موزیلا فایرفاکس به استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال پایان میدهد
به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از کوین تلگراف، آخرین نسخه مرورگر محبوب و متنباز «فایرفاکس» (Firefox)، با عنوان «کوانتوم» (Quantum) از قابلیت جدیدی برخوردار خواهد بود که مانع از استخراجهای ناخواسته از مرورگر کاربر میشود.
روز گذشته «موزیلا» (Mozilla) در وبلاگ خود اعلام کرد که این قابلیت به کاربران اجازه میدهد تا جلوی استخراجهای ناخواسته از مرورگر خود را بگیرند. پیشتر نیز مقامات این شرکت در وبلاگ خود به کاربران در خصوص بهکارگیری اسکریپتهای ویژهای از جانب برخی وبسایتها هشدار داده بودند که درنهایت منجر به استفاده از دستگاه آنها بهمنظور استخراج ارزهای دیجیتال میشود. این در حالی است که کاربران اصلاً متوجه چنین عملی از جانب وبسایت میزبان نخواهند شد. موزیلا از این کار با عنوان «کریپتوربایی» یا کریپتوجکینگ (Cryptojacking) یاد کرده بود.
بهمنظور مقابله با این تهدیدها، موزیلا همکاری خود را با یک شرکت مرتبط با حریم خصوصی با عنوان «دیسکانکت» (Disconnect) آغاز نمود. در نتیجه این همکاری نسخه جدیدی از مرورگر فایرفاکس عرضه میشود که به کاربران اجازه میدهد تا قابلیتی را فعال کنند که جلوی حملات مشابه احتمالی و استفاده از دستگاه آنها بهعنوان یک ماینر را میگیرد.
بنا بر صحبتهای اولیه موزیلا، نسخه جدید مرورگر فایرفاکس در ماه آگوست (تقریبا مرداد ماه) منتشر میشود. «کوین تلگراف» پیشتر گزارش کرده بود که قابلیت ضد کریپتوربایی فایرفاکس در نسخههای ۶۸ «نایتلی» (Nightly) و نسخه ۶۷ «بتا» (Beta) آزمایش شده بود. این دو نسخه، آخرین نسخههایی هستند که قبل از عرضه کوانتوم در دسترس کاربران قرار میگیرند.
نسخه کوانتوم همچنین قصد دارد تا بکارگیری «انگشتنگاری» (Fingerprinting) را نیز از میان بردارد. بهوسیله انگشتنگاری، نمونهای از یک اثرانگشت دیجیتال از کاربر ایجاد میشود که میتوان با آن فعالیت کاربر در سطح اینترنت را تحت نظر گرفت.
ماه گذشته، مالوربایتس (MalwareBytes) یکی از شرکتهای فعال در زمینه امنیت حوزه ارزهای دیجیتال عنوان کرد که کریپتوربایی در سطح مصرفکنندگان، در حال کمرنگ شدن و از بین رفتن است. در این گزارش آمده بود:
همانطور که شرکت بزرگ استخراج ارزهای دیجیتال، کوینهایو (CoinHive)، اوایل مارس جاری فعالیت خود را متوقف کرد، استخراج ارزهای دیجیتال در سطح مصرفکنندگان خانگی در حال انقراض و از بین رفتن است. طی سال گذشته و حتی چهار ابتدایی سال جاری میلادی، استخراجکنندگان خردهپا و شرکتهایی که باهدف خدماترسانی به چنین بخشی ایجادشده بودند تا حد بسیار زیادی کاهش یافتند. این در حالی است که استخراجکنندگان بزرگتر نسبت به چهار ماهه نسخه سال ۲۰۱۹ افزایشیافتهاند و این افزایش در شرکتهای حوزه یورو (APAC) چشم گیرتر است.
بر اساس گزارش ها، شناسایی بدافزارها در سطوح خانگی و خرد تا حدود چهل درصد کاهش یافته است. در طرف دیگر اما همین میزان برای کسبوکارهای بزرگ و تجاری با افزایش رو به رو شده و از همین رو تلاش برای کریپتوربایی نیز هفت درصد رشد داشته است.
این اقدام شرکت بزرگ موزیلا نگرانیها در خصوص گسترش بدافزارهای ارز دیجیتال و سایتهای مخرب را کاهش میدهد. کرپیتوجکینگ در برخی از کشورها مخصوصا کره و ژاپن ترس زیادی را در میان مقامات قانونگذار ایجاد کرده بود. پیشبینی میشود که دیگر مرورگرهای بزرگ هم جا در پای این مرورگر بگذارند.
قشنگ مشخص بود از تاخیر و عملکرد کند فایرفاکس که این روزنه کرمی وجود داره تا سواستفاده کنندگان از سیستم عمومی فایر فاکس حداکثر سود را ببرند
باید گوگل کروم هم همچین تکنیکی را ایجاد کنه تا از فایر فاکس عقب نمونه