نهادهای اقتصادی جهان بهزودی برای ارزهای دیجیتال ملی استاندارد مشخص تعیین میکنند
نهادهای عالی اقتصادی بینالمللی با مشارکت بیست اقتصاد بزرگ جهان در حال تدوین استانداردهای رسمی برای تنظیم و صدور ارزهای دیجیتال ملی هستند.
به گزارش کوین دسک، سران گروه ۲۰ (G20)، متشکل از وزرای اقتصاد (دارایی) و رؤسای بانکهای مرکزی بیست اقتصاد برتر جهان، امروز طی گزارشی اعلام کردند که با همکاری صندوق بینالمللی پول (IMF)، بانک جهانی و بانک تسویه حسابهای بینالمللی (BIS) درصدد وضع استانداردهایی رسمی برای بهرهگیری از ارزهای دیجیتال ملی در نظام بانکداری جهانی هستند.
بر اساس مفاد این گزارش، گروه ۲۰، صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و بانک تسویه حسابهای بینالمللی تا انتهای سال ۲۰۲۲ بهطور کامل، کار تدوین چارچوبهای مقرراتی، تحقیق و گزینش طراحیهای مختلف ارزهای دیجیتال ملی، فناوریها و مراحل آزمایشی مرتبط با آن را به پایان میرسانند.
استیبل کوینها ارزهای دیجیتالی هستند که اغلب به ارزهای فیزیکی از جمله دلار آمریکا متصلاند. آنطور که در گزارش گروه ۲۰ آمده، قرار است صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی از تمام توانمندیهای فنی خود برای تسهیل تراکنشهای ارزهای دیجیتال ملی میان کشورها استفاده کنند.
هیئت ثبات مالی گروه ۲۰ موسوم به FSB، نهادی که پس از بحران مالی ۲۰۰۸ شکل گرفت، در اطلاعیهای تصریح کرده است:
کشورهای گروه ۲۰ میخواهند بدون عدول از استانداردهای نظارتی وضعشده برای کنترل ریسکهای مرتبط با ثبات مالی و پولی، با هدف از میان برداشتن چالشهای حوزه پرداخت برونمرزی، پلتفرمهای چندجانبه و موافقتنامههای نوینی را برای صدور استیبل کوینهای جهانی و ارزهای دیجیتال ملی ارزیابی و آزمایش کنند.
گفتنی است نقشه راه گروه ۲۰ در خصوص چارهاندیشی برای استیبل کوینها در حالی منتشر میشود که پیشتر در هفته گذشته، هفت بانک مرکزی بزرگ جهان طی گزارشی مشترک اعلام کردند که درصدد گشودن یک جبهه فراملی در زمین ارزهای دیجیتال ملی مختلف هستند.
این هفت بانک مرکزی که شامل فدرال رزرو و بانکهای مرکزی کانادا، اروپا (ECB)، انگلستان (BOE)، سوئیس، سوئد و ژاپن است، در گزارش یادشده، خصوصیات و قابلیتهای موردانتظار خود را از ارزهای دیجیتال ملی برشمردهاند.
در این گزارش، فدرال رزرو و بانکهای مرکزی کانادا، اروپا و ژاپن تصریح کردهاند که ارزهای دیجیتال ملی باید با پولهای رایج کنونی قابل تعویض و از نظر سهولت استفاده در انواع پرداختها درست شبیه به پول نقد باشند.
در این گزارش آمده است:
نظامهای پولی مبتنی بر ارزهای دیجیتال ملی باید قادر به اتصال به فناوریهای مالی دیرپا باشند، بتوانند حجم عظیمی از تراکنشها را بهصورت آنی در شبانهروز تسویه کنند، در برابر حملات سایبری نفوذناپذیر باشند، از پس سازگاری با چارچوبهای نظارتی و دیدهبانی بربیایند و دست آخر قدرت بانکهای مرکزی را حفظ کنند.
در بخش دیگری از این گزارش میخوانیم:
ارزهای دیجیتال ملی میتوانند پرداختهای برونمرزی را تسهیل کنند، ارزهای دیجیتال شرکتی از جمله لیبرا را به چالش بکشند و انتقال اضطراری پول به افراد را در هنگام وقوع رخدادهایی همچون همهگیری کرونا آسانتر کنند. با این حال، ارزهای دیجیتال ملی، خودگردان و ناشناس نیستند و با ارزهای مجازی مبتنی بر دفاتر کل توزیعشده متفاوتاند.
تراکنشهای بیت کوین که روی بلاک چین ثبت میشوند، دادههای مالی اشخاص را از دید بانکهای مرکزی پنهان میکنند، حال آنکه بانکهای مرکزی بهطور کامل بر تراکنشها، پرداختها و هویت کاربران ارزهای دیجیتال ملی اشراف خواهند دشت.
پیشتر، بانک مرکزی اروپا و ژاپن اعلام کرده بودند که درصدد عرضه ارز دیجیتال ملی خود هستند. بانک مرکزی اروپا تصریح کرده تصمیم نهایی خود را برای صدور یوروی دیجیتال در آوریل (فروردین) سال آینده اعلام خواهد کرد. مقامات بانک مرکزی ژاپن نیز اعلام کردهاند که فاز آزمایشی ین دیجیتال را در بهار آینده کلید میزنند و درصدند تا هرچه بیشتر با ارز دیجیتال چین موسوم به یوان دیجیتال هماهنگ شوند. گفتنی است یوان دیجیتال، پیشتازترین ارز دیجیتال ملی است و مراحل پایانی آزمایشی خود را سپری میکند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.