ثروتمند مشهور: بین طلا و بیت کوین فرقی نمیبینم
مارک کوبان (Mark Cuban)، مالک باشگاه بسکتبال «دالاس ماوریکس» (Dallas Mavericks)، در آخرین اظهار نظر خود عنوان کرده که از سرمایهگذاری در طلا متنفر است و طلا و بیت کوین را از اساس یکی میداند.
به نقل از کوین تلگراف و بر اساس مصاحبه کوبان با خبرگزاری کیتکو (Kitco) در ۹ آگوست (۱۸ مرداد)، وی محدودیت عرضه بیت کوین را نوعی مشوق برای ارزش سرمایهگذاری آن دانست. او در ادامه افزود:
هم طلا و هم بیت کوین قابل وصولاند. ارزششان بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود. خبر خوب اینجاست که بیت کوین دارای عرضه محدودی است.
با این وجود، کوبان اظهار داشت که طلا و بیت کوین را به یک شکل میبیند و علاقهای به سرمایهگذاری در طلا ندارد. وی ضمن تاکید بر رویکرد خود در خصوص این فلز گرانبها گفت:
تنفر با تعصب شدید کافی نیست. بلکه تنفر با چاشنی تعصب دو برابر قابل قبول است.
هنوز مشخص نیست که نام بردن از بیت کوین به عنوان طلای دیجیتال از کجا سرچشمه گرفته، اما بر طبق یک نظریه، اولین بار در سال ۲۰۱۵، «ناتانائیل پوپر» (Nathaniel Popper) از نویسندگان روزنامه نیویورک تایمز کتابی با عنوان «طلای دیجیتال» منتشر کرد.
اکنون در سال ۲۰۱۹، بسیاری از متخصصین امر از بیت کوین بهعنوان طلای دیجیتال یاد کردهاند. «سونیا مان» (Sonya Mann)، مسئول روابط عمومی زی کش (Zcash)، جواب این سوال را در محدودیت تعداد و فاکتور عرضه و تقاضا میداند. او با نقطه نظری به مراتب خوشبینانهتر نسبت به کوبان، میگوید:
از آن جهت که بیت کوین دارای محدودیت ۲۱ میلیونی است و ساختار پاداشدهی آن نیز هوشمندانه طراحی شده، ذاتا در برابر آسیبپذیری امن است.
به واسطه تصمیم ساتوشی ناکاموتو و دستورالعمل ساختاری حاکم بر بیت کوین، هم به عنوان یک پدیده و هم به عنوان یک نرمافزار، کاملا مبتنی بر نظم است و همین نظم حرف اول در بیت کوین را میزند.
به همین دلیل میتوان گفت وابستگی غیرقابل انکاری نیز به اتفاقات پیرامون خود دارد. نمیتوان تضمینی برای افزایش قیمت بیت کوین در آینده متصور شد، اما با توجه به روندهای گذشته، احتمال افزایش قیمت آن در آینده محتمل بهنظر میرسد.
اولین بار نیک سابو در دهه 1990 میلادی اصطلاح طلای دیجیتال را به کار برد. وی در همان دهه پدر بیت کوین را اختراع کرد و نام آن را بیت گلد گذاشت و در توضیح آن هدفش را ساختن یک طلای دیجیتال که بتوان به عنوان پول خرج کرد عنوان کرد. بسیاری معتقدند که نیک سابو محتمل ترین گزینه برای عنوان ساتوشی ناکاموتو است زیرا بیشتر از هرکس دیگری سال ها قبل تر از اختراع بیت کوین اوصاف بیت کوین را شرح داده است. حداقل آن است که می توان گفت هرکسی به غیر از نیک سابو، ساتوشی ناکاموتو باشد قطعا از تمام دستاوردهای عظیم نیک سابو در ساختن بیت کوین نهایت استفاده را کرده است و ذره ای تردید در این نیست که عالم بیت کوین به نیک سابو مدیون است.
جالب است که حتی دومین ارز با ارزش بازار یعنی اتریوم نیز بر پایه تئوری معروف دیگری از نیک سابو بنا شد. اولین بار در سال 1994 میلادی بحث جنجال برانگیز « قرادادهای هوشمند » به طور دقیق توسط نیک سابو مطرح شد و عمده پلتفرم ها و توکن های ساخته شده برای این منظور از جمله اتریوم بر پایه نظریات دقیق نیک سابو بنا شده است.