سازمان نظام صنفی رایانهای خواستار قانونگذاری و صدور مجوز برای استخراج ارزهای دیجیتال شد
سازمان نظام صنفی رایانهای در مورد ارز دیجیتال و حواشی ناشی از آن بیانیه صادر کرد. در این بیانیه آمده است:
«پدیده ارزهای دیجیتال مانند هر پدیده نوظهور دیگری در حوزه فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، دارای ابعاد مختلف و پیچیدهای بوده و پیامدهای خاص خود را نیز به همراه داشته و خواهد داشت. تقریباً مشخص بود که به دلیل نیاز کشور به ارز دیجیتال و منافعی که به خصوص در زمان تحریم برای کشور ایجاد میشود، این پدیده نیز بهسرعت در کشور ما مورد توجه قرار گرفته و استفاده از آن گسترش خواهد یافت. از این رو سازمان نظام صنفی رایانهای از سال گذشته ضمن برگزاری جلسات مختلف در این حوزه، کارگروه ویژهای را نیز برای بررسی این پدیده نوظهور و مسائل پیرامونی آن تشکیل داده است.
طی یک سال گذشته و به دلیل شرایط خاص اقتصادی در کشور، حوزه ماینینگ ارزهای دیجیتال مورد توجه قرار گرفت و بخشی از سرمایههای فعالان اقتصادی را به سمت خود جذب کرد. هر چند به رسمیت شناختن این حوزه از سوی دولت با چالشهایی مواجه شد، ولی بحث و بررسی این موضوع در کمیسیونهای هیئت دولت منجر به تهیه یک پیشنهاد خوب و قابل قبول شد که برای هیئت وزیران ارسال ولی برای بررسی بیشتر مجدداً در دستور کار کمیسیونها قرار گرفت. در همین راستا، سال گذشته دبیر شورای عالی فضای مجازی ضمن حضور در شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای از به رسمیت شناختن این حوزه حمایت کرده و چراغ سبزی را برای حضور فعالین اقتصادی در این حوزه و استفاده از آن نشان داد.
در حالی که برخی از فعالین اقتصادی سرمایه گذاری نسبتاً قابل توجهی را در این حوزه انجام داده و فعالیتهایی را برنامه ریزی و شروع کردهاند، به یکباره با هجمه گستردهای از سوی وزارت نیرو مواجه شدند. بر هیچ کس پوشیده نیست که بخشی از ارز کشور در این شرایط حساس مصروف سرمایهگذاری در این حوزه شده و وظیفه سازمان نظام صنفی رایانهای است که از این سرمایهها محافظت کند.
امّا بدیهی است که این صنعت جدید، مانند هر صنعت جدید دیگری، ممکن است چالشهایی را در دیگر بخشهای صنعت ایجاد کند. موضوع تأمین انرژی برای این صنعت و نگرانیهای وزارت نیرو در این حوزه، کاملاً قابل درک است و باید به آنها نیز توجه جدی کرد. ولی، برخوردهای قهرآمیز و شتاب زده نه تنها این نگرانیها را مرتفع نکرده بلکه باعث خواهد شد فضای کسب وکار در این حوزه نیز از کنترل و نظارت رسمی خارج شده و به سمت فعالیتهای زیر زمینی سوق پیدا کند؛ در این صورت، موضوع ممکن است به یک بحران ملی در کشور بدل شود.
با عنایت به مطالب فوق، سازمان نظام صنفی رایانهای پیشنهاد میکند که:
اولاً فعالان حوزه ارز دیجیتال در این سازمان مجتمع شده و ثانیاً برای آنها مجوز فعالیت صادر شود. ثالثاً، به جای تعطیلی و برخورد قهرآمیز با فعالان این حوزه، نگرانیهای موجود برای تأمین انرژی به رسمیت شناخته شده و نحوه مصرف انرژی توسط آنها و وزارت نیرو علیالخصوص در ساعات پیک مصرف مطابق قواعد مشخصی تدوین و بر آن نظارت شود. بدیهی است که فعالان این حوزه نیز نیک میدانند که منافع آنها باید لاجرم در راستای منافع ملی بوده و آمادگی دارند تا در این زمینه هرگونه همراهی و همکاری لازم را با این وزارت داشته باشند.
سازمان نظام صنفی ضمن تأکید بر لزوم توجه کافی به نگرانیهای موجود در تأمین انرژی این واحدها، بر خود لازم میداند که از سرمایهگذاریهای صورت گرفته در این حوزه صیانت کند. این سازمان همچنین آمادگی دارد تا با همکاری با وزارت نیرو و دولت نسبت به ساماندهی این حوزه و رفع نگرانیهای موجود قدمهای مؤثری بردارد تا از فرصتهای موجود در این حوزه، علیالخصوص در شرایط تحریم ناجوانمردانه اقتصادی، بهره لازم نصیب کشور شود.»
تعرفه ی رویایی 7 سنت رو یکی برا این اقایون توضیح بده که این تعرفه برای برش طلا هم چند برابر ضرر میاره. چند نفر که سرشون میشه برن واسه اینا توضیح بدن تا قبل از اینکه بیشتر از این خاک تو سر نشدیم. اگه نگرانن بیت کوین به چرخه بر نگرده میتونن یه بخش تاسیس کنن تو اداره صنعت و معدن که بیت رو بررسی و خرید کنه از مردم. خود بانک مرکزی هم میتونه نظارت و خرید کنه و وزارت نیروتعرفه ای بین مسکونی و صنعتی برا این صنعت در نظر بگیره . همه میدونن این برق رو شما مجانی دارید به عراق میدید در عوض دارو و غذا. تو رو خدا یکی بیاد حرف بزنه و به این مسئولین ی که حتی اسمش رونمیتونن تلفظ کنن بگه باید چیکارکنن تا از این فرصت استفاده کنن و بیتونیم با تحریم های شدید اقتصادی مبارزه کنیم نه اینکه با این تعرفه و تصویب نرخ مصوب رویایی 7 سنت و برخورد قهری با این موضوع/ماین رو به یه غده سرطانی و کشاندن به خانه ها بکشید. اگه میخواید پیک مصرف بگذره بیاید به مردم رو راست بگید. من خودمتمام سرمایه و زندگیم تو این کاره و پلمپ شدم ولی تا کی میتونم دوام بیارم. و الان از این من هاااااا که به خاک سیاه نشستن زیاد هستن. مسولین این رو بفهمید مه یه تعداد خانواده در شرف نابودی هستن چون سرمایه گذاری کردن تو این کار