سقوط ۵ درصدی قیمت بیت کوین؛ انگشت اتهام بهسمت طرح جدید سنا برای دریافت مالیات از ارزهای دیجیتال
روند بدون توقف افزایش قیمت بیت کوین پس از ۱۰ روز با سقوط قیمت به زیر سطح ۴۰,۰۰۰ دلار به پایان رسید. کارشناسان معتقدند که دلیل اصلی این کاهش قیمت طرح جدید سنای آمریکا است که بر اساس آن تراکنشهای ارز دیجیتال شامل مالیات میشوند.
به گزارش کوین دسک، روند صعودی اخیر قیمت بیت کوین که در روزهای پایانی ژوییه (مرداد) شکل گرفته بود، با فشار فروش فروشندگانی مواجه شده است که بهدنبال افزایش تنشهای مربوط به لایحه سرمایهگذاری زیرساختی سنای آمریکا، در حال نقد کردن داراییهای خود هستند.
دنیل کیم (Daniel Kim)، مدیر ارشد بازارهای مالی در مؤسسه وامدهی غیرمتمرکز مپل فایننس (Maple Finance) در استرالیا، گفته است بازگشت قیمت از اوج ۴۲,۴۰۰ دلاری روز یکشنبه به سطوح اخیر در نزدیکی ۳۹,۵۰۰ دلار، به احتمال زیاد بهخاطر شک و تردیدهایی است که در مورد طرح سرمایهگذاری زیرساختی سنای آمریکا وجود دارد.
نسخه قبلی این لایحه بهدنبال افزایش مقررات مربوط به گزارش اطلاعات و تعمیم دادن تعریف «کارگزار» به تمام گروههایی بود که با ارز دیجیتال در ارتباط هستند. گفتنی است که طرح قبلی صرافیهای غیرمتمرکز را هم در بر میگرفت.
کیم در رابطه با طرح پیشنهادی سنای آمریکایی گفته است:
این [طرح] در نهایت ترس، تردید و بلاتکلیفی زیادی را به وجود آورد که باعث شد کاربران دارایی خود را از پلتفرمهای ارز دیجیتال خارج کنند، نقدینگی در بازار کاهش یابد و بیثباتی در قیمت ایجاد شود.
کیم افزود در حالی که ذخیره بیت کوین صرافی افتیایکس (FTX) در ماه ژوییه (تیر) دو برابر شده بود، موجودی بیت کوین بایننس در همین ماه تا ۷۰,۰۰۰ واحد افت کرد و باعث بلاتکلیفی در بازار شد.
روند صعودی اخیر بیت کوین به سمت مقاومت ۴۲,۰۰۰ دلاری با فشاری قابل توجهی از سوی خریداران حمایت شده بود و رشد متوالی ۱۰ روزه قیمت، که طولانیترین مدت در ۸ سال گذشته است، در نهایت روز یکشنبه به پایان خود رسید.
قیمت بیت کوین در ۲۴ ساعت گذشته کاهشی ۵.۵ درصدی را تجربه کرده است.
لایحه سرمایهگذاری زیرساختی سنای آمریکا که پیشتر در رابطه با آن صحبت شده بود، قصد دارد تا برای تأمین بودجه ۱ تریلیون دلاری مورد نیاز برای توسعه زیرساختهای ایالات متحده، دریافت مالیات را بیش از پیش افزایش دهد و قرار است ۲۸ میلیارد دلار از این مبلغ از منبع مالیات تراکنشهای ارز دیجیتال تأمین شود.
این لایحه به واسطه ارتباطی که با جامعه ارزهای دیجیتال دارد با انتقادهایی جدی روبهرو شده است. برخی معتقدند که این لایحه بیش از حد فراگیر است و میتواند بسیاری از فعالیتهای صنعت ارز دیجیتال در آمریکا را شامل شود.
نسخه بهروزرسانی شده این لایحه دوحزبی که روز یکشنبه منتشر شد، تعریف «کارگزار» را که در نسخه قدیمی به تمامی فعالان حوزه ارز دیجیتال نسبت داده شده بود، محدود به افرادی کرده است که فقط در زمینه ارائه خدمات انتقال ارزهای دیجیتال فعالیت میکنند.
نسخه اصلاح شده این لایحه برخلاف طرح قبلی مشخصاً صرافیهای غیرمتمرکز، ماینرها، اپراتورهای نودهای شبکه، توسعهدهندگان نرمافزارهای ارز دیجیتال و گروههای مشابه را در بر نمیگیرد.
وضعیت بازار قراردادهای اختیار بیت کوین در مقایسه با بازار آنی تفاوتهای عمدهای را نشان میدهد. صرافی کوین بیس در جدیدترین خبرنامه خود گفته است که بازار قراردادهای اختیار بیت کوین با نزدیکشدن به دوره انقضای ماه ژوئیه (تیر) در حال رسیدن به بیشترین حجم قراردادهای باز است. منظور از قراردادهای اختیار باز آن دسته از قراردادهای اختیاری است که هنوز منقضی نشدهاند.
کوین بیس در خبرنامه خود از افزایش تقاضا برای اختیارهای خرید با قیمت توافقی ۴۰ تا ۵۰ هزار دلار مینویسد.
قیمت آلت کوینهای مطرح که در میان ۲۰ ارز برتر از نظر ارزش بازار قرار دارند، همانند بیت کوین سقوط کرده است و در این میان ریپل، چین لینک و تتا، بیشترین ریزش را تجربه کردهاند و بین ۵ تا ۷ درصد کاهش قیمت داشتهاند.
این ها همه بازی کشورهای پیشرفته هستش که پول کشورهای جهان سومی رو بالا میکشن خودشون بازار رو دستکاری و بالا پایین میکنن سودی تو این بازار نیست برید دنبال کار خودتون