فیسبوک شرایط را برای بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال تغییر خواهد داد
این روزها اخبار ارز دیجیتال فیسبوک همهجا را پرکرده است. به گزارش وبسایت «فوربز» (Forbes)، عرضه ارز دیجیتال فیسبوک میتواند بازی را برای ارزهای دیجیتالی چون بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، ریپل و دیگر ارزهای بازار تغییر دهد. تغییری که از برخی جهات منفی و از برخی دیگر مثبت خواهد بود. در ادامه با ارزدیجیتال همراه باشید.
در جهت مثبت، میتوان گفت که جنبش فیسبوک میتواند باعث تشویق سرمایهگذاران شود. چراکه پیش از عرضه این ارز، شاهد افزایش قیمت در بازار بودهایم؛ بهگونهای که از نقطهنظر تغییرات و به نقل از «کوین مارکت کپ» قیمت هفتگی ارزهای دیجیتال (تا تاریخ ۱۸ ژوئن)، بیت کوین، ریپل، اتریوم و لایت کوین به ترتیت با ۱۵.۷، ۱۲.۳۹، ۹.۲۲ و ۲.۶۲ درصد افزایش قیمت مواجه شدهاند. این در حالی بوده که از بین ۱۰۰ ارز برتر بازار، ۷۳ ارز دیجیتال با افزایش قیمت و ۲۷ ارز نیز با کاهش قیمت روبهرو شدهاند.
«جسی کوهن»، سردبیر بخش اقتصادی وبسایت «اینوسنمت» دراینباره میگوید:
افزایش اخبار پیرامون فیسبوک، باوجود نزدیکتر شدن به تاریخ معرفی پروژه ارز دیجیتال آن، باعث شده تا توجهات به بازار ارزهای دیجیتال بیشازپیش شود. این موضوع را میتوان بهنوعی عامل تسریعکننده در افزایش قیمت اخیر بیت کوین و دیگر ارزها دانست. هر زمان که فیسبوک یا شرکتی به بزرگی فیسبوک وارد این عرصه میشود، مقبولیت بیشتری را نیز از جانب رسانهها بزرگ نسبت به مسائل قانونی و قانونگذاری، با خود به همراه میآورد.
«نیسا آمویلس»، از شرکت سرمایهگذاری «نیویورک انجلز» در ارتباط با فیسبوک و ورود آن به حوزه ارزهای دیجیتال عنوان میکند:
معرفی و ورود مؤسسات و شرکتهای بزرگی همچون فیسبوک و «بکت» به این بازار، چشم اندازه رشد هر چه بیشتر بازار ارزهای دیجیتال را روشنتر میکند.
«کریل بنسونوف» از کارآفرینان حوزه بلاک چین نیز ورود فیسبوک و شرکتهای بزرگ را مثبت ارزیابی میکند، چراکه باعث تقویت حس «جا ماندن از سود» (FOMO) میشود.
کوهن در پاسخ به این سؤال که بیت کوین تا کجا میتواند به رشد خود ادامه میدهد، میگوید:
ازنقطهنظر فنی و تخصصی، با توجه به اخبار مثبت و بالاتر رفتن حس ترس از دست دادن اطلاعات، طی هفتههای آتی قیمت میتواند تا سطح ۱۲ هزار دلار بالا رود.
آمویلس اما نگاهی بهمراتب مثبتتر از کوهن را در پیشگرفته و اذعان میکند:
برخی بر این باورند که قیمت تا ۵۰ هزار دلار بالا میرود. ازآنجهت که قیمت از ماه آوریل دو برابر شده و حالا در مرز ۹ هزار دلار جا خوش کرده، این احتمال نیز میتواند صحت داشته باشد. گفتن قیمت دقیق سخت است.
از نتایج منفی ورود فیسبوک به بازار ارزهای دیجیتال، میتوان به روشن کردن زنگ خطری از جانب دولتهای بزرگ اشاره کرد.
بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال بزرگ دنیا «ارزهای مردمی» هستند. همه آنها این قدرت بالقوه را دارند که به یک ارز آزاد، غیرمتمرکز، غیرقابلکنترل توسط حکومتها و آزاد بدل شوند.
همین مسئله میتواند باعث شود که حکومتها چشم دیدن چنین ارزهایی را نداشته باشند، چراکه تمرکز قدرتشان در حوزه مالی را تهدید میکند و دست آنها را برای تغییراتی که بهوسیله نظامهای مالی میسر میشود، میبندد. درنهایت نیز میتوانند به راههایی دست یابند که یکبار برای همیشه از شر ارزهای دیجیتال خلاص شوند.
به همین دلیل سرمایهگذاران باید اشتیاق خود نسبت به چنین افزایش قیمتهایی را کنترل و درنتیجه ثبات را به آنها اعطا کنند.
نمایندگان کنگره آمریکا رمزارز لیبرا را تلاش فیسبوک برای افزایش نفوذ در زندگی کاربران خوانده و خواهان توقف موقت آن شدند.