دولت «بیت کوین» را به رسمیت شناخته است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از موافقت کمیسیون اقتصادی دولت با به رسمیت شناختن صنعت «بیت کوین» خبر داد.
الیاس حضرتی، جزییات جلسه کمیسیون اقتصادی در مورد ارزهای دیجیتال را اینگونه تشریح کرد:
وی اظهار داشت:
مسئولان وزارت اطلاعات، وزارت اقتصاد و پدافند غیرعامل در این جلسه حضور یافته بودند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه متأسفانه ما در مواجهه با پدیدههای جدید بسیار کند عمل کرده و تجارب خوبی در زمینه برخورد با پدیدههای نو نداریم، افزود:
همیشه راه مقابله، دستگیری و جمعآوری را انتخاب کردهایم در حالی که در پدیدههای نو امکان مقابله وجود ندارد اما امکان زیادی برای مدیریت وجود دارد.
حضرتی در مورد راهکارهای تأمین برق ارزان برای «بیت کوین»، گفت:
گاز ارزان در کشور ما وجود دارد که تلف میشود و عملاً مشتری نیز ندارد میتوان نیروگاههای گازی که تبدیل به برق میشود در سطح وسیع ایجاد کرد و نسبت به تولید برق ارزان اقدام نمود و از آن برق ارزهای دیجیتال و بیت کوین را تولید نمود.
وی گفت:
از این طریق میتوان نسبت به خرید ارز در این اوضاع و احوال تحریم و مشکلات ارزی اقدام نمود و برای جوانان اشتغال ایجاد کرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص نگرانی دستگاههای امنیتی، گفت:
دستگاههای امنیتی نسبت به ضربه خوردن ارزش پول ملی، خروج ارز، اتلاف سرمایه مردم، نگرانیهایی داشتهاند زیرا نوسانات بیت کوین به مراتب از نوسانات سکه و ارز بیشتر است و ممکن است موجب مالباختگی برخی مردم شود و مردم یقه دولت را بگیرند که چون دولت این صنعت را به رسمیت شناخته است و مردم اقدام به سرمایهگذاری کردهاند و دولت مجبور شود ضرر و زیان آنها را بپردازد.
حضرتی اضافه کرد:
ما معتقدیم باید «بیت کوین» را بهعنوان یک صنعت به رسمیت شناخت و از درآمدهای مالیاتی و گمرکی آن استفاده کرد.
وی اظهار داشت:
روز گذشته کمیسیون اقتصادی دولت تشکیل جلسه داده و بخشی از مسائل مربوط به بیت کوین را مورد بررسی دقیق قرار داد. در این کمیسیون، بیت کوین بهعنوان یک صنعت به رسمیت شناخته شده و این امر مصوب شده است و همچنین مقرر شد قیمت برق برای این صنعت معادل برق صادراتی محاسبه شود که البته ما نسبت به این موضوع انتقاداتی داریم و معتقدیم این نگاه مانع توسعه این صنعت میشود.
احتمالاً این مصوبه به زودی به هیئت دولت ارائه خواهد شد.
هر کارم بکنن و همه چی رو آزاد کنن ولی با تعرفه برق صادراتی یعنی تعطیلی ماینینگ در ایران. فرض کنید یه دستگام ام3 ماهی یک میلیون 500 هزارتومن پول برقش میشه و خروجیش هم در همین حده.
برای اینکه دستگاهی بخری که سود داشته باشه باید بری سراغ دستگاه های 50 تراهش به بالا. که قیمتا از 50 میلیون شروع میشه. و بازگشت سرمایه ات یه سال زمان میبره. یعنی تازه بعد از یکسال حتی 20 درصد سود بانکی هم نصیبت نشده.
اخه با همچین شرایطی کدوم عاقلی میاد سمت همچین کار پر ریسک و پر دردسر و کم سودی؟