رئیس سابق بانک مرکزی چین: ارز دیجیتال ملی ما قرار نیست سیستم پولی جهان را تغییر دهد
رئیس سابق بانک مرکزی چین معتقد است که یوان دیجیتال نظم سیستم پولی جهان را بر هم نخواهد زد. او همچنین افزود که این ارز دیجیتال ملی با هدف تغییر سیستم پولی جهان عرضه نشده است.
به گزارش کوین دسک و به نقل از گزارشی که روز یکشنبه در وبسایت چاینا مورنینگ پست منتشر شده است، ژو شیائوچان (Zhou Xiaochuan)، رئیس سابق بانک مرکزی چین، در جمع شرکتکنندگان در مجمع مالی شانگهای گفت که نباید از ابتکار پرداخت الکترونیکی ارز دیجیتال چین (DCEP) بهعنوان «خودبرترپنداری یک قدرت بزرگ جهانی» یاد شود.
بر اساس اظهارات ژو، ارز دیجیتال ملی چین بهجای تهدید ارزهای سایر کشورها، موقعیت بینالمللی یوان را تقویت و تجارت برونمرزی را ترویج خواهد کرد.
او با اشاره به توکن پرداختی فیسبوک که اخیراً با برندسازی مجدد به دیِیم (Diem) تغییر نام داده است و قرار است اوایل سال آینده عرضه شود، گفت:
ما به لیبرا شباهتی نداریم و جاهطلبانه بهدنبال جایگزینکردن ارزهای فعلی نیستیم.
گفتنی است DECP، سیستم پرداخت دیجیتال متمرکزی که از سوی چین پیشنهاد شده است، یک توکن رسمی یوان دیجیتال است که بانک مرکزی چین آن را صادر میکند. در حالی که چندین کشور فرایند تحقیق و توسعه یک ارز دیجیتال ملی را آغاز کردهاند؛ اما اقدامات چین در این حوزه را میتوان سختترین تلاشهایی قلمداد کرد که یک کشور بزرگ تاکنون انجام داده است و این پتانسیل را دارد که میلیاردها نفر از آن استفاده کنند.
رئیس سابق بانک مرکزی چین همچنین گفته است که اگر مردم «تمایل داشته باشند»، میتوانند از یوان دیجیتال برای معامله و سرمایهگذاری هم استفاده کنند، اما بر ماهیت حساس و کاربردپذیری قدرتمندی آن در سطح جهانی هم تأکید کرد.
ژو در این رابطه گفت:
برخی کشورها نگران بینالمللی شدن یوان هستند. ما نمیتوانیم در خصوص موضوعات حساس آنها را تحت فشار قرار دهیم و نمیتوانیم خواسته خودمان را به آنها تحمیل کنیم.
رئیس سابق بانک مرکزی چین در ادامه گفت:
چین امیدوار است که مصرفکنندگان و بازرگانان خارج از کشور را ترغیب کند که در نهایت پرداختهایی را که با یوان دیجیتال انجام میگیرد بپذیرند. چین از واکنش منفی شدید قانونگذاران و دولتها نسبت به لیبرا از زمانی که برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ پیشنهاد شد، درس گرفته است.
یوان دیجیتال همچنین جایگزینی برای کارتهای اعتباری و خدمات پرداختی نظیر علیپی و ویچتپی ارائه میدهد. با اینکه این سیستمها میتوانند تراکنشهای تبادل ارز خارجی را مدیریت کنند، به گفته آقای ژو «اغلب آنی و شفاف نیستند».
او میافزاید:
اگر تبادل ارز در تراکنشهای خرد محقق شود و نوعی نظارت هم بر روی این مبادلات وجود داشته باشد، امکانات جدیدی را در روابط داخلی به وجود میآورد. با یوان دیجیتال مشکل نقل و انتقالات مالی فرامرزی نیز بهسادگی حل خواهد شد.
سلام من ۳۰۰دلار ارزdcep خریدم سایت بسته شدوپولم از بین رفت گول نخورید کلاهبرداریه.