تأسیس آزمایشگاه بلاک چین و ارز دیجیتال برای اولین بار در ایران
یک مقام مسئول در نظام بانکی، با اشاره به طراحی مدل جدیدی از کسب و کار برای پیشبرد اهداف فناوری بلاک چین، از تأسیس آزمایشگاه بلاک چین و ارز دیجیتال برای اولین بار در کشور خبر داد.
به نقل از خبرگزاری مهر، سید ابوطالب نجفی در هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت در سخنانی با تاکید بر اینکه هدف از بهرهبرداری از بلاک چین، کسب مزیت رقابتی جدید و خلق طرحی نو در مدلهای کسب و کار موجود است، گفت:
معتقدیم فناوری بلاک چین، زمانی بر خلق بهینه ارزش میافزاید که بزرگترین اکوسیستم ممکن از ذینفعان را در اختیار داشته باشد و در این صورت نویدبخش شفافیت، نظارت و پایداری بیشتر برای جامعه خواهد بود.
این مقام مسئول در نظام بانکی، با بیان اینکه بلاک چین فناوری است که با ظهور بیت کوین، معرفی شد اما بسیار فراتر از ارزهای دیجیتال و انتقال پول است، افزود:
این فناوری میتواند به کاهش هزینهها، بهبود فرایندهای خاص، ردیابی اطلاعات مشتری، افزایش امنیت و کاهش تقلب و کلاهبرداری و همچنین افزایش شفافیت کمک کند؛ اما فناوری بنیادی بلاک چین برای پیادهسازی در کاربردهای تجاری گسترده، هنوز آماده نیست.
وی تصریح کرد:
این فناوری دچار سردرگمی واژهها و انتظارات غیرواقع بینانه شده است و شرکتها هنوز با چالشهایی در زمینه مقیاسپذیری، انطباق با قوانین، مدل حاکمیت قوی، هویت سنجی و پیچیدگی فناوری مواجه هستند؛ بر این اساس پیشبینی میشود تا زمان به بلوغ رسیدن این فناوری، سازمانهای پیشرو، افزایش دانش و انجام پروژههای آزمایشی که بتوانند به توسعه این مفهوم کمک کنند را در دستور کار قرار دهند.
نجفی افزود:
ظهور بلاک چین با از میان برداشتن واسطهها و همچنین ارائه خدمات جدید در حوزه ارزهای دیجیتال، چشمانداز جدید «بانکداری بدون بانک» را مطرح ساخته است.
وی با اشاره به اینکه تحول عظیمی در مدلهای کسب و کار رخ داده و آن، به رسمیت شناخته شدن اشیاء بهعنوان یک موجودیت مستقل در کسب و کارها است، اظهار داشت:
اشیاء برای تعامل با یکدیگر، به یک بستر اعتماد نیاز دارند. بلاک چین و قراردادهای هوشمند بهعنوان فونداسیون اعتماد ساز آینده بین اشیاء عمل خواهد کرد. بنابراین، جهان آینده، جهان اشیاء هوشمند، قراردادهای هوشمند و کسب و کارهای هوشمند خواهد بود.
مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک ایران با بیان اینکه بلاک چین از این حیث انقلاب بنیادی محسوب میشود که برای نخستین بار در تاریخ، با تکیه بر فناوری، میتوان اعتماد ایجاد کرد، گفت:
فناوری بلاک چین این پتانسیل را دارد که مدلهای کسب و کار را از مدلهای اعتماد بر پایه عامل انسانی و سازمانهای واسطه به مدلهای اعتماد بر پایه الگوریتم تبدیل کند؛ بنابراین در صنایعی نظیر صنعت مالی که اساس کسب درآمد، عملکرد در نقش نهاد اعتماد است، مدل کسب و کار موجود بهشدت تهدید خواهد شد.
وی با بیان اینکه فناوری بلاک چین یک تفاوت عمده با دیگر فناوریها دارد و میتواند در ساختن جهانی بهتر ایفای نقش کند، اظهار کرد:
به نظر میرسد این فناوری فرصتی برای حل برخی از مشکلات تاریخی جوامع انسانی باشد.
نجفی گفت:
رصد کسب دانش تئوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال و پلتفرمهای مختلف بلاک چینی، تأسیس آزمایشگاه بلاک چین و ارزهای دیجیتال، ایجاد محیط توسعه و تست انواع پلتفرمها و راهکارها و میزبانی از فین تکهای فعال در حوزه بلاک چین با هدف جذب و تربیت نیروی انسانی متخصص و پیادهسازی راهکارهای مالی و بانکی مبتنی بر بلاک چین در قالب پلتفرم بلاک چینی برنا از اقدامات این شرکت در حوزه بلاک چین است.
به به مدیرعامل (انفورماتیک)عزیز خوشم میاد شرکت ما یه قدم تو ایران جلوتره