ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۳۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۰۰۹ تومان

۳ دلیل برای این که ممنوعیت استخراج در چین بد نیست

۳ دلیل برای این که ممنوعیت استخراج در چین بد نیست

درگیری چین و بیت کوین از گذشته‌های دور با قانون‌گذاری در ارتباط بوده است. از آنجا که اخبار مربوط به محدودیت‌های جدید چین بار دیگر سرخط خبرها را به خود اختصاص داده است، ضروری است تا یک بار مقررات جدید را با قوانین قدیمی این کشور مقایسه کنیم.

به گزارش کوین دسک، اولین قانون چین درباره صنعت رمزنگاری به سال ۲۰۱۳ برمی‌گردد، زمانی که حکومت این کشور بیت کوین را به‌عنوان یک دارایی مجازی به رسمیت شناخت، اما استفاده از آن را در معاملات ممنوع کرد. در سال ۲۰۱۷، مقامات چین مشارکت در عرضه اولیه ارزهای دیجیتال (ICO) را هم ممنوع اعلام کردند که باعث شد قیمت بیت کوین موقتاً سقوط کند. در حالی که ممنوعیت معاملات بیت کوین همچنان به قوت خودش باقی است، جدیدترین موردِ نگران‌کننده در رابطه با قانون‌گذاری‌های دولت چین، اخبار مربوط به ممنوعیت فعالیت‌های استخراج در برخی از استان‌های این کشور است.

پس از انتشار اعلامیه مربوط به ممنوع شدن استخراج بیت کوین در استان سیچوان چین (آخرین استانی که فعالیت‌های مرتبط با استخراج را ممنوع اعلام کرد)، بسیاری از ماینرها مجبور شدند تا برای محافظت از سخت‌افزارهای ماینینگ خود آنها را به کشورهای دیگر انتقال دهند و مهاجرت کنند. تخمین زده شده است که ۹۰ درصد از ظرفیت استخراج چین به دنبال ممنوعیت‌های اخیر از کار افتاده است. این خبر بسیار قابل توجه است؛ چراکه ۸۰ درصد از قدرت استخراج بیت کوین تا پیش از این در اختیار ماینرهای چینی بوده است.

در حالی که ممنوعیت فعالیت‌های استخراج در چین باعث ایجاد ترس در میان سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال شده و قیمت‌ها را با سقوطی قابل توجه مواجه کرده است، بسیاری از کارشناسان معتقدند که ممنوعیت‌های چین می‌تواند به تقویت روند صعودی بیت کوین در درازمدت کمک کند.

در ادامه قصد داریم ۳ دلیل را مطرح کنیم که نشان می‌دهد ممنوعیت‌های اخیر چین آنقدرها هم که به نظر می‌رسد، بد نیستند.

۱. چین هنوز بیت کوین را ممنوع نکرده است!

۳ دلیل برای آن‌که ممنوعیت استخراج در چین آنقدرها هم بد نیست!

مقامات چین هنوز شهروندان این کشور را مجبور نکرده‌اند تا دارایی‌های خود را به دولت تسلیم کنند. کلمات «بیت کوین» و «ممنوعیت» بارها در مورد سرکوب‌های اخیر چین به کار رفته‌اند، با این حال باید به این نکته توجه داشت که تاکنون ممنوعیتی برای نگهداری از بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال در نظر گرفته نشده است.

بانک مرکزی چین در درجه اول نگران افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال است، چراکه این موضوع به‌طور مستقیم اقتصاد و ثبات مالی این کشور را به چالش می‌کشد. با افزایش فشار محدودیت‌های مرتبط با استخراج و معاملات پرریسک ارزهای دیجیتال، مقامات چینی می‌توانند امیدوار باشند که اقتصاد کشورشان از نوسانات وحشتناک ارزهای دیجیتال در امان بماند. با این حال این لفظ‌پردازی‌ها چیز چندان جدیدی نیست. سخت‌گیری‌هایی که اخیراً برای مؤسسات مالی چینی که پرداخت‌های مربوط به ارز دیجیتال را تسهیل می‌کنند در نظر گرفته شده است و آنها را از ارائه خدمات مرتبط با معاملات ارزهای دیجیتال منع می‌کند، تا حد زیادی تکرار مقررات سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ است.

با اینکه چین در ماه‌های اخیر موضع خود را نسبت به بیت کوین و ارزهای دیجیتال تهاجمی‌تر کرده است، برخی از این مقررات ذکر شده را می‌توان به همان روال گذشته برانداخت. چین در سال ۲۰۱۷ و هم‌زمان با داغ شدن بازار ICOها، معاملات ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرد؛ با این حال شهروندان چینی معاملات خود را در صرافی‌های خارجی فعال در ژاپن و هنگ‌کنگ از سر گرفتند. تا زمانی که نگهداری از ارزهای دیجیتال در چین قانونی باشد، همواره این احتمال وجود دارد که شهروندان این کشور به دنبال راهی برای دور زدن ممنوعیت معاملات ارزهای دیجیتال باشند، مگر اینکه دولت چین بخواهد قوانین را با شدت بیشتری اجرا کند و مقررات مربوط به نگهداری از ارزهای دیجیتال را هم تغییر دهد.

۲. غیرمتمرکزتر شدن استخراج بیت کوین

در حالی که مهاجرت ماینرهای بیت کوین ممکن است در کوتاه‌مدت بازار را برهم بزند، در بلندمدت، غیرمتمرکزترشدن استخراج باعث می‌شود شبکه بیت کوین در برابر قانون‌گذاری‌ها و اقدامات کشورهای مختلف کمتر آسیب‌پذیر باشد. تخمین زده شده که تا پیش از این ۶۵ درصد از استخراج بیت کوین مربوط به چین بوده است. اکنون که ماینرهای مجبور به نقل مکان به کشورهای دیگر شده‌اند، پراکنده شدن آنها در کشورهای مختلف به کاهش نگرانی‌های مرتبط با سلطه چین بر استخراج بیت کوین کمک خواهد کرد.

علاوه بر این، تداخل بین استخراج بیت کوین و سیاست‌های داخلی چین چیز چندان جدیدی نیست و پیش از این هم در سال ۲۰۱۸ شایعاتی در مورد ممنوع شدن استخراج در چین به گوش می‌رسید. در ماه مه (اردیبهشت) هم حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، هم‌زمان با کمبود و قطعی مکرر برق در سراسر کشور، تمامی فعالیت‌های مربوط به استخراج بیت کوین و ارزهای دیجیتال را موقتاً ممنوع اعلام کرد. این خبر در کنار این واقعیت که تا پیش از این ۴.۵ درصد از کل فعالیت‌های استخراج بیت کوین در ایران انجام می‌شد، بازار را تحت‌تأثیر قرار داد که در فضای ناپایدار فعلی به هیچ وجه مطلوب نیست.

با اینکه حجم فعالیت‌های استخراج ایران در مقایسه با چین ناچیز به نظر می‌رسد، می‌توان گفت هر چه فعالیت ماینرها پراکنده‌تر باشد، استخراج با خطرات و پیچیدگی‌های کمتری روبه‌رو خواهد بود و با مهاجرت اخیر ماینرها، این دقیقاً همان اتفاقی است که باید رخ دهد.

۳. سبزتر شدن صنعت استخراج

اگر همان طور که انتظار می‌رود بخش قابل توجهی از ماینرهای چینی به ایالات متحده نقل‌مکان کنند، این مهاجرت می‌تواند یک گام مثبت در جهت کاهش میزان تولید کربن از طرف استخراج‌کنندگان بیت کوین باشد.

ایالت تگزاس می‌تواند یکی از مقاصد اصلی ماینرهای چینی باشد. این ایالت از نظر هزینه انرژی یکی از ارزان‌‌ترین مناطق جهان است، حجم در حال افزایشی از منابع انرژی‌های تجدیدپذیر را در اختیار دارد و شبکه برق آزادی دارد که هر شرکت بزرگ و کوچکی می‌تواند در آن به تولید و خریدو‌فروش انرژی مشغول شود. شاید مهم‌ترین مزیت تگزاس این باشد که گرگ ابوت (Greg Abbot)، یکی از بزرگ‌ترین سیاستمداران طرفدار ارز دیجیتال در آمریکا را به‌عنوان فرماندار با خود دارد.

۳ دلیل برای آن‌که ممنوعیت استخراج در چین آنقدرها هم بد نیست!
مقایسه سهم مصرف ماینرها از منابع مختلف انرژی در هر قاره‌

همان طور که در نمودار بالا مشاهده می‌کنید، آمریکای شمالی در مقایسه با آسیا و اقیانوسیه، از منابع متنوع‌تری برای تأمین انرژی استفاده می‌کند و کمتر به استفاده از زغال‌سنگ متکی است. ماینرهای آمریکای شمالی ۲۸ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از زغال‌سنگ تأمین می‌کنند و این در حالی است که میزان مصرف ماینرهای آسیا و اقیانوسیه از این سوخت فسیلی ۶۵ درصد است. همچنین به نظر می‌رسد که ماینرهای آمریکای شمالی بیشتر به شبکه توزیع برق همگانی متصل هستند و همین موضوع می‌تواند تنوع بهره‌وری آنها از منابع مختلف انرژی را افزایش دهد.

علاوه بر این، آمریکای شمالی هم در بازار آزاد و هم از طریق مقررات دولتی، مشوق‌های بیشتری را برای استفاده ماینرها از انرژی‌های تجدیدپذیر در نظر گرفته است، چرا که مصرف بالای انرژی صنعت استخراج همچنان مورد توجه عموم مردم در ایالات متحده است.

ایلان ماسک پیش از این در ماه مه (اردیبهشت) اعلام کرده بود تا زمانی که سهم مصرف صنعت استخراج از انرژی‌های پاک به ۵۰ درصد برسد، تسلا پذیرش بیت کوین به‌عنوان یک روش پرداختی را متوقف می‌کند. در ماه ژوئن (خرداد) هم الیزابت وارن (Elizabeth Warren)، سناتور ایالت ماساچوست آمریکا، از بیت کوین به خاطر تأثیرات منفی زیست‌محیطی‌اش انتقاد کرد و خواستار افزایش مقررات مرتبط با صنعت استخراج ارزهای دیجیتال شد. ماسک و مایکل سیلور، مدیرعامل مایکرواستراتژی، با همکاری یکدیگر شورای استخراج بیت کوین آمریکای شمالی را رهبری می‌کنند. گروهی که فعالیت‌های آن به افزایش شفافیت قانونی صنعت استخراج در آمریکا، افزایش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود جنبه زیست‌محیطی بیت کوین است.

برخلاف مقامات چینی، قانون‌گذاری‌های مقامات آمریکای شمالی بر مبنای قاعده «همه یا هیچ» نخواهد بود. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، ملزومات جدیدی را در برنامه بودجه سال ۲۰۲۲ خود قرار داده است که نشان می‌دهد ایالات متحده در حال حرکت به‌سمت آینده‌ای است که در آن صنعت ارز دیجیتال به طور جدی قانون‌گذاری شده اما به طور کامل ممنوع نشده است.

به نظر می‌رسد که استخراج در یک دوره چند ساله به سمت استفاده بیشتر از انرژی‌های جایگزین حرکت کند که روش پایدارتری هم برای پیشرفت این صنعت در مقابل ممنوعیت کامل آن است. چین نگرانی‌های خود را در رابطه با تأثیرات زیست‌محیطی استخراج ابراز کرد، در حالی که مشکل اصلی چیز دیگری بود.

در نهایت باید گفت که ممنوعیت استخراج و محدودیت مجدد معاملات ارزهای دیجیتال در چین، نمونه‌ای از مشکلاتی است که سرمایه‌گذاران همواره با بیت کوین و به طور کلی ارزهای دیجیتال داشته‌اند. با وجود تمام وعده‌ها، نوآوری‌ها و خلاقیتی که این فناوری برای عصر دیجیتال به ارمغان می‌آورد، همواره موانعی مانند قانون‌گذاری‌ دولت‌ها، بر سر راه این صنعت وجود دارد. با این حال این موارد عمدتاً به‌عنوان موانعی کوتاه‌مدت در یک بازی طولانی‌مدت در نظر گرفته می‌شوند. آنهایی که این توانایی را دارند که ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین را قدرتمندتر کنند، تا جایی که می‌توانند مشغول آسیب زدن به این حوزه هستند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

5 دیدگاه
مهدی
مهدی
۳ سال قبل

عالی بود

Arya
Arya
۳ سال قبل

جالب شد

یحیی
یحیی
۳ سال قبل

چقدر دنیا قشنگ تر بود وقتی چین فقط بود...کاشکی چین برگرده به اون دوران و دنیا با داشتن یه ارباب بهتر میشه اوضاعش حداقلش اینه که از ازمایش گاهاش ویروسی به دنیا منتقل نمیشه چه سهوان چه عمدا

Komeil
Komeil
۳ سال قبل
پاسخ  یحیی

چرا چین چقد قشنگ تر میشد دنیا فقط انگلیس بود

احسان
احسان
۳ سال قبل
پاسخ  Komeil

دعوا نکنین ، فقط ایران 😂

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب