احتمال تعویق اتریوم ۲.۰ تا سال ۲۰۲۱؛ ویتالیک موافق نیست
براساس اظهارات توسعهدهندگانی که روی نسخه دوم اتریوم کار میکنند، ممکن است راهاندازی فاز ۰ این نسخه تا اوایل سال ۲۰۲۱ به تعویق بیفتد. این در حالی است که ویتالیک بوترین معتقد است که راهاندازی فاز صفر باید زودتر انجام شود. فاز صفر، اولین مرحله انتقال پروتکل اجماع شبکه اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام است.
به گزارش «The Block»، جاستین دریک (Justin Drake)، از بنیاد اتریوم، طی پرسش و پاسخ مجازی در شبکه اجتماعی ردیت که روز جمعه برگزار شد، دریک به تشریح زمان راهاندازی فاز صفر شبکه اتریوم پرداخت. تا کنون چندین بار شاهد تأخیر در عرضه این فاز بودیم. نبود یک شبکه آزمایشی با چند کلاینت، یکی از اصلیترین عوامل در به تأخیر افتادن راهاندازی فاز صفر بوده است. دریک در طول این پرسش و پاسخ گفت:
یک شبکه آزمایشی با ۳ کلاینت برای ۲ الی ۳ ماه به خوبی کار کرد. یک برنامه اعطای پاداش برای یافتن باگها مشابه bounty.ethereum.org نیز برای ۲ الی ۳ ماه در جریان بود. یک سری از مسائل هست که دوست دارم پیش از تولید بلاک جنسیس ببینم.
وی در ادامه افزود:
تمام این اتفاقات نمیتواند در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ رخ دهد. روز شکرگزاری ۲۶ نوامبر (۶ آذر) است و با توجه به تعطیلات ماه دسامبر (اواخر آذر)، دوست دارم بگویم که فرصت آینده برای تولید بلاک جنسیس (در شبکه جدید)، چهار ماه دیگر و اواسط نوامبر است. به همین خاطر باید اعلام کنم که عملاً نزدیکترین زمان برای تولید بلاک جنسیس، تاریخی حدود ۳ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۴ دی و سالگرد آغاز به کار بیت کوین) خواهد بود.
دریک در ادامه ضمن اشاره به کارهایی که پیش از راهاندازی فاز ۰ باید انجام گیرد، گفت:
همانطور که در توییت گذشته خودم اشاره کردم، ما [کار] توسعه اتریوم ۲ را برای خودمان سخت کردیم.
او از ساخت کلاینتهای ویژه اعتبارسنجها و پروژههای دیگر مرتبط با فاز ۰ بهعنوان این کارها یاد کرد.
ویتالیک بوترین پیشتر عنوان کرده بود که با ارائه یک شبکه آزمایشی با چند کلاینت، مراحل راهاندازی فاز صفر نیز دنبال خواهد شد. دنی رایان (Danny Ryan)، مسئول این پروژه، در کنفرانس کانسنسوس (Consensus) اعلام کرد که وجود یک شبکه آزمایشی با چند کلاینت، از جمله مهمترین بخشهای امنیتی پروژه است. او در این باره گفت:
اگر یک باگ اساسی در یک کلاینت باشد و باعث از کار افتادن کلاینت شود، شبکه میتواند به فعالیتش ادامه دهد؛ چرا که بخش عمدهای از نودها، دیگر آن کلاینت را اجرا نمیکنند.
پس از اظهارات دریک، بوترین نوشت:
توجه کنید، شخصا با این [ایده] کاملا مخالفم. ترجیح میدهم که فاز ۰، با هر میزان آمادگی، پیش از آن تاریخ عرضه شود.
او در ادامه افزود:
اتریوم ۱، ۴ ماه پس از اولین شبکه آزمایشی با چند کلاینت عرضه شد (اواخر المپیک ماه مارس ۲۰۱۵ تا پایان ماه مه همان سال). به نظر من مدت زمان چهار ماهه ما از همان روزی که شبکه آلتونا (Altona) در ماه ژوییه (تیر) راهاندازی شد، آغاز شده است. فاز صفر اتریوم ۲ از برخی جهات شبیه به اتریوم ۱ است و از برخی جهات پیچیدگی بیشتری دارد: اثبات سهام پیچیدهتر، اما خبری از اثبات انجام کار مبتنی بر کارت گرافیک نیست. بهینهسازی بیشتری نیاز است، اما نیازی به ماشین مجازی پیچیده نیست و … . میخواهم بگویم که فاز صفر اتریوم ۲ در بحثهای درون شبکهای سادهتر است. بهعلاوه، تا زمان راهاندازی فاز ۱، خبری از اپلیکیشنهای حیاتی و مهم روی آن نخواهد بود؛ از همین رو، احتمال بروز اشکال کم است (این در حالی است که میتوان گفت اکوسیستم بهعنوان یک کل، بزرگتر است). در کل، دلیلی نمیبینم که زمانی که برای راهاندازی فاز صفر اتریوم ۲ صرف میکنیم، بیشتر از راهاندازی اتریوم ۱ باشد.
ببخشید ازینکه دارم سوال تکراری رو مطرح میکنم اما اینطور که من تحقیق کردم متوجه شدم که پروفیت اتریوم کلاسیک با پروفیت اتریوم در حد چند درصد بالا و پایین داره
سوالم این هست که بعد از اینکه دیگه اتریوم رو نشه با جی.پی.یو ماین کرد آیا اتریوم کلاسیک رو میشه همچنان ماین کرد و هیچ مشکلی نداره؟
و یک سوال دیگه هم دارم اونم اینه که از فاز چندم اتریوم 2.0 قراره ماینینگ کاملا توقف پیدا کنه؟ و رسیدن به این فاز (توقف ماینینگ) تا چه زمانی طول میکشه؟ (منظورم اینه که چند ماه دیگه حدودا میشه اتریوم رو ماین کرد)