شروع خوب برای طلا، والاستریت و بیتکوین
اولین هفته بازارهای جهانی در سال ۲۰۱۸ میلادی با استارت توفانی والاستریت، بازگشت بیتکوین به کانال افزایشی، صعود اونس طلا و تداوم ضعف شاخص دلار به پایان رسید.
در طول این هفته، سه شاخص مهم بازار سهام رکوردهای تاریخی خود را ثبت کردند.
سال نو بازارهای جهانی
شاخص میانگین صنعتی داوجونز، آتی نزدک و آتی S&P500 رکوردشکنی کرده، یکی از بهترین هفتههای والاستریت را در سالهای اخیر رقم زدند. اونس طلا نیز در غیاب قدرت شاخص دلار، با تکیه بر تنشهای ژئوپلیتیک در شرق و غرب آسیا روند صعودی پیشه کرد. در مقابل، شاخص دلار علاوهبر وجود نااطمینانیهای حاکم بر فضای سیاست پولی، تمایل ترامپ به افزایش قدرت رقابت در بازارهای جهانی را نیز در لیست عوامل کاهشی خود مشاهده کرد. به گزارش دنیای اقتصاد، افت شاخص دلار نسبت به ارزهای دیگر توان صادراتی این کشور را افزایش میدهد و میل به واردات در ایالاتمتحده را کاهش میدهد؛ بنابراین بعید نیست دستهای پشتپرده که به رئیسجمهوری این کشور متصل هستند، زمینه تضعیف دلار را از پیش برنامهریزی کرده باشند. رشد بیتکوین در هفته ابتدایی سال نو میلادی، این ارزدیجیتال را موقتا از تسلسل خرید و فروش رها کرد. بیتکوین دیروز مجددا قیمت ۱۷هزار دلاری را لمس کرد و به شایعات حباب قیمتی پاسخ محکمی داد.
بازگشت بیتکوین به میدان؟
ارز پیشتاز در بازارهای جهانی پس از آنکه روزهای پایانی سال ۲۰۱۷ میلادی را با افت چند هزار دلاری سپری کرده بود، بخش عمدهای از کاهش ارزش خود را در هفته اول سال ۲۰۱۸ جبران کرد. بیتکوین در طول این هفته وارد یک تسلسل قیمتی شده بود؛ بهطوری که رفتار معاملهگران آن را وارد سیکلهای خرید و فروش میکرد. زمانی که معاملهگران وارد سیکل فروش میشدند، قیمت بیتکوین به دلیل کاهش تقاضا و افزایش عرضه وارد کانال کاهشی میشد. بهعکس، هنگامی که معاملهگران آغاز به خرید این ارز دیجیتالی میکردند به علت افزایش تقاضا قیمت آن به صعود گرایش پیدا میکرد. تسلسل بیتکوین به دو دلیل اساسی شکل گرفته بود، اولین دلیل آن را میتوان به محک بازار تعبیر کرد. بسیاری از اقتصاددانان سقوط بیتکوین را پس از افت شدید پایان سال ۲۰۱۷ پیشبینی کرده بودند و برخی دیگر این افت را موقتی میپنداشتند. آنچه این دو جبههگیری متنافر بر سر بازار بیتکوین آوردند، آزمونی بود که اعتبار قیمت این ارزدیجیتال را مورد سنجش قرار داد. دو گمانه معروف درخصوص بیتکوین که یکی ارزش این ارز را مصنوعی یا حبابدار محسوب میکرد و دیگری ارزش فعلی این پدیده را واقعی درنظر میگرفت، زمینهساز این آزمون شدند. بیتکوین در هفته ابتدایی سال جدید میلادی، این آزمون را با موفقیت موقت پشتسر گذاشت. قیمت هر بیتکوین در این هفته بین ۱۲هزار تا ۱۷هزار دلار متغیر بود؛ اما قیمت ۱۷ هزار دلاری که برای این ارزدیجیتال ثبتشد، نشان داد که افت محسوس بیتکوین منجر به هبوط تاریخی این ارز دیجیتالی نشد. دومین دلیلی که تسلسل بیتکوین را شکل داده بود، افزایش توجه سرمایهگذاران بازار پولهای دیجیتالی به سایر ارزهای دیجیتال و شبکههای پرداخت دیجیتالی بود. اتریوم، ریپل، بیتکوینکش، کاردانو و سایر ارزهای دیجیتال مطرح، به اندازه قابلتوجهی رشد قیمت داشتند که این امر برخی از معاملهگران شبکه بیتکوین را به سمت بازار این ارزهای جایگزین کشاند. این دو عامل که به اتفاق یکدیگر تسلسلی برای بیتکوین پدید آورده بودند، در نهایت با رشد نزدیک به ۲۷ درصدی این ارز دیجیتالی در طول هفته ابتدای سال ۲۰۱۸، کمرنگ شدند. با این اوصاف، بیتکوین پیام روشن خود را به بازارها منتقل کرد: «بیتکوین خیال سقوط ندارد!»
تازههای بازار ارزهای «کریپتو»
ارزش بازار ارزدیجیتال یا همان ارزهای کریپتو، تحتپوشش کارگزاریهای معتبر، روز گذشته به یک قدمی ۸۰۰ میلیارد دلاری رسید. مجموعه ۱۴۰۰ عضوی بازار ارزهای دیجیتالی، هفته ابتدایی سال نوی میلادی را صعودی پشتسر گذاشتند؛ بهطوریکه تنها ۵۰ ارز دیجیتالی رشد منفی هفتگی داشتند و سایر این ارزها هفته تقویتی را تجربه کردند. در این میان، ریپل (Ripple) بیش از سایر ارزها خبرساز شد؛ چراکه قیمت هر ریپل در چند هفته اخیر از ۸۰ سنت به بالای ۳ دلار رسیده بود. افزایش قیمت ریپل، این ارز را به دومین بازار از لحاظ ارزش پس از بیتکوین تبدیل کرد. پیش از این اتریوم رتبه دوم را در اختیار داشت که اکنون به رتبه سوم بسنده کرده است. اتریوم نیز در هفته صعودی ارزهای دیجیتال برای اولینبار از خط قیمت ۱۰۰۰ دلاری عبور کرد تا همچنان جایگاه خود را در صدر بازارها حفظ کرده باشد.
حواشی سیاسی طلا را بر دلار مسلط کردند!
اونس طلا در هفتهای که گذشت، به پشتوانه پیشبینیهای مثبت، افزایش تنشهای سیاسی در شرق و غرب آسیا، عقبنشینی دلار و نااطمینانی از سیاست پولی آمریکاییها، نزدیک به ۱۶ دلار گرانتر شد. هر اونس از فلز زرد در ابتدای هفته نزدیک به ۱۳۰۳ دلار قیمت خورده بود؛ اما تا انتهای هفته پس از نوسانات پردامنه نهایتا در قیمت ۱۳۱۹ دلاری، پرونده هفته اول ژانویه خود را مختومه کرد. تقویت ۲۷/ ۱ درصدی طلای جهانی در این هفته بیش از همهچیز به افزایش بحرانهای ژئوپلیتیک مربوط میشد. از طرفی درگیریها در خاورمیانه نااطمینانی سیاسی تولید کرده بود و از طرف دیگر داستان تکراری کرهشمالی بازارها را تحتتاثیر قرار میداد. سیاست دوگانه رهبر کرهشمالی در یک بسته با دو محتوا این هفته را پرحاشیه کرد. داستان دکمههای هستهای ترامپ و «اون» که بهنوعی تهدید هستهای خاموش محسوب میشد، همزمان با ثبت قرار ملاقات کمسابقه بین دو همسایه جنوبی و شمالی، بازارها را نوسانی کرده بود. از یک طرف تهدید هستهای به سود طلا فشار میآورد و از طرف دیگر، استقرار کریدور مذاکره سئول و پیونگیانگ از این فشار میکاست. هر اونس از فلز زرد با تمام این فراز و نشیبهای سیاسی، از کف ۱۳۰۲ دلاری تا سقف ۱۳۲۶ دلاری تغییرمکان میداد. با این حال برآیند تمام این بالا و پایینها طلا را تا قیمت ۱۳۱۹ دلاری پیش راند. شاخص دلار نیز دلیل دیگری برای رشد هفتگی فلز زرد تلقی میشود. این شاخص ارزی در هفتهای که گذشت تحرک مثبتی از خود بروز نداد و مورد حمایت خاصی از طرف فدرالرزرو قرار نگرفت تا عرصه برای جولان طلا باز باشد، با این اوصاف فلز زرد چهارمین هفته متوالی با رشد مثبت را به سود خود ثبت کرد.
ترامپ علیه دلار؟
بازارهای جهانی هفته گذشته نیز نظارهگر تضعیف شاخص دلار بودند. ارزش دلار نسبت به سبد ارزهای رایج دنیا در طول چند هفته اخیر در یک کانال کاهشی واقع شده که به دلیل تعارضهای ژئوپلیتیک مربوط به آمریکا، برزخ تصمیمگیری فدرالرزرو و سیاستهای ترامپ است. فدرال رزرو درخصوص آتیه اقتصادی آمریکا با قانون جدید کاهش مالیاتها اطمینان ندارد و تورم کماکان در هالهای از ابهام پوشانده شده است. علاوهبر این، برخی شخص دونالد ترامپ را متهم اصلی تضعیف شاخص دلار قلمداد میکنند. از زمان روی کار آمدن ترامپ، شاخص دلار بیش از ۱۰ درصد افت کرده و میزان ذخایر دلاری در سراسر دنیا روبه کاهش است. این فرضیه که دونالد ترامپ را در صدد تلاش برای جلوگیری از تقویت شاخص دلار نشانه میگیرد، زمانی به واقعیت نزدیک میشود که شدت علاقه وی به افزایش توان رقابت صادراتی آمریکا در نظر گرفته شود. تضعیف شاخص دلار یا هر ارز ملی دیگر به منزله عقبنشینی اقتصادی آن کشور نیست. زمانیکه شاخص دلار نسبت به ارزهای رایج دیگر ارزان شود، گرایش به خرید کالاهای آمریکایی در سایر کشورها زیاد شده، میل به واردات در ایالاتمتحده با کاهش مواجه میشود. این امر به معنی افزایش توان رقابتی آمریکا در سطح بازار جهانی است. برخی از کارشناسان، تمایل ترامپیها به افزایش صادرات و کاهش واردات را یکی از عوامل پنهان تضعیف دلار برشمردهاند. شاخص دلار همانطور که پیشبینیپذیر بود، اولین هفته خود را با افت ثبت کرد. شاخص اسکناس آمریکایی با افت ۱۱صدم درصدی در نهایت به ۰۱/ ۹۲ واحد رسید.
استارت توفانی والاستریت
والاستریت، پیشبینیهای افزایشیها را با استارت توفانی خود در هفته نخست سال ۲۰۱۸ میلادی تایید کرد. شاخص آتی S&P500، هفته اول ژانویه را با رشد نزدیک به ۵/ ۲ درصدی ثبت کرد. این میزان رشد هفتگی از انتهای سال ۲۰۱۶ میلادی بیسابقه محسوب میشود. این شاخص در پایان هفتهای که گذشت به ۲۷۴۲ واحد رسید که یک رکورد تاریخی برای این شاخص به شمار میرود. شاخص آتی نزدک نیز رکورد تاریخی خود را جابهجا کرد. این شاخص با رشد بیش از ۴ درصدی در طول هفته گذشته، بهترین هفته خود را در ۲۵ ماه اخیر تجربه کرد. این شاخص در معاملات پایانی هفته پیشین، به عدد ۶۶۷۱ واحدی رسیده بود. شاخص میانگین صنعتی داوجونز نیز با رشد ۳۳/ ۲ درصدی رکوردشکنی کرد و به عدد ۲۵هزار و ۲۹۹ واحدی رسید. در مجموع یکی از بهترین هفتههای والاستریت در سالهای اخیر در ابتدای سال نوی میلادی رقم خورد.
سلام به نظر شما با پیوستن تلگرام به بازار ارزهای دیجیتال چه تاثیری روی این بازار خواهد گذاشت