تاسیس مرکز طراحی و توسعه فناوری‌ بلاک چین و ارزهای دیجیتال در دولت

تاسیس مرکز طراحی و توسعه فناوری‌ بلاک چین و ارزهای دیجیتال در دولت

مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری به منظور بهره‌برداری از فناوری‌های نوین پرداخت بین‌المللی و نورآوری مالی با تأکید بر ارائه راهکارهایی مستقل از ارزهای جهانی مانند دلار و یورو پیشنهاد تأسیس یک مرکز طراحی و توسعه را به دولت ارائه کرده است.

به گزارش ارزدیجیتال، یکی از جدیدترین تکنولوژی­ هایی که در سالیان اخیر برای تسهیل مبادلات تجاری در دنیا بکارگرفته می­ شود و به واسطه سرعت و کارایی بالا، هزینه پایین و امنیت قابل توجه مبادلات ارزی فراگیر شده، فناوری بلاک چین و استفاده از ارزهای دیجیتال در بستر آن است. فناوری زنجیره بلوک ، بخشی از فناوری­ های دفاتر کل توزیع شده، است که در آن سوابق تراکنش ­ها در زنجیره­‌های متصل به یکدیگر ذخیره می­‌شود.

این فناوری، امکان معامله بین دو نفر را در سطح جهانی در کسری از ثانیه با کمترین هزینه­ کارمزد تراکنش، ممکن ساخته و نقش طرف سوم و هزینه‌­های مترتب بر حضور آن را از بین می­‌برد. فناوری یاد شده، کاربردهای گوناگونی در حوزه کسب وکار، بیمه، حمل و نقل، مالیات و … دارد. یکی از محصولات این فناوری، رمز ارز است به گونه‌­ای که معاملات بین افراد در فضای فناوری دفاتر توزیع شده، به وسیله ارزهای دیجیتال و از طریق فرآیندی به نام استخراج ارز دیجیتال صورت می‌گیرد.

هم اکنون در کشور، رویکرد اصلی تأمین و انتقال ارز، از مسیر نظام بانکی بین‌المللی انجام می‌شود. به دلیل وجود سامانه‌هایی مانند سوئیفت، اطلاع از مبدا و مقصد ارز به سادگی امکان‌پذیر بوده و اعمال تحریم و فشار بر ذخایر بانکی ایران و بانک های طرف تعامل با ایران بسیار ساده است.

در شرایط فعلی اقتصاد کشور، کلیه کارها و امورات بانکی می بایست به صورت نیابتی و از طریق شبکه تراستی‌ها انجام پذیرد. رویکرد استفاده از ظرفیت تراستی ها دارای یک ملاحظه بسیار مهم با عنوان سازو کار اعتماد است. در رویکرد سنتی معمولا با تضامین ملکی و بانکی یا اعتماد به اشخاص، این موضوع مدیریت می‌شود که مخاطرات و مشکلات زیادی را در پی داشته و خواهد داشت.

از این رو با فرصت‌های ایجاد شده در خصوص فناوری بلاک چین و ابزارهای نوین تسویه در دنیا پیشنهاد می‌شود تا ساختاری به منظور پیگیری و استفاده از این فرصت‌ها ایجاد گردد. این ساختار می‌تواند با هماهنگی و جهت دادن به تلاش‌ها در کشور، میزان قابل قبولی از اثرگذاری را بر توسعه و تنوع ‌بخشی به ابزارهای تسویه و تضمین در تبادلات بانکی ایجاد نماید.

بنابراین مرکز همکاری های تحول و پیشرفت به منظور تسهیل و گسترش روابط اقتصادی با سایر کشورها پیشنهاد تأسیس مرکز طراحی و توسعه فناوری های نوین مالی بین‌المللی را با هدف ایجاد بستر قانونی، سازوکار و رویه های اجرایی لازم و کارآمد به هیئت دولت ارائه کرده است.

گفتنی است،‌ این پیشنهاد هم اکنون در حال رسیدگی در کمیسیون اقتصاد هیئت دولت است.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

4 دیدگاه
Andy.verge
Andy.verge
۴ سال قبل

خالق بیت کوین یا ساتوشی ناکاموتا یا هر فرد یا گروهی که این ارز دیجیتالی رو ساخت اگر میدونست روزی قراره دولتها یا سازمانها یا خلافکارها ازش استفاده کنند. هیچوقت بین کوین رو ابداع نمیکرد

ریکی
ریکی
۴ سال قبل

خوبست برای همه اگر بدهست برای دولت هم نه

reza
reza
۴ سال قبل

احتمال زیاد چند میلیارد هزینه صرف این کار میشه و میان دو نه دونه فارم ها رو پیدا میکنن میبندن چند تا آقا زاده ارز دیجیتال ماین کنن :)

تو ایران اگه دولت هیچ کاری نکنه بهتره ، دست رو هر چی بذاره مردم بدبختتر میشن

تالو
تالو
۴ سال قبل

بازم میخان چند تا اقازاده رو استخدام کنن یه چیز جیدید از خودشون در کردن چهار تا متخصص که این کار رو انجام نمیده اگه تشکیل بشه کسی مسئولش میشه که ....