خاموشی شبکه آیوتا ۱۲ روزه شد؛ افتضاحی دیگر برای آلت کوینها!
نود تطبیقدهنده آیوتا که مسئول تایید تمامی تراکنشهاست، ۱۲ روز است که آفلاین بوده است. با این حال این توکن هنوز هم جزء ۳۰ ارز دیجیتال برتر از لحاظ ارزش بازار است.
به گزارش کوین دسک، کمتر ارز دیجیتالی وجود دارد که به اندازه آیوتا بدنام باشد. آیوتا که در حال حاضر با قیمت ۰.۲۳ دلار معامله میشود، در دسامبر ۲۰۱۷ (آذر ۱۳۹۶) حتی به قیمت ۵.۳۶ دلار هم رسید. «اریک وال» (Eric Wall)، مدیر ارشد فناوری اطلاعات در شرکت سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال «آرکین استز» (Arcane Assets)، از این پروژه به عنوان «بدترین کوین موجود» یاد میکند:
یکی از سوالات اساسی که در صنعت ارزهای دیجیتال مطرح است این است که آیا آیوتا میتواند به همکاری خود با سایر پروژهها ادامه دهد و به شکل یک فناوری جایگزینِ قابل اتکا به موفقیت برسد. این در حالیست که آنها از زمان شروع پروژه هیچ برنامه عملی نداشتهاند. آنهای مرزهای «به جای انجام دادن کار، وانمود کن که آن را انجام میدهی» را جابهجا کردهاند.
اواخر سال ۲۰۱۷ که ارزهای دیجیتال اوج گرفته بودند، ادعا شد که یک کنفرانس خبری در مورد آغاز همکاری رسمی بین بنیاد آیوتا و مایکروسافت برگزار شده است. اما مایکروسافت بعدا این موضوع را تکذیب کرد.
آیوتا در آن سال با چند دانشگاه نیز همکاری کرد. «جسیکا ورستیگ» (Jessica VerSteeg) قصد داشت از آیوتا برای شروع کار یک استارتآپ استفاده کند.
در آن مقطع بخش بررسی فناوریها در دانشگاه ام آی تی، آیوتا را مورد بررسی قرار داده و نتایج نامطلوبی را ارائه داد. اما همزمان موسسات دیگری نیز بودند که با دعوت از بنیانگذاران آیوتا برای سخنرانی در رویدادهای مختلف دانشگاهی، پروژه آیوتا را تایید کرند. وال مدعی است که بنیانگذاران اولیه آیوتا که فعالیت خود را از سال ۲۰۱۵ شروع کردند، در جلب توجه افراد به اخبار مشارکتهای آیوتا با سایر شرکتها و دانشگاهها بسیار موفق عمل کردند.
در میان افراد مرتبط با حوزه فناوری، بنیاد آیوتا به خاطر ایمیلهای رد و بدل شده بین دیوید سانستیبو و «نها نرولا» (Neha Narula)، از بخش نوآوریهای مربوط به ارزهای دیجیتال در دانشگاه ام آی تی، بسیار بدنام است.
سانستیبو، نرولا را متهم کرد که اطلاعات مهمی از آسیبپذیری نرمافزار آیوتا را در اختیار کوین دسک قرار داده و اصول حرفهای را زیرپا گذاشته است. نرولا این اتهامات را رد کرده است.
علاوه بر این، همکاری با ورستیگ نیز پس از جریمهای که از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا صادر شد، متوقف شده است. وبسایت و حسابهای شبکههای اجتماعی مربوط به پروژه همچنان فعال است اما حسابهای شخصی وی از پاییز ۲۰۱۹ غیرفعال هستند.
سانستیبو علیرغم اینکه در یک مقاله در سال ۲۰۱۷ از ورستیگ نام برده است، همکاری خود با او را انکار میکند. تلاش کوین دسک برای دسترسی به ورستیگ نیز بینتیجه بود. دومینیک شینر (Dominik Schiener) مدعی است که نمیداند چه اتفاقی برای ورستیگ افتاده است و معتقد است همکاری با او از ابتدا اشتباه بود.
اما هیچکدام از این اتفاقات، جذابیتهای پروژه آیوتا را از بین نبرده است. صفحهی آیوتا در ردیت بیش از ۱۱۴,۰۰۰ دنبالکننده دارد و روزانه صدها کاربر در آن فعالیت میکنند.
بنیاد آیوتا مدتی قبل نود تطبیقدهنده را از کار انداخت تا مانع از این شود که یک هکر از وجوه کیف پول این بنیاد که مخصوص سرمایهگذاران خرد است، دزدی کند. این موضوع، توجه افراد فعال در این حوزه را به مسئلهای بنیادی با نام «تمرکززدایی در ارزهای دیجیتال» جلب کرد.
«ماریو کاستا» (Mario Costa)، متخصص رمزنگاری که برای شبکه «XX» کار میکند، در این مورد گفت:
جامعه ارز دیجیتال حتی نمیداند که در این مورد باید چه بگوید. تابع هش ویژه آنها از کار افتاده است و شما میتوانید معاملات را جعل کنید. حالا هم که مجبور شدهاند شبکه را به کلی متوقف کنند، چرا که یکی از کیف پولها هک شده است. این دیوانگی محض است، نباید کسی بتواند یک شبکه غیرمتمرکز را متوقف کند.
دومینیک شینر از بنیاد آیوتا معتقد است این آسیبپذیری که منجر به سرقت از ۵۰ نفر شد، به خاطر یک ادغام ناصحیح در صرافیِ فیات به کریپتو «مونپی» (MoonPay) بود.
از منظر کارهای زیرساختی که ما انجام دادهایم، این اتفاق اصلا ایمن نبوده است.
او با قبول این اشتباه گفت بنیاد در حال بازبینی کد و تحقیق بر روی سازوکاری است که بیش از این متکی به نود تطبیقدهنده نباشد. وی در ادامه گفت که وجود ۱,۰۰۰ نود معمولی، این شبکه را واقعا غیرمتمرکز خواهد کرد.
این حمله چند روز بعد از یک رسوایی دیگر برای آیوتا اتفاق افتاده بود. هنگامی که «سرگی ایوانچگلو» (Sergey Ivancheglo)، یکی از بنیانگذارن پروژه، بنیاد آیوتا را ترک و به عنوان سهم خود از پروژه، ۲۵ میلیون توکن آیوتا درخواست کرد. ارزش تقریبی این توکنها در حال حاضر معادل ۵.۷ میلیون دلار است.
سانستیبو در این مورد گفت که این تیم از زمانی که در گذشته با دانشگاهیان نزاع داشته، پختهتر شده است. اما شینر در یک پست در وبلاگ خود در مورد این شکاف با لحن نگرانکنندهای صحبت کرد.
شینر گفت که همکار سابقش دیگر هرگز صاحب آیوتا نخواهد بود. حتی اگر منظور شینر استعاری باشد و نه مالکیت حقیقی بر کوینها، اما هر دو شخص از عبارت «دارایی من» و یا «پروژه من» استفاده کردهاند که ممکن است با این ایده که هدف آنها ایجاد یک شبکه غیرمتمرکز است، مغایرت داشته باشد. بنابه گفته سانستیبو، وجوهی که به آنها اشاره شد، ۵۱ میلیون توکنی است که مردم آنها را خریداری کرده اما ادعای فروش آنها را نداشتهاند. سانستیبو ادعا میکند که از سال ۲۰۱۷ هیچ درخواستی در مورد این توکنها مطرح نشده است.
با این حال، سانستیبو مدعی است که بنیانگذاران آیوتا هیچ توکنی به خود اختصاص ندادهاند و حقوق کارکنان این بنیاد که بالغ بر ۱۲۰ نفر هستند، از طریق کمکهای مردمی و مشارکتهای مشاورهای که بنیاد انجام میدهد، تامین میشود.
برخلاف پروژه اتریوم که در به طور گسترده در دنیای واقعی مورد استفاده قرار میگیرد، تاکنون کسی از آیوتا در موارد غیرتحقیقاتی استفاده نکرده است. بنابراین، اولویت اصلی بنیاد برای سال جاری یافتن مشارکتکنندگانی برای استفاده از آیوتا در دنیای واقعی است. شینر در این مورد میگوید:
امسال تمرکز ما بر روی این موضوع است که مطمئن شویم فناوری ما به اندازهای خوب است که بتوان از آن برای داشتن محصولات واقعی استفاده کرد.
سلام
از سایت ارز دیجیتال خواهشمندم زیاد در مقابل آلت کوینها جبهه نگیرید
رو تیتر خبر طوری نوشتین که افتضاحی دیگر برای آلت کوینها انگار که چه خبر وحشتناکی افتاده
مشکل فقط در مورد آیوتا هست و به دیگر آلت کوینها هیچ ربطی نداره
سعی کنید به محاسن آلت کوینها بپردازید و در مورد آلت کوینها هم مطلب بگذارید
۹۸ درصد مطالب سایتتون شده بیت کوین، سعی کنید در مورد مشکلات و معایب بیت کوین هم مطلب بذارید.