیریم، اکنون در سال ۲۰۲۲ همان یک دلار معادل ۱۴ سنت (۰٫۱۴ دلار) شده است. دلار، یکی از ارزهای قدرتمند جهان، با اینکه یک حکومت پشتیبان آن است، ارزشش را در طول زمان از دست داده؛ بههمیندلیل، نباید از نوسانهای قیمت ارزهای دیجیتال شگفتزده شویم.
طبیعی است که هرزمان اخبار خوبی مثل گسترش پذیرش ارزهای دیجیتال یا سرمایهگذاریهای نهادی در این حوزه منتشر میشود، قیمت این ارزها افزایش مییابد و درمقابل، وقتی اخبار بدی مثل حملات هکری یا کلاهبرداری شنیده میشود، قیمتها کاهش مییابد. پس میتوان نتیجه گرفت که ارزهای دیجیتال هیچ پشتوانه فیزیکی یا حکومتی ندارند؛ اما این بدانمعنا نیست که این ارزها ارزشمند نیستند.
ادعای دوم: ارزهای دیجیتال برای فعالیتهای غیرقانونی استفاده میشوند

این ادعا هم طرفداران بسیاری دارد؛ اما تمام حقیقت نیست. ارزهای دیجیتال را میتوان برای فعالیتهای غیرقانونی مثل پولشویی و قاچاق موادمخدر استفاده کرد؛ اما آیا این درباره همه ارزهای دنیا صدق نمیکند؟
از این گذشته، اینطور نیست که فعالیتهای غیرقانونی، تنها کاربرد ارزهای دیجیتال باشد. این ارزها برای فعالیتهای قانونی مثل خرید قهوه یا سرمایهگذاری در پروژهها هم استفاده میشوند؛ اما دلیل پرطرفداربودن این استدلال آن است که استفاده از احساسات کاربران و تولید اخبار با سرخطهایی مثل «استفاده از ارزهای دیجیتال در قاچاق موادمخدر» کار آسانی است.
ارزهای فیاتی مثل دلار آمریکا هم برای فعالیتهای غیرقانونی بهکار میروند. چینالیسیس (Chainalysis) در سال ۲۰۲۱ دادههایی را منتشر کرد که نشان میداد در دنیای خارج از اینترنت، سالانه مبلغی بین ۸۰۰میلیون تا ۲تریلیون دلار پولشویی در ارزهای فیات انجام میشود. این در حالی است که در ارزهای دیجیتال، تنها ۰٫۰۵ درصد از تراکنشهای این حوزه مربوط به پولشویی است.
نکته مهمی که اینجا باید به آن اشاره کنیم، این است که کلاهبرداریبودن ارزهای دیجیتال روایتی است که کلاً رسانهها مطرح میکنند؛ چراکه ترافیک بیشتری برای این رسانهها بهارمغان میآورد. وبسایت سیمیلاروب (Similarweb) بهتازگی در گزارشی فاش کرد که عبارتهایی مثل «سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال» یا «چگونه در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنم؟» بازدید کمتری داشتهاند تا عبارتهای منفیای مثل «ارزهای دیجیتال کلاهبرداری است» یا «آیا ارزهای دیجیتال کلاهبرداری است؟».

معیارهای تطبیقی سیمیلاروب نشان میدهد که در می۲۰۲۲ (اردیبهشت و خرداد۱۴۰۱) صفحههای حاوی عبارت «Scam» (کلاهبرداری) در موتور جستوجوی گوگل ۳۵۳درصد ترافیک جستوجوی بیشتری درمقایسهبا ۶ ماه پیش از آن داشتهاند. در همین حال، حجم عنوانهای مشابه «how do I invest on crypto» (چطور در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنم؟) حدود ۲۸٫۹درصد کاهش یافته است.
ادعای سوم: ارزهای دیجیتال پرنوسان هستند

این ادعا تا حدودی درست است. ارزهای دیجیتال پرنوسان هستند و این هم میتواند خوب باشد و هم بد؛ ولی به زاویه نگاه شما به شرایط موجود بستگی دارد. برخی افراد نوسان را مفید میدانند؛ چراکه نوسان بهمعنای سود بیشتر است. برخی دیگر هم نوسان را مضر میدانند؛ چون فکر میکنند که نوسان، یعنی ضرر بیشتر.
بااینحال، در هر دو حالت نوسان باعث نمیشود که ارزهای دیجیتال را کلاهبرداری بدانیم؛ زیرا کسانی که در بورس و اوراق قرضه سرمایهگذاری میکنند، هم با نوسان سروکار دارند. نوسانهای سهام و اوراق قرضه نیز مثل ارزهای دیجیتال میتواند مفید یا مضر باشد.
در بازار ارزهای دیجیتال هم میتوان از افزایش قیمت ارزها و هم از کاهش آن سود برد. معاملهگران و سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال برای این کار روشها و راهبردهای مختلفی دارند. یکی از این روشها نوسانگیری است که با کمی مطالعه درباره آن، میتوانید درک بهتری از جنبههای مثبت نوسان در بازار ارزهای دیجیتال داشته باشید. پس اگر تنها استدلال ما این باشد که ارزهای دیجیتال بهدلیل پرنوسانبودن کلاهبرداری هستند، باید این را قبول کنیم که بورس و اوراق قرضه هم کلاهبرداری هستند!
ادعای چهارم: ارزهای دیجیتال قانونگذاری نشدهاند

این ادعا هم تا حدودی با واقعیت منطبق است. هنوز حکومتها قانونگذاری گستردهای مانند آنچه درباره ارزهای فیات شده است، برای ارزهای دیجیتال نکردهاند؛ اما اینطور نیست که هیچ قانونی برای ارزهای دیجیتال وضع نشده باشد. تنظیم مقررات ارزهای دیجیتال بیشتر با کدهای برنامهنویسیای اِعمال شده است که پروتکل آنها را کنترل میکند و همه میتوانند این کدها را ببینند.
در وبسایت ارزدیجیتال میتوانید در بخش اخبار قانونگذاری با قوانین مربوط به کاربرد و مالیات ارزهای دیجیتال در ایران و کشورهای دیگر آشنا شوید.
بیشتر کشورهای جهان هنوز مقرراتی را بهطورمشخص برای ارزهای دیجیتال تنظیم نکردهاند؛ اما تنظیم مقررات در این حوزه به روشهایی انجام شده است. همچنین، میتوانید با مطالعه مقالات بخش آشنایی با بلاک چین، ببینید که مقررات درونی ارزهای دیجیتال چگونه در پروتکلهای بلاک چینی کدنویسی شده است.
ادعای پنجم: ارزهای دیجیتال حباب هستند

درست حدس زدید! این ادعا هم بهرهای از حقیقت دارد. ارزهای دیجیتال نیز مانند دیگر ترندهای دنیای فناوری نشانههایی از حباببودن دارند و بالاخره روزی خواهند ترکید؛ اما بازهم این بدانمعنا نیست که ارزهای دیجیتال کلاهبرداری هستند.
در بازارهای مالی، حبابها پدیدههای شایعی هستند. حباب داتکام (Dotcom) در اواخر دهه ۱۹۹۰ و حباب مسکن در اوایل دهه ۲۰۰۰ در آمریکا نمونههایی ازایندست هستند؛ اما وقتی این حبابها ترکیدند، نه همه وبسایتها به قهقرا رفتند و نه همه املاک بیارزش شدند.
بیشتر بخوانید: حباب قیمت یا حباب اقتصادی چیست؟ توضیح به زبان ساده
درنهایت ارزهای دیجیتال هم همینطور هستند. برخی از آنها باقی میمانند و پیشرفت میکنند.

شهرت افراد دلیلی بر درستی ادعایشان نیست
در پایان، باید بگوییم که حتی اگر فرد بسیار باتجربهای مدعی شد که همه ارزهای دیجیتال کلاهبرداری هستند، نباید به حرفش اعتبار داد. درحالیکه بسیاری از افراد شاخص در امور مالی، مانند وارن بافت و بیل گیتس به بیت کوین خوشبین نیستند، برخی از کارآفرینان، مثل ایلان ماسک و سم بنکمن فراید قاطعانه از ارزهای دیجیتال و فناوری آنها حمایت میکنند.
بااینحال، نباید فراموش کرد که ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری سوداگرانه هستند و فقط باید بهاندازهای سرمایهگذاری کنید که توان ازدستدادنش را دارید. این همان قانونی است که مشمول سهام و همه دیگر انواع سرمایهگذاریها نیز میشود.
بیتردید ارزهای دیجیتال داراییهای پرنوسانی هستند و ممکن است قیمت آنها سقوط کند. همچنین، ازآنجاکه در حوزه ارزهای دیجیتال قانونگذاری دقیقی مانند بازار سهام انجام نشده است، درصورتیکه پولی را از دست دهید، نمیتوانید آن را بازپس بگیرید. اگر میخواهید در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنید، باید بسیار ریسکپذیر باشید. ناگفته نماند حتی ریسک زیاد هم بدینمعنا نیست که ارزهای دیجیتال کلاهبرداری هستند.
جمعبندی
در این مطلب، درباره استدلالهایی صحبت کردیم که برای اثبات کلاهبرداریبودن ارزهای دیجیتال مطرح میشوند. در این زمینه، پنج ادعا را ارزیابی و مشخص کردیم که همه آنها منعکسکننده، تنها بخش کوچکی از واقعیت درباره ارزهای دیجیتال هستند. کسانی که از این ادعاها نتیجهگیری میکنند که ارزهای دیجیتال کلاهبرداری هستند، درواقع بخشی از واقعیت را پررنگ و بخشی دیگر را پنهان میکنند.
درست است که ارزهای دیجیتال هیچ پشتوانهای ندارند، برای فعالیتهای مجرمانه نیز استفاده میشوند، پرنوسان هستند، قانونگذاری مشخصی ندارند و حباب هم هستند، واقعیت این است که اینها درباره همه ارزهای فیات و همه بازارهای مالی هم صادق است.
درنهایت، کسانی که قصد دارند در این بازار سرمایهگذاری کنند، نباید شهرت افراد را مبنایی بر درستی ادعاهایشان تلقی کنند. بازار ارزهای دیجیتال بازاری پرریسک است و کسانی که میخواهند وارد این بازار شوند، باید دانش کافی درباره آن داشته باشند تا از جنبههای منفی این بازار در امان باشند.
لطفا در صورت مشاهده دیدگاههای حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه با گزارش سریع آنها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.
سلام،درمجموع این بازار بسیار پر ریسک تر از سایر بازار ها از جمله سهام هست،نوسان قیمتی اش هم خیلی بیشتر از اونه،کسی که میخواد سرمایه وارد کنه باید کاملا قید پولشو بزنه و فکر کنه از دستش داده وگرنه در صورت برآورده نشدن انتظارش از بازار صدمه روحی و مالی میبینه مثل بیشتر افرادی که دو سال اخیر اومدن.فردی که مثلا ده سال پیش بیت کوین خریده مبلغی که میتونسته از دست بده و براش مشکلی پیش نمی اومده گذاشته کنار شاید ریسکش جواب بده و رهاش کرده و پاداش ریسک هم گرفته،این مدل بازار ها هرمی هستن هرکس زودتر بشناسه و سرمایه کم بذاره قبل از اومدن بیشتر مردم برنده است وگرنه همرنگ بقیه باشه چیز زیادی نصیبش نمیشه در بهترین حالت.این نظر و تجربه شخصی من بود ثبت لطفا
شماها چرا انقدر پرت هستید؟!
بیت کوین و رمز ارزها برای این به وجود آمدن که دیگه کسی نتونه رو مال و اموال کسی نظارت کنه و براش قانون درست کنه. اگه میخواستیم رو این هم قانون بذارن دیگه دردمون چی بود که رمز ارز درست کنیم؟! خُب همون پول فیات قانون داره دیگه شما برو همون پول فیات استفاده کن و دنبال قانون رمز ارز هم نباش.
99% پولشویی و قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان و انواع و اقسام کارهای خلاف در سراسر جهان یا مستقیماً توسط دولتها انجام میشه و یا اینکه تحت نظارت مستقیم دولتها هست و بابتش از خلافکارها باج دریافت میشه. اونوقت شما فکر میکنی قانون بذارن برای این موارد همه چی درست میشه؟! همین الان مگه این همه قانون واسه دلار وجود نداره؟ 99% تمامی خلافهایی که شما نام بردی همین الان داره با دلار انجام میشه و کمتر از 1% این خلافها با رمز ارز انجام میشه.
آره داداش شما همه حرفات درسته و کارشناس واقعی شما هستی نه تحلیلگران بازار رمز ارز!!!
مردم هم باید از کلاهبرداری رمز ارز دوری کنن و بیان پولاشون رو بذارن تو بانکهای شما عزیزان تا یا پولاشون رو یکجا اختلاس کنید و یا اینکه در بهترین حالت کنترل پولشون رو از دست بدهند و پولی رو که داره لحظه لحظه بی ارزشتر میشه تو بانک نگه دارن و حتی اگه صدها میلیارد تومن پول داشته باشن روزی 100 میلیون تومن بیشتر نتونن از حسابشون خرج کنن و برای انجام تراکنش های بزرگتر مجبور باشن صد جور مدرک ارائه بدهند و تا نفس بکشن باید ده جور مالیات بدهند.
البته یه راه دیگه هم هست و اون هم بورس عزیز هست. بله میتونن پولشون رو بیارن تو بورس و آقازاده ها و متصل ها یه جا براشون بالا بکشن و بلافاصله پولهای مردم رو که بالا کشیدن به دلار و رمز ارز تبدیل کنن و از کشور خارج کنن و به عشق و حالشون برسن.
بله طبق فرمایش شما کاملاً مشخصه که مردم نباید پولشون رو وارد رمز ارز کنن!!!
دوست عزیز اگه نگیم همه حداقل نیمی از کسانی که در اینطور سایت ها حضور دارند هرکدوم حالا با سبک های مختلف درحال سرمایه گذاری هستند ولی دراین صفحه سوال این نبوده که رو ارز درست سرمایه گذاری شده یا اشتباه چرا که این بازار زمان زیادی نمیگذره که نشون داده حتی شبکه قوی مثل لونا که هم ارزدیجیتال هم استیبل کوینش جزو ده ارز بودند به راحتی شب صبح نشده تبدیل به پروژه سوخته خواهند شد!
ما پایه رو میزاریم رو معامله گر بودن و حرفه ای بودن همه و شما
سؤالاتي که پیش میاد اینه که شما وتمام دوستان حرفه ای به عنوان یک معامله گر این سرمایه گذاری رو باپشتوانه یا بدون پشتوانه میدونید؟شباهت ها و تفاوت های قمار و معامله گری در این بازار چیه؟آیا از نظر علم تحلیل این بازار اصولا تحلیل فاندامنتال داره یا نداره؟ کلا کدوم بازار سرمایه گذاری رو که تو تعاریف امروز علوم اقتصادی باشند ومیشه به طور مثال نام برد که تحلیل بنیادی که قدیمی ترین تحلیل بشریت هست رو نداشته باشه؟
سوالات زیادی ازاین قبیل هست که این بازار رو درطولانی مدت محکوم به کلاهبرداری میکنه
درآخرحجم معاملات این بازار کاملاً مشخص هست بزرگان سرمایه گذاری طولانی مدت یا به قل این بازار هلد کردن کاملا مشخص و نامی هستند درسطح دنیا،بزرگان و حرفه ای های بخش تریدر هم که نه معروفیت بلکه بیشترین حجم درآمد از ترید در دنیا رو سهم خودشون میکنن باز در مقام اول و دوم درخارج از این بازار معاملگری میکنن چرا که فارکس قبل از این بازار براحرفه ای های دنیا بوده وهست و برای اون دسته از سرمایه گذارها که تعداد معامله بالای در ساعت دارند نوسان مقدار سود تنهاچیزی که اولویت نداره و تارگت صددرصدی و تریدموفق اولویت به حساب میاد چرا که درنهایت حجم سود روزانه این تریدرهای حرفه ای به هیچ عنوان قابل قیاس بااین بازارنیست،دلیل فعالیت این سطح تریدرها دربازارهای غیر از این بازار علمی نبودن این بازار به این معنا که دراین بازار نمیشه ازصد تحلیل بالای هشتاددرصد رو تارگت زد اگه کسی مدعی زدنش هست فعلا در گینس ثبت نشده😂واقعأرکوردی اگه این بازار رو بشه صحیح وارد نمودارکرد و بالای هشتاددرصد نتایج صحیح باشه،درحالی که بازار بورس و فارکس بارهاوبارها به صورت روزانه داره این رکوردها رو ثبت میکنن تریدرهاشون که مطمئنا دلیل اول حرفه ای بودن این افراد هست ولی دلیل دوم هم علمی بودن بازار کارشون هست و به همین علت اون حجم معاملاتی که روزانه درفارکس و بورس داره صورت میگیره سرریز به بازار کریپتو نشده چون درعلم اقتصاد هیچ ثروتمندی ریسک نکرده واگه کرده دربازار لاس وگاس به ثروت رسیده
تو بازار کریپتو هم داریم
نمونش اون بیست نفر اولی که وارد این بازار شدن بیت خریداری ونگهداری کردن خوب دیگه به این نمیگن مغز اقتصادی این کاملاً شانس بوده
بله این بازار درحال حاظر بازار فرصت ولی در بلندمدت پاتلاقی بزرگ و باورنکردنی که فقط زمان چهره واقعیش رو نمایان میکنه..
نگابه این آدما به ظاهر کارشناس نکنید که واقعأ معلوم نیست چطور برچسب کارشناس بهشون چسبیده که میان تو فضای مجازی که اسامی بزرگی هم بینشون هست دونسته یا ندونسته پیش بینی میکنن که زمستون ارزهای دیجیتال به پایانش رسیده!ایناهمون کارشناس های هستند که باصدصفحه تحلیل فان شش ماه پیش وقتی میرفتی توصفحاتشون اعلام میکردی دنیادرحال انتقال ریسک هست وارد رکود بزرگی میشه که زمستون که هیچ یخبندان برای بازارها به ارمغان میاره باهزاردلیل و صحبت پافشاری به صعود بازار داشتند!حالا هم سریع مقالاتشون به روز میکنن ولی هنوز براشون روشن نیست که اصل یخبندان زمستون مونده باور ندارند میتونه همین فدرال رزرو آمریکا مثل دولت ما روز تعطیل اعلام کنه بنزین گرون شده🤔ّ
دوستدار همگی شما هم وطن های گلم🙏 whiteshadow
با یک مثال شروع کنیم
آیا گلدکوست و شرکت های هرمی کلاهبرداری هستند؟
جواب این سوال هم بله هست هم خیر چرا که با اینکه اکثریت موافق این مسله هستند که کلاهبرداری هست سالیان سال از تولد شرکت های هرمی میگذره و هنوز در مناطق و کشورهای طرفدار های خاص خودش داره با اسامی و نام های جدید تا جایی که درکشور خودمون هم تا تیم فوتبال پیش رفت ولی حقیقت اینه که اصول پایه اینطور شرکت ها کلاهبردای چرا که به زبان ساده خدمات کالایی رو به شما میفروشند که یا اصولا وجودخارجی نداره یا ارزشی پایین تر از قیمت گذاری داره و درنهایت نسبت بازنده ها به برندها به صورت باینری بیشتره!
حالا ارزهای دیجیتال هم قیاس اشتباه اکثر مواقع میشند چراکه در دنیای حقیقی چیزی قابل قیاس نیسا باهاش وباید تعاریف جدید ساخت!
مثلا قیاسش با دلار که خیلی وقت دیگه پشتوانه طلا نداره از پایه و اساس اشتباه
دلار ارز ملی کشوری هست که بانک مرکزی جهان رو اداره میکنه و مابقی کشورها همگی چه به اجبار چه به انتخاب با دلار تجارت میکنن که این خودش ارزش دلار و مقیاس پذیرش دلار نشون میده که هیچ جای قیاسی با ارزهای دیجیتال نمیزاره مسله بعدی حباب اگه مابقی ترندها و شاخص ها دارای حباب هستند ارزش ذاتی هم درکنارش دارند درحالی که ارزهای دیجیتال فاقد ارزش ذاتی هستند
به طور مثال شما یک کمد فلزی خریداری میکنید این کمد چون از فلز ساخته شده و فلز دارای ارزش ذاتی هست تو بدترین شرایط و با بیشترین حباب باز هم اگه وانتی کوچه از شما بخواد بخره به صورت کیلویی خریداری میکنه که دراینجا شما پولی دریافت میکتید هزینه طراحی یا ساخت نیست بلکه ارزش ذاتی و پول فلز خام هست
ارزهای دیجیتال بارها ثابت کردند وقتی از دور خارج بشند هیچ ارزش ذاتی ندارند وقابل قیاس با سهام یا مابقی شاخص ها نیستند جدیدترین نمونه ارز لونا که به معنای واقعی کلمه دارایی سرمایه گذارهای خودش صفر کرد پس اینجا دیگه ترکیدن حباب معنا نداره چون خودش ذاتا حباب هست!
باهمه این صحبت ها تا زمانی که بررسی نکنیم ارزهای ديجيتال اصولأ اگه همین امروز همگی حذف بشند کجای اقتصاد لنگ میمونه نمیشه گفت کلاهبردای هست یا نه!؟
در هر دوره ای بازیگران بزرگ جهانی با یک ابزار پول های مازاد جامعه رو که موجب تورم شده از کف جامعه جمع میکنن که در این دوران ابزار مشخصا ارزهای دیجیتال هستند زمانی که کامل بازی گردان اصلی بزرگترین بدهکار دنیا با بيشترين حجم بدهی دلاری کل بدهی خودش رو با جمع کردن دلارهای کف جامعه پرداخت کرد اون زمان قانون گذاری شدید ارزهای دیجیتال صورت میگیره که ظرف زمان کوتاهی موجی از ورشکستگی در پروژهای ارزهای دیجیتال اتفاق میفته که تمام هلدرهای همین ارزهای دیجیتال بخاطر همون خاصیت ارزهای دیجیتال که غیرمتمرکز بودنشون است دستشون به جای بند نخواهد بود به زبان ساده تر روزی خواهد رسید که از تمام ارزهای دیجیتال نهايتاً ۲و۳ارز باقی خواهد موند اونم به صورت نمادین چرا که هیچ عملیات مالی در دنیا نمیمونه که رمزارزهای دولتی و شرکت های نیمه خصوصی و چندملیتی باقدرت نفوذ بالا انجام ندند و بزارن سهمی از بازار مالی قسمت این ارزهای ديجيتال بشه وپروژهای ارزهای ديجيتال هم برای بقا خودشون درنهایت مجبور به پذیرش چهارچوب دولت ها خواهندشد که دیگه تفاوتی بین این ارزها و رمزارزهای متمرکز بانکی نمیمونه و عموم مردم تراکنش های خودشون درنهایت با پروژهای انجام میدن که پذیرش عمومی داشته و با چهارچوب قانونی و مدیریت متمرکز کار میکنه تا بتونن درنهایت با پیداشدن مشکل از سرمایه و تراکنش خودشون محافظت کنن پس دور از ذهن نیست اگه اینطور نگاه کنیم که ارزهای دیجیتال پله پیشرفت محبوبیت رمزارزهای بانکی خواهندشد درنهایت وخودشون به دست فراموشی سپرده خواهندشد!
برا یک لحظه تصور کنید و از خودتون بپرسید آیا به معنای واقعی کلمه نه رویاپردازی و آرمان شهر میشه جوامع به صورت غیرمتمرکز اداره بشند و دولت ها اهرم قدرت خودشون رو به دست ملت ها بسپرند و بادست خودشون قدرت پول رو دراختیار مردم قرار بدن؟
اصولا مالی که صاحب نداشته باشه نمیتونه بیشتر از حد و حدودی پیشرفت کنه و جوامع غیرمتمرکز مثال مال بی صاحب هستند که بیشتر تو مقیاس های کوچیک و آزمایشی قابل اجرا هستند نه درسطح جهانی.
نتیجه ارزهای دیجیتال درحال حاظر یک فرصت هستند ولی به صورت بنیادی فرمول های ریاضی هستند که درگذشته هم به صورت متمرکز در سازمان ها وجود داشتند ولی حالا به کالا وخدمات تبدیل شدند و عموم مردم فقط بخاطر همون قسمت فرصت بودنش پذیرفتنش و زمانی بازدهی خودشون از دست خواهندداد در اون زمان ارزهای دیجیتال بزرگترین کلاهبرداری قرن در تاریخ ثبت میشن بااین همه از خاکستر این ارزهادیجیتال رمز ارز های بانکی و ملی سبز خواهند شد ومردم بخاطر فرصت های جدیدتر به این شبکه ها و پروژها نقل مکان میکنن..
دوستدار همگی شما whiteshadow
اگه از اون دسته از آدما هستید که آخرش فقط میخونید شاید این به دردتون بخوره قبلا کامنت کردم ولی ثبت نشده
دوستانی که هلد میکنن اگه معتقد هستید زمستان ارزهای دیجیتال دست و پنجه نرم میکنید خواهشاً خوب بازار بسنجید و بدونید یخبندان این زمستون هنوز فرا نرسیده چه برسه به اینکه زمستون تموم شده باشه وانتظار بهار بخواید بکشید🙏برا هلد کردن عجله نداشته باشید وقتی هلد کردید برای سود گرفتن عجله نداشته باشید وصبور باشید
سلام و درود
تجربه چند ساله من در این بازار میگوید. کلاهبرداری در این بازار به دوصورت عمده است.
کلاهبرداری عظیم توسط دولت ها و قدرت ها در مبالغ هنگفت صورت میگیرد که بصورت پیوسته با خبرهای جنگ، انتخابات، فدرال، پذیرش فلان شرکت، فروش فلان شرکت ، منع در فلان کشور، پذیرش در فلان کشور و…
کلاهبرداری های کوچک اما فراوان این قبیل کلاهبرداری ها مقطعی بوده و هر بار مردم را به موضوعی هیجانزده میکنند به عنوان مثال مقطعی بازی های با ارز دیجیتال، مدتی با NFT ها ، مدتی با کوین های بی ارزش حیوانات، مدتی با متاورس و…
با قاطعیت میتوان گفت در بیشتر موارد مردم بازنده این دو گروه بالا هستند.
اگر افراد نگاهی به ارزهای چند سال قبل بیاندازند متوجه میشوند دیر یا زود بسیاری از آنها نابود خواهند شد.
و
بزرگترین ضربه ای که این بازار به زندگی ها میزند این است که اشخاص اغلب در رویا و خیالپردازی به سر میبرند .عده ای اعتیاد به ترید پیدا میکنند و عده ی نیز در معاملات اهرمی نابود میشوند.
من کامل مطالعه نکردم متن اول خوندم ولی متوجه شدم چی میخاد بگه
پروژه کلاه برداری نیست
باید تکلیفش مشخص شه اتفاقا نظارت بیاد روش که پول کجا میره برا کی میره
اگه مشخص نشه برای پولشویی و قاچاق مواد و قاچاق انسانم استفاده میشه کی راضی هست به این امر
اگه بانک جهانی قبولش کنه من هم سرمایمو برمیگردونم داخلش ولی الان اصلا اصلا
بسیار مفید بود ممنون از شما.
ولی باید در نظر گرفت که یک انتخاب اشتباه برای سرمایه گذاری در یک ارز اشتباه می تونه سرمایه ادم رو به باد بده و در نتیجه شخص مال باخته ان را کلاه برداری می نامد .
اشتباه رایج در بین بیشتر سرمایه گذارها خورد این است که همیشه با مقدار پول اندکی که دارند برای یک شبه میلیاردر شدن به سراغ ارزهای بی پشت وانه همون شت کوین های که مثلا با بیست تا سی دلار میلیون ها واحد و حتی میلیارد ها واحد از اون ارز رو میخرند به امید اینکه اون ارز بشه یک صدم سنت و یا یک سنت که نسبت به مارکت کپ و تعداد سکه اون ارز امری کاملا محال هست و این دقیقاً همان سرمایه گذاری نادرست در جای نادرست است.
شاید با اطمینان می توان گفت که بالای ۹۰ درصد از کاربران کریپتو فرق بین کوین و توکن رو نمی دانند و حاظر هستند با سرمایه خود به نوعی قمار بکنند برای خرید یک شت کوین اما یک ارز با داشتن تیم و پروژه و حتی داشتن بلاک چین خصوصی خود را نخرند .زیرا مقدار کمتری سکه از ارز اون پروژه رو می توانند بخرند .
موفق باشید