کارمزد صرافیهای ارز دیجیتال چقدر است؟
همه پلتفرمهای معاملاتی در جهان، در همه بازارها، از بورس گرفته تا فارکس و ارزهای دیجیتال، بابت خدماتی که به شما ارائه میدهند کارمزد دریافت میکنند. کارمزد صرافیهای ارز دیجیتال برای تریدرهایی که بهطور مداوم معامله میکنند از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر هدف شما از فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری بلندمدت است و در سال چند معامله بیشتر انجام نمیدهید، مبلغ کارمزد ممکن است چندان برایتان اهمیت نداشته باشد؛ اما درباره ترید قضیه بهکلی متفاوت است.
بهعنوان مثال، صرافی کوکوین (KuCoin) از هر سفارش چیزی حدود ۰.۱ درصد کارمزد دریافت میکند. اگر در این صرافی ترید کنید و در هفته دو معامله به ارزش ۳۰۰ دلار (حدود ۹ میلیون تومان) داشته باشید، در هر هفته مبلغ ۳۰ سنت (۹ هزار تومان) کارمزد پرداخت میکنید که میشود سالی حدود ۱۴ دلار (۴۲۰,۰۰۰ تومان). همان طور که مشاهده میکنید، با این حال که کارمزد ۰.۱ درصدی در ابتدا بسیار کوچک و ناچیز به نظر میرسد، اگر مجموع آن را در یک مدتزمان طولانیتر محاسبه کنید به رقمهای بزرگتری خواهید رسید. این در حالی است که صرافی کوکوین یکی از کمترین کارمزدها را در بین صرافیهای ارز دیجیتال کسر میکند.
البته وقتی از کارمزد صرافیها صحبت میکنیم، باید اشاره کنیم که سه نوع کارمزد در صرافیها وجود دارد: کارمزد معاملات، کارمزد برداشت و کارمزد توزیع سفارشها. همان طور که از نامشان پیداست، این سه نوع کارمزد مختص خدمات مختلف هستند و هرکدام در یک سرویس خاص به کار میروند.
مسئله کارمزد یکی از فاکتورهای مهم کاربران برای انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال است. در همین راستا و بهجهت اهمیت این مسئله، این مقاله را به بررسی میزان کارمزد در ۷ صرافی بزرگ و شناختهشده جهان اختصاص دادهایم. در ادامه مقاله ابتدا نگاهی به سه نوع مختلف کارمزد در صرافیهای ارز دیجیتال خواهیم داشت و سپس کارمزدهای این ۷ صرافی را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
انواع کارمزد در صرافیها
در قسمت قبل اشاره کردیم که صرافیها سه نوع کارمزد تحت نامهای کارمزد معاملات، کارمزد برداشت و کارمزد توزیع سفارشها از کاربران خود دریافت میکنند.
کارمزد معاملات مربوط به زمانی است که یک نفر دو دارایی مختلف را در صرافی مبادله میکند؛ کارمزد برداشت کارمزدی است که هنگام برداشت دارایی از صرافی و انتقال آن به کیف پول خود میپردازید و کارمزد توزیع سفارشها مبلغی است که اساساً کارمزد رسمی نیست، اما از تفاوت قیمت بین سفارشات فروش و سفارشات خرید حاصل میشود و در اختیار صرافی قرار میگیرد.
با مراجعه به صفحه صرافیهای ایرانی ارز دیجیتال میتوانید از کارمزد هر یک از صرافیها مطلع شوید. در ادامه با هریک از این انواع کارمزدها بیشتر آشنا خواهید شد.
کارمزد معاملات
کارمزد معاملات (Trading Fee) دارای انواع مختلفی است و بسته به نوع صرافی متمرکزی که در حال استفاده از آن هستید متفاوت است. صرافیهای قدیمیتر ارزهای دیجیتال معاملات خود را بهشکل صرافیکاربر انجام میدهند؛ اما این معاملات در برخی صرافیهای جدیدتر بهشکل کاربر-کاربر (یا همان همتابههمتا) انجام میشوند.
منظور از معاملات صرافیکاربر معاملاتی هستند که صرافی با استفاده از نقدینگی خود آنها را تکمیل میکند. این مسئله هم درباره خرید و هم درباره فروش ارزهای دیجیتال صدق میکند. صرافیهایی که از مدل صرافیکاربر استفاده میکنند، سفارش خرید کاربران را با استفاده از نقدینگی ارزهای دیجیتال خود و سفارش فروش کاربران را با استفاده از نقدینگی پول فیات خود انجام میدهند. از صرافیهای شناختهشدهای که از این مدل استفاده میکنند، میتوان به صرافی کوین بیس (Coinbase) اشاره کرد.
در برابر این نوع معاملات، معاملات کاربر-کاربر قرار دارند که در حقیقت کاربران با سفارشهای عکس هم را به یکدیگر وصل میکنند. صرافیهایی که مبتنی بر این مدل هستند، از یک نوآوری به نام «دفتر سفارشات» استفاده میکنند که همه سفارشهای کاربران در آن ثبت میشوند. در این بین وظیفه صرافی این است که کاربران با سفارشهای عکس هم را به یکدیگر متصل کند.
بهعنوان مثال، فرض کنید که کاربری قصد خرید ۰.۵ بیت کوین را دارد و در طرف دیگر، کاربری را داریم که میخواهد ۰.۵ از بیت کوینهای خود را بفروشد. این دو کاربر در یک صرافی همتابههمتا به یکدیگر وصل خواهند شد و صرافی هم مبلغ کمی را در ازای این سرویس خود، بهعنوان کارمزد کسر خواهد کرد.
با این حال که معاملات صرافیکاربر پیچیدگی کمتری دارند و استفاده از آنها برای کاربران راحتتر است، میزان کارمزد در معاملات کاربر-کاربر بهمراتب کمتر است. صرافیهای کاربر-کاربر تنها مبلغ اندکی را در قالب کارمزد و در ازای وصلکردن سفارشات دریافت میکنند.
کارمزد توزیع معاملات
در قسمت قبل اشاره کردیم که کارمزد معاملات در صرافیهای کاربر-کاربر کمتر است؛ اما این صرافیها هم با چالشی مواجه هستند که گاهی هزینه کاربران را بدون اینکه خودشان اطلاع داشته باشند بالا میبرند. همان طور که توضیح دادیم، شیوه کار این صرافیها به این شکل است که سفارشهای عکس هم را به یکدیگر متصل میکنند؛ اما طبیعی است که همیشه سفارشاتی دقیقاً عکس هم در دفتر سفارشات صرافی وجود نخواهند داشت.
در چنین شرایطی، صرافی سفارشها را با نزدیکترین سفارش و قیمت موجود تکمیل میکند، خصوصاً درباره سفارشهای بازار (Market Orders) که کاربر قیمت مشخصی برای آنها تعیین نکرده است.
حال اگر کمترین قیمت موجود در بین سفارشهای فروش، از بیشترین قیمت موجود در بین سفارشهای خرید کمتر باشد، صرافی این دو سفارش را به یکدیگر متصل کرده و سود حاصل از این اختلاف قیمت را از آن خود میکند.
بنابراین همان طور که متوجه شدهاید، این مبلغ یک کارمزد رسمی با درصد ثابت نیست، بلکه مبلغ متغیری است که به صرافی اختصاص پیدا میکند و کارمزد توزیع معاملات (Trading Spread) نام دارد.
نکته جالب این است که هیچیک از تریدرها هم متوجه این مسئله نخواهند شد. به همین علت است که برخی از افراد، شفافیت صرافیهای متمرکز را زیر سؤال میبرند و معتقدند که این صرافیها شفافیتی را که از آنها انتظار میرود ندارند.
راهحل این مسئله، افزایش تعداد کاربران و معاملات صرافی است. هرچه یک صرافی بزرگتر و تعداد سفارشهای آن بیشتر باشد، با برایند قیمتی معقولتری روبهرو میشویم، امکان وجود چنین فاصلههایی کمتر میشود و سفارشها به هم نزدیکتر خواهند شد.
کارمزد برداشت
در نهایت یکی از رایجترین کارمزدهایی که هنگام استفاده از صرافیهای ارز دیجیتال پرداخت میکنید، کارمزد برداشت (Withdrawal Fee) است. کارمزد برداشت همان طور که از نامش پیداست، کارمزدی است که هنگام برداشت داراییهای دیجیتال خود از صرافی و انتقال آن به یک کیف پول دیگر پرداخت میکنید.
کارمزد برداشت در همه صرافیها بالاتر از کارمزد معاملات است. دلیل این مسئله این است که زمانی که شما یک ارز دیجیتال را در درون حساب خود در صرافی به یک ارز دیگر تبدیل میکنید، در حقیقت تراکنشی را در بلاک چین ثبت نمیکنید. صرافی این معاملات و تبدیلها را با استفاده از محاسبات مخصوص خود انجام میدهد؛ اما زمانی که میخواهید دارایی خود را از حساب صرافی خارج کنید، قضیه فرق میکند.
در این صورت تراکنش شما باید روی بلاک چین ثبت شود و میدانید که ثبتشدن هر تراکنشی روی بلاک چین، کارمزدی دارد که متعلق به خود آن بلاک چین است و ارتباطی به صرافی ندارد. این کارمزد در حقیقت «کارمزد شبکه» نام دارد. کارمزد شبکه در بلاک چین اتریوم گس (Gas) نامیده میشود و در هر بلاک چینی بسته به میزان ترافیک آن متفاوت است.
بیشتر بخوانید: گس (Gas) در اتریوم چیست؟ راهنمای جامع
وبسایتهایی وجود دارند که میتوانید میزان کارمزد شبکه بلاک چینهای مختلف را در آنها مشاهده کنید. وبسایت ycharts یکی از نمونههای همین وبسایتهاست.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که میزان کارمزد شبکه یک بلاک چین را در همین وبسایتها جستوجو کنید و متوجه شوید کارمزدی که صرافی برای برداشت داراییها تعیین کرده، از کارمزد شبکه بیشتر است. اختلاف بین کارمزد شبکه و کارمزد برداشت صرافی، در حقیقت سودی است که به صرافی تعلق میگیرد.
حال که با انواع کارمزد در صرافیها آشنا شدیم، میتوانیم کارمزد برخی از معروفترین صرافیهای ارز دیجیتال جهان را با هم مقایسه کنیم. البته همان طور که اشاره کردیم، کارمزد توزیع سفارشها مبلغ ثابتی نیست که بتوان آن را مقایسه کرد؛ اما ازآنجاکه صرافیهایی که به آنها اشاره میکنیم حجم معاملات بالایی دارند و تعداد سفارشهای آنها زیاد است، مشکل فاصله بین سفارشها در آنها خیلی جدی نیست.
همچنین برای مقایسه این صرافیها، فاکتور «کارمزد معاملات آتی» را هم اضافه کردهایم. میدانید که معاملات آتی نوع خاصی از معاملات هستند که در لحظه انجام نمیشوند و تحقق آنها مشروط به وقوع اتفاقات خاص در آینده است. برخی صرافیها برای معاملات آتی کارمزدهای متفاوتی از معاملات معمولی در نظر میگیرند؛ بنابراین کارمزد معاملات آتی این صرافیها را هم بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
باید اشاره کنیم که هدف از نگارش این مقاله، تنها بررسی و مقایسه صرافیها از نظر کارمزد است و وبسایت ارزدیجیتال هیچ توصیهای مبنی بر استفاده از هیچیک از این صرافیها ندارد.
کارمزد صرافی کوکوین
کوکوین (Kucoin) یکی از صرافیهای قابلاعتماد ارزهای دیجیتال است که در سال 2017 در هنگ کنگ کار خود را آغاز کرد. این صرافی لقب «صرافی مردم» را به خود اطلاق میکند و بیش از ۸ میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. کوکوین در زمان نگارش این مقاله از نظر حجم معاملات، پنجمین صرافی ارز دیجیتال بزرگ جهان است.
تأمین امنیت داراییهای کاربران در کوکوین از اهمیت بالایی برخوردار است و این صرافی از روشهای مختلفی از جمله کیف پولهای ریزبرداشت، رمزنگاری چندلایه و احراز هویت دومرحلهای برای تأمین ایمنی استفاده میکند. کوکوین هماکنون در سنگاپور واقع است. صرافی کوکوین از ارزهای دیجیتال زیادی پشتیبانی میکند و یک اپلیکیشن موبایل هم دارد.
تریدرها در این صرافی از امکاناتی مثل معاملات مارجین، اسپات، معاملات آتی و بازار همتابههمتا بهرهمند میشوند. این صرافی به یک ربات ترید هم مجهز است که میتوانید از آن برای افزایش میزان سودتان استفاده کنید. امکان وامدهی ارز دیجیتال در کوکوین وجود دارد. تنها نکته منفی در رابطه با کوکوین، بخش پشتیبانی مشتریان است که طبق شواهد موجود، آنطور که باید رضایتبخش نبوده است. حجم معاملات صرافی کوکوین در ۲۴ ساعت حدود ۲.۷ میلیارد دلار است.
بیشتر بخوانید: آموزش کامل ثبتنام و معامله در صرافی کوکوین
کارمزد معاملات
کارمزدی که صرافی کوکوین برای خریدوفروش ارزهای دیجیتال در نظر گرفته، بسته به حجم معامله متفاوت است. برای معاملاتی با حجم معمول، این صرافی حداکثر ۰.۱ درصد کارمزد دریافت میکند. اگر از توکن KCS که توکن بومی کوکوین است برای پرداخت کارمزد استفاده کنید، حدود ۲۰ درصد تخفیف دریافت میکنید و همین کارمزد هم به ۰.۰۸ درصد میرسد.
کارمزد برداشت
کارمزد برداشت صرافی کوکوین هم مثل کارمزد معاملات آن پایین است. در این صرافی برای هر ارز دیجیتال یک مقدار مشخص کارمزد برداشت تعیین شده که معمولاً کمتر از ۰.۱ درصد است. همچنین باید اشاره کنیم که کارمزد برداشت کوکوین برای چند ارز خاص رایگان است. در این فهرست میتوانید ارزهای دیجیتالی که کوکوین از آنها پشتیبانی میکند و کارمزد برداشت آنها را بهطور کامل مشاهده کنید.
کارمزد معاملات آتی
صرافی کوکوین امکان انجام معاملات آتی را فراهم کرده و کارمزد آن نیز بین ۰ تا ۰.۳ درصد است.
صرافی کوکوین هنوز لزومی برای احراز هویت در نظر نگرفته است.
کارمزد صرافی بایننس
بایننس (Binance) بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان از نظر حجم معاملات روزانه است. این صرافی در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد. مؤسس بایننس یک توسعهدهنده نرمافزار معروف به نام چانگپنگ ژائو (Changpeng Zhao) ملقب به CZ است.
این صرافی ابتدا در چین قرار داشت؛ اما پس از افزایش حساسیتهای قانونی چین نسبت به ارزهای دیجیتال، به جزایر کیمن (Cayman) منتقل شد. صرافی بایننس بارها مورد حملات هکری قرار گرفته است. حجم معاملات این صرافی در ۲۴ ساعت حدود ۳۰ میلیارد دلار است و در صدر جدول معاملات روزانه قرار دارد.
بایننس از بیش از ۳۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی میکند و کوینها و توکنهای جدید بهطور مرتب به آن اضافه میشوند. این صرافی همچنین یک بازار NFT برای خریدوفروش توکنهای غیرمثلی دارد.
بیشتر بخوانید: آموزش کامل صرافی بایننس (آپدیت ۲۰۲۱)
کارمزد معاملات
صرافی بایننس بهازای هر ترید ۰.۱ درصد کارمزد دریافت میکند. در صورتی که توکن بومی بایننس به نام BNB را در اختیار داشته باشید، تخفیف دریافت میکنید و کارمزد معاملات هم از موجودی BNB شما کسر میشود.
کارمزد برداشت
کارمزد برداشت صرافی بایننس هم بر اساس کارمزد شبکهای که در حال استفاده از آن هستید تعیین میشود. کارمزد برداشت صرافی بایننس برای ارزهای مختلف را میتوانید از طریق این لینک مشاهده کنید.
کارمزد معاملات آتی
کارمزد معاملات آتی در بایننس بین بازه صفر و ۰.۰۲ در نوسان است؛ بنابراین واضح است که بایننس در این مورد کارمزدهای بسیار پایینی دریافت میکند.
صرافی بایننس کاربران خود را ملزم به احراز هویت میکند.
بیشتر بخوانید: مهاجرت از بایننس؛ برای ترید به کجا برویم؟ معرفی جایگزینها
کارمزد صرافی کوین بیس
کوین بیس (Coinbase) پس از بایننس بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان است که در سال ۲۰۱۲ در ایالات متحده آمریکا تأسیس شد و در تمام ایالتهای آمریکا بهجز هاوایی دارای مشروعیت قانونی کامل است. این صرافی از بیش از ۷۰ ارز دیجیتال پشتیبانی میکند و رابط کاربری خوب و سادهای هم دارد. کوین بیس از امنیت بالایی برخوردار است و داراییهای کاربران را در صورت بروز هک بیمه میکند.
کوین بیس یک پلتفرم پیشرفتهتر به نام کوین بیس پرو هم دارد که کارمزدهای کمتری دریافت میکند؛ اما بسیاری از مردم از آن مطلع نیستند. کوین بیس و کوین بیس پرو هر دو تحت مدیریت یک شرکت هستند و از حسابهای یکسانی استفاده میکنند. کاربران میتوانند داراییهای خود را بهصورت رایگان بین این دو صرافی تبادل کنند.
کارمزد معاملات
معاملات کوین بیس به شیوه صرافیکاربر انجام میشوند؛ بنابراین همان طور که پیشتر توضیح دادیم، کارمزد معاملات کوین بیس نسبت به سایر صرافیهایی که به آنها اشاره کردیم بیشتر است. این صرافی برای معاملات خود حدود ۵ درصد کارمزد دریافت میکند؛ اما کارمزد معاملات در پلتفرم کوین بیس پرو حدود ۰.۵ درصد است.
کارمزد برداشت
کارمزد برداشت در صرافی کوین بیس درصد مشخصی ندارد و در هنگام برداشت مشخص خواهد شد.
صرافی کوین بیس کاربران خود را ملزم به احراز هویت میکند.
کارمزد صرافی FTX
صرافی ارز دیجیتال FTX طیف وسیعی از محصولات از جمله مشتقات، قراردادهای اختیار معامله و توکنهای اهرمی را ارائه میکند. این صرافی ویژگیهای زیادی دارد که برای تریدرهای حرفهای و شرکتهای معاملاتی بسیار کاربردی هستند. همچنین معاملات اسپات خوب و ساده FTX برای تازهواردان این عرصه هم مناسب هستند. صرافی FTX از بیش از ۱۳۰ ارز دیجیتال پشتیبانی میکند و روزانه حدود ۵ میلیارد دلار معامله ثبت میکند.
با استفاده از FTX میتوانید بهراحتی و بهسرعت کوینها و توکنهای خود را با یکدیگر معامله کنید. اپلیکیشن FTX برای سیستم عاملهای اندروید و iOS موجود است. این صرافی همچنین یک بازار NFT هم دارد.
کارمزدهای FTX نسبتاً پایین هستند و ۱ درصد از کل کارمزدها به خیریه اختصاص مییابد. کاربران همچنین میتوانند با سهامگذاری توکن بومی FTX با نام FTT، از صرافی سود دریافت کنند.
کارمزد معاملات
FTX بهازای هر ترید تا حداکثر ۰.۰۷ درصد از کاربران کارمزد میگیرد. در این صرافی نیز مانند برخی صرافیهای دیگر، در صورت بالارفتن مقدار سفارش، میزان کارمزد کاهش پیدا میکند.
کارمزد برداشت
کارمزد برداشت در FTX از سیستم جالبی پیروی میکند. درباره بیت کوین، اگر میزان برداشت شما کمتر از ۰.۰۱ بیت کوین باشد، در هر روز میتوانید یک برداشت رایگان داشته باشید و تنها کارمزد بلاک چین بیت کوین را پرداخت کنید. اگر بیشتر از ۰.۰۱ بیت کوین برداشت کنید، کارمزدی پرداخت نمیکنید.
برداشتهای مرتبط با اتریوم و توکنهای ERC-۲۰ نیز در صورتی که توکن FTT داشته باشید رایگان هستند و در غیر این صورت مشمول کارمزد میشود.
بیشتر بخوانید: اتریوم چیست به زبان ساده
کارمزد معاملات آتی
کارمزد معاملات اسپات و معاملات آتی در صرافی FTX یکسان است و این صرافی در معاملات آتی خود هم بسته به حجم معامله، از صفر تا ۰.۰۷ درصد کارمزد دریافت میکند. جزئیات مربوط به کارمزد معاملات FTX را میتوانید از طریق این لینک مشاهده کنید.
صرافی FTX کاربران خود را ملزم به احراز هویت میکند.
کارمزد صرافی جمینای
صرافی جمینای (Gemini) واقع در ایالات متحده از سال ۲۰۱۴ کار خود را آغاز کرد. این صرافی تأییدیه قانونی اداره خدمات مالی ایالت نیویورک (NYSDFS) را دریافت کرده است. جمینای هم دو پلتفرم عادی و پرو دارد. پلتفرم پروی جمینای «اکتیو تریدر» (ActiveTrader) نام دارد و تنها نسخه تحت وب دارد؛ اما نسخه عادی جمینای اپلیکیشن مخصوص خود را هم دارد.
جمینای از بیش از ۵۰ ارز دیجیتال پشتیبانی میکند و کارمزدهای آن نسبتاً پایین هستند. حجم معاملات ۲۴ ساعته این صرافی حدود ۷۰ میلیون دلار است.
جمینای شباهت زیادی به کوین بیس دارد؛ با این تفاوت که از کوینهای کمتری پشتیبانی میکند. البته جمینای امکان سهامگذاری ارزهای دیجیتال را هم در اختیار کاربران قرار میدهد، در صورتی که این امکان در کوین بیس موجود نیست.
بنابراین این صرافی برای آن دسته از کاربران که تمایل دارند ارزهای دیجیتال خود را هولد کنند و در عین حال از آنها سود دریافت کنند مناسب است؛ اما برای تریدرهای فعالی که تعداد معاملاتشان بالاست، بهترین گزینه ممکن نیست.
جمینای اولین صرافی عرضهکننده قراردادهای آتی بیت کوین در دسامبر ۲۰۱۷ بود. هیئت بازرگانی معاملات قراردادهای اختیار معامله شیکاگو (Chicago Board Options Exchange) از جمینای بهعنوان بستر تسویه روزانه قراردادهای آتی بیت کوین استفاده میکند.
کارمزد معاملات
پلتفرم عادی جمینای بر اساس سطح قیمتی سفارش موردنظر، بین ۱.۵ تا ۳ درصد کارمزد دریافت میکند؛ اما پلتفرم اکتیوتریدر آن چیزی حدود ۰.۳۵ درصد یا کمتر کارمزد میگیرد.
کارمزد برداشت
کارمزد برداشت جمینای هم مانند سایر صرافیهای این مقاله، به ارز دیجیتالی که قصد برداشت آن را دارید بستگی دارد. البته جمینای در ابتدا ۱۰ برداشت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد و پس از آن، کارمزد برداشت معمولی را که بتواند کارمزد شبکه را پوشش دهد کسر میکند.
صرافی جمینای کاربران خود را ملزم به احراز هویت میکند.
کارمزد صرافی کریپتوداتکام
کریپتوداتکام (crypto.com) صرافی ارز دیجیتالی است که رشد بسیار خوبی داشت و توانست در مدتزمان کم، حجم معاملات خود را افزایش دهد. برای ورود به این صرافی هم میتوان از مرورگر استفاده کرد و هم از اپلیکیشن مخصوص صرافی که از همه امکانات پشتیبانی میکند.
از جمله امکانات صرافی کریپتوداتکام میتوان به سهامگذاری، وامدهی، وامگرفتن، معاملات اسپات و مارجین، بازار NFT و کارت نقدی ویزا اشاره کرد. این صرافی از بیش از ۱۴۰ ارز دیجیتال پشتیبانی میکند و همچنین داراییهای کاربران را بیمه میکند. حجم معاملات کریپتوداتکام در ۲۴ ساعت حدود ۳۷۰ میلیون دلار است.
کارمزد معاملات
کریپتوداتکام بهازای هر معامله، ۰.۴ درصد کارمزد میگیرد. این کارمزد با سهامگذاری توکن CRO (توکن بومی کریپتو داتکام) کاهش مییابد.
کارمزد برداشت
کارمزد برداشت کریپتوداتکام بهاندازهای است که کارمزد شبکه ارز دیجیتال موردنظر کاربر را پوشش دهد.
صرافی کریپتوداتکام کاربران خود را ملزم به احراز هویت میکند.
کارمزد صرافی کوینکس
کوینکس (Coinex) یک پلتفرم معاملاتی ارز دیجیتال است که در دسامبر ۲۰۱۷ تأسیس شد. این صرافی بیش از ۲ میلیون کاربر از بیش از ۱۰۰ کشور دنیا دارد و عملکرد سریع و تجربه کاربری بسیار خوبی را در واریز و برداشت از خود نشان داده است. یکی از نقاط قوت کوینکس، پشتیبانی از زبانهای مختلف از جمله زبان فارسی است.
اعضای اصلی تیم کوینکس را شرکتهای برتر مالی و فناوری جهان تشکیل میدهند. حجم معاملات روزانه کوینکس حدود ۵۳ میلیون دلار است.
کارمزد معاملات
کارمزد معاملات کوینکس حدود ۰.۲ درصد است؛ اما اگر حجم معاملات بالایی داشته باشید، مشمول تخفیف خواهید شد.
کارمزد برداشت
کارمزد برداشت کوینکس هم با توجه به ارز دیجیتال موردنظر کاربران متغیر است؛ اما رویهمرفته این صرافی کارمزدهای برداشت منصفانهای دارد و برای برخی ارزها، هیچ کارمزدی دریافت نمیکند. کارمزد برداشت کوینکس برای همه داراییهای تحت پشتیبانی را میتوانید از طریق این لینک مشاهده کنید.
صرافی کوینکس هنوز لزومی برای احراز هویت در نظر نگرفته است.
جمعبندی
در این مقاله تلاش کردیم انواع کارمزدها و همچنین میزان کارمزد در برخی از بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال جهان را بررسی کنیم. در بین صرافیهای معرفیشده، صرافی FTX جایگاه اول را از نظر کمترین میزان کارمزد معاملات به خود اختصاص داده است (۰.۰۷ درصد) و پلتفرم عادی کوین بیس از این جهت در جایگاه آخر قرار دارد (۵ درصد).
در این بین، بایننس و کوکوین با کارمزد معاملات ۰.۱ درصد در جایگاه دوم، کوینکس با ۰.۲ درصد در جایگاه سوم، پلتفرم اکتیوتریدر جمینای با ۰.۳۵ درصد در جایگاه چهارم، کریپتوداتکام با ۰.۴ درصد در جایگاه پنجم، پلتفرم کوین بیس پرو با ۰.۵ درصد در جایگاه ششم و جمینای با ۱.۵ تا ۳ درصد در جایگاه هفتم قرار میگیرند.
خلاصهای از کارمزد صرافیهایی که در این مقاله بررسی کردیم را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید:
البته باید اشاره کنیم که این درصدها هم قطعی و ثابت نیستند و در شرایط مختلف میتوانند متغیر باشند. بهعنوان مثال، برخی از این صرافیها کوین یا توکن اختصاصی خود را دارند که در صورت دراختیارداشتن یا استیککردن آنها، میتوانید تخفیف دریافت کنید. کارمزد برخی از این صرافیها هم بسته به حجم معامله یا حجم ارز دیجیتالی که قصد برداشت آن را دارید متغیر است.
میزان کارمزد مسلماً تنها عامل تأثیرگذار در انتخاب یک صرافی نیست. عوامل دیگری مانند حجم معاملات، تعداد ارزهای موجود، پشتیبانی مناسب، اعتبار و امنیت از جمله عواملی هستند که شاید بیشتر از کارمزد اهمیت داشته باشند؛ اما در شرایط برابر، میتوان فاکتور کارمزد را در هم در نظر گرفت.
اگر پاسپورت ( دارای تاریخ انقضا معتبر) دارید، فقط با صرافی کوینکس کار کنید. چرا که مراحل احراز هویت رو به طور کامل پاس میکنید و به وقت مشکل صرافی تمام و کامل پاسخگو هست.
ریسک کار با صرافی هایی مثل کوکوین ( که به دلیل عدم پذیرش پاسپورت ایرانی، کاربران ایرانی رو احراز هویت نمیکنند) و مجبور هستیم به صورت آزاد و فقط با یک نام کاربری ساده فعالیت کنیم، بالاست