تولید ارزدیجیتال ملی تا پایان سال جاری
ارز رمزپایه ایران در حال آماده سازی است و تا پایان سال جاری وارد مبادلات اقتصادی می شود.
به گزارش ارزدیجیتال – این روزها بحث پول الکترونیکی و ارزدیجیتال تبدیل به یکی از اخبار مهم اقتصادی شده و در صدر خبرهای مهم اقتصادی حتما خبری راجع به بیت کوین ها، بلک چین و دادوستد با پول اکترونیکی دیده می شود. در دنیایی که همه تبادلات به سمت الکترونیکی شدن می رود، نمی توان انتظار داشت که شکل سنتی دادوستد همچنان به روند سابق ادامه یافته و تغییری در آن حاصل نشود.
در واقع با توجه به سرعتی که فضای مجازی و دنیای الکترونیکی در فضای داد و ستد و مبادله ایجاد کرده، ورود به این فضا برای تمام کشورها امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. ایران هم با توجه به نیاز به حضور فعال در مبادلات بین المللی و همچنین با وجود محدودیت هایی که به خاطر تحریم با آن ها دست درگریبان است، نمی تواند از قافله عقب بیافتد و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هم در حال تولید ارزدیجیتال ملی است.
ولی الله فاطمی عضو سابق هیات مدیره بانک ملی و یکی از افراد پیشرو در زمینه الکترونیکی کردن پول در این زمینه از تلاش بانک مرکزی برای تولید پول الکترونیک رمزی ملی خبر داد و گفت:
با برنامه ریزی ها و مطالعاتی که در بانک مرکزی در زمینه ایجاد ارزدیجیتال ملی انجام شده ، به نظر می رسد تا پایان سال جاری و یا نهایتا تا سال آینده این پول در کشور به طور رسمی وارد مبادلات اقتصادی شود.
مدیر عامل سابق شرکت توسعه سامانههای نرم افزاری نگین(توسن) همچنین خاطر نشان کرد:
به نظر می رسد ریال رمزی خیلی زود بتواند شناخته شود و با اعلام بانک مرکزی این پول به سرعت در بین مردم جا خواهد افتاد و کارت از مبادلات حذف می شود و جابه جایی پول بسیار سریع تر صورت می پذیرد و با موبایل خیلی از پرداخت ها انجام می شود و در همه حوزه های الکترونیکی حضوری و غیر حضوری جا می افتد و بانک مرکزی به جد پیگیر عملیاتی شدن هر چه سریعتر ظهور ریال رمزی در کشور است.
وی با اشاره به این موضوع که بیت کوین به عنوان ابزاری که نظام پرداخت بین المللی داشته و اختلاف ارزش آن ممکن است برای خیلی ها جذاب باشد، به ارزدیجیتال گفت:
اغلب کسانی که با بورس آشنایی دارند بااین ابزار آشنا هستند و با نرخ بازدهی بالا دارد خودش را جا می اندازد اما در قشر عموم مردم که نگاه پیچیده ای به سرمایه گذاری و سود آوری از طریق این ابزار ها ندارند، احساس نیاز چندانی به داشتن بیت کوین نداشته باشند و بدون بیت کوین به زندگی خود ادامه دهند.
فاطمی اردکانی در ادامه افزود:
به بیت کوین و ارزدیجیتال مثل هر فن آوری جدیدی اجازه دهیم تا در یک دوره ای فرهنگسازی لازم انجام شود و فرصت داده شود که موانع و مشکلات موجود احتمالی برطرف شود. در واقع نباید انتظار معجزه داشت ولی باید حساسیت لازم را داشت تا در سال های آغازین علاقمندان به این فن آوری دچار ضرر و زیان نشوند و این فن آوری می تواند موانع توسعه بین المللی کسب و کار را بر طرف کنند.
این کارشناس ارشدبانکداری الکترونیک با اعلام این مطلب که در حال حاضر ما فقط خریدار بیت کوین هستیم، خاطر نشان کرد:
مهم این است که بتوانیم تولید کننده بیت کوین باشیم و باید بخشی از زنجیره تولید باشیم و بیت کوین تولیدی را هم به متقاضیان داخل بفروشیم و حتی صادر کنیم. باید بتوانیم جزو صادر کنندگان بیت کوین باشیم نه فقط خریداران و مصرف کنندگان. در این حالت است که می توان شاهد ظهور فصل جدیدی در حوزه تجارت الکترونیک در کشور باشیم و از طریق صادرات خدمات و بسته های الکترونیکی و دریافت بیت کوین آن را به متقاضیان داخلی منتقل کنیم و ارزش افزوده خوبی ایجاد کنیم و محدودیت های اخیر را در زمینه مبادلات بین المللی را از میان برداریم
عرض سلام و خسته نباشید خدمت مدیریت سایت و عوامل زیرمجموعه که در تولید محتوای سایت کوشا هستند
در رابطه با بحث موجود باید بگم که تولید ارز دیجیتال ملی کار درستیه ، اما اینکه بخوایم تنها به اون تکیه کنیم کار درستی نیست
درست بودن تولید ارز ملی در اینه که پذیرش ارزهای دیجیتال به صورت رسمی از طرف حکومت ما و تلاش برای بودن در این بازار نوید بخش روزهای خوب اقتصادیه . اما مشکل من با نگاه تک بعدی به این قضیه هستش . وقتی ارزی به صورت رسمی از طرف ایران به بازار جهانی معرفی بشه همه میدونن که این ارز ایرانیه و باز هم قصه تحریم و احتیاطات همیشگی به میون میاد . هرچند شاید دوستان بیان بگن که با سیستم مالی (بلاکچین)که این ارزها دارن این امر صورت نمیگیره اما خب همیشه باید احتیاط کرد و اگر بدون رعایت این جوانب وارد این بازار نسبتا نوپا شویم هیچ نفعی عاید ما نمیشود .
راهکار اینه که در کنار داشتن ارز ملی ، باید به صورت جدی در توسعه و مشارکت در تولید بیت کوین کوشا باشیم . بنابراین با این روش میتوان مبادلات تجاری با سایر کشورها رو بدون نیاز کشورهای ثالث و رابع و ... انجام داد .
یکی از محاسن ارزهای دیجیتالی (البته برای وضعیت فعلی تحریمها) ناشناس بودن و امنیت بالای جابجایی است
در اوایل ظهور این ارزها باندهای خرید و فروش مواد مخدر و قرصهای روانگردان از این امکان برای پنهان ماندن مبادلات مالی استفاده میکردند و این نشان میدهد محاسن میتواند در جایی معایب نیز به شمار بیاید .
امیدوارم آینده اقتصادی کشور ما با این رویکرد به تعالی برسد .
با تشکر
مهرداد