سرگی برین، موسس گوگل در مورد هوش مصنوعی و تاثیر ارزهای دیجیتال میگوید
سرگی برین، مؤسس گوگل و مدیر کنونی هلدینگ آلفابت، در نامهی سالانهی خود به مؤسسان آلفابت، در مورد هوش مصنوعی هشدارهایی داده است.
سرگی برین، یکی از موفقترین کارآفرینان دنیای فناوری است. صحبتهای او مانند هر کارآفرین بزرگ دیگر سیلیکون ولی، توسط افراد مختلف دنبال میشود و از اهمیت بالایی برخوردار است. او اکنون بهعنوان مدیر هلدینگ آلفابت، مشغول به کار است. از وظایف اصلی مدیریت در چنین سطحی باید به شناسایی و تشویق فرصتها و فناوریهای جدید در میان مدیران و کارمندان اشاره کرد.
او در نامهی سالانهی اخیر خود به انجمن مؤسسان آلفابت، علائم گوناگونی از پیشرفتهای پیش روی دنیای فناوری را مثال زده است. او در این نامه اشارهای جدی به افزایش بیسابقهی قدرت پردازش کامپیوترها دارد. در بخشی از این نامه آمده است:
فاکتورهای مختلفی در رشد بیسابقهی قدرت پردازش کامپیوترها دخیل هستند. اولین فاکتور، قانون مور است. البته تأثیرات برخی فاکتورهای قدیمی مانند تعداد ترانزیستورها، چگالی آنها و فرکانس پردازندهها در حال محو شدن هستند. فاکتور بعدی، تقاضای بسیار زیاد است. این افزایش تقاضا به خاطر پیشرفت سریع در گرافیک بازیها و البته الگوریتمهایی که در ارزهای دیجیتال امروزی مانند اتریوم وجود دارند، رخ داده است.
به نظر میرسد اگر سرگی برین علاقهای هم به ارزهای دیجیتال نداشته باشد، حداقل از تأثیر آنها در افزایش قدرت پردازندهها خوشحال است.
بههرحال تمرکز اصلی این نامه روی هوش مصنوعی بوده است. برین در ادامهی نامهی خود اشارهای به محصولات و خدمات گوگل داشته که از شبکهی عصبی و هوش مصنوعی بهره میبرند. برخی از این محصولات و دستاوردها عبارتند از:
۱- تشخیص تصاویر موجود در گوگل فوتوز
۲- توانمندسازی خودروهای سرویس ویمو برای تشخیص امن اجسام و انسانها
۳- بهبود صدا و کیفیت تصویر دوربینها در سختافزارهای شرکت
۴- توانایی درک و تولید صحبت در گوگل هوم
۵- توانایی ترجمهی بیش از ۱۰۰ زبان در گوگل ترنسلیت
۶- درج زیرنویس برای بیش از یک میلیارد ویدیو به ۱۰ زبان در یوتیوب
۷- بهبود بازده دیتاسنترها
۸- پیشنهاد پاسخهای کوتاه به ایمیلها
۶- کمک به پزشکان در تشخیص بیماریهایی همچون دیابت
۷- کشف منظومههای سیارهای جدید
۸- تولید شبکههای عصبی پیشرفتهتر
سرگی برین هم مانند ایلان ماسک در مورد خطرات ناشناختهی هوش مصنوعی نگران است.
البته تمام مطالب ذکرشده توسط برین در نامهی سالیانه، امیدوارکننده نیستند. او با نگرانی در مورد امنیت هوش مصنوعی و خطر سلطه بر انسانها، فضای نامهی خود را کمی تیره و تار کرده است. برین هم مانند ایلان ماسک معتقد است هوش مصنوعی احتمالا خطراتی ناشناخته برای انسان خواهد داشت.
او در این باره میگوید:
نکتهی مهم اینکه امنیت، نگرانیهای مختلفی در زمینهی هوش مصنوعی ایجاد کرده است؛ از نگرانی در مورد احساسات به سبک فیلمهای علمی تخیلی، تا نگرانی ملموستری در ارتباط با کارایی خودروهای خودران.
در نهایت از خلاصهی صحبتهای یکی از تأثیرگذارترین افراد دنیای فناوری، میتوان آیندهای روشن را برداشت کرد؛ آیندهای که ارزهای دیجیتال نقش کوچکی در آن دارند و تا زمانی که هوش مصنوعی علیه ما قیام نکند، روشن باقی خواهد ماند.
آقا این مقالات رو ول کنید! الان در به در دارن سایت های مرتبط با ارز دیجیتال رو مسدود میکنن. از دیشب هم تلگرام مسدود شد. تا دیر نشده به فکر چاره باشیم! به عنوان مثال جمع آوری امضا در مخالفت با اقدامات بانک مرکزی علیه ارز های دیجیتال.
تو این بیکاری، خواسیم از این راه یه درآمدی داشته باشیم. کلی سرمایه صرف ماینر کردیم. خیلی راحت اینم ازمون میخوان بگیرن؟ چی میخوان این مسئولین؟
نکنه این دشمن، دشمن که میگن، خود ماییم؟؟