بانک مرکزی اروپا سال آینده مطالعه جدی «یوروی دیجیتال» را آغاز میکند
بانک مرکزی اروپا (ECB) در گزارش تازه خود اعلام کرده است که از اواسط سال آینده میلادی بررسیها و برآوردهای جدی خود را در ارتباط با عرضه یوروی دیجیتال آغاز خواهد کرد.
به گزارش کوین تلگراف، در این گزارش به تأثیر یوروی دیجیتال بر پرداختهای خرد و بحث امنیت پرداختها نیز اشاره شده است. در بخش دیگری از این گزارش نیز به نحوه عملکرد ارزهای مجازی در چارچوب یوروسیستم پرداخته میشود. این در حالی است که بانک مرکزی اروپا حرفی از مدل موردنظر خود برای طراحی یوروی دیجیتال به میان نیاورده است.
در این گزارش آمده است برنامه ارز مجازی بانک مرکزی اروپا احتمالا از اواسط سال آینده میلادی در فاز تحقیق و بررسیهای لازم برای آزمایش یوروی دیجیتال آغاز میشود. بهگفته بانک مرکزی اروپا این برنامه با هدف «ارائه پاسخهای منطقی به سؤالهای موجود» آغاز خواهد شد. طبق گفته این بانک مرکزی، پیش از عرضه چنین ارزی، باید دیدگاههای ذینفعان مختلف را بررسی کنند.
در گزارش تازه بانک مرکزی اروپا، ضمن اشاره به تسهیل دسترسی اقتصادی با استفاده از ارزهای دیجیتال، آمده است:
مزایای احتمالی یوروی دیجیتال و تغییرات سریع در حوزه پرداختهای خرد، حاکی از این مسئله است که یوروسیستم باید خود را برای عرضه یک ارز دیجیتال در آینده آماده کند. یک یوروی دیجیتال میتواند با فراهمکردن امکان دسترسی شهروندان به نوعی پول با امنیت بالا در دنیای دیجیتالی که تغییرات در آن سریع اتفاق میافتد، از اهداف اکوسیستم پشتیبانی کند. میتواند از ادامه حرکت اروپا بهسمت نوآوری حمایت کند و در راستای استقلال استراتژیک یوروسیستم نیز مورد استفاده قرار گیرد. این کار با ارائه یک گزینه جایگزین برای ارائهدهندگان خدمات مالی خارجی برای پرداختهای سریع و کارآمد در اروپا و خارج از اروپا انجام میگیرد.
بانک مرکزی اروپا عنوان کرده است که اگر چیزی به اسم یوروی دیجیتال ساخته شود، باید شرایط و ویژگیهای خاصی داشته باشد. اولین شرط این است که باید با سرعتِ رشدِ فناوری پیش رود و از طریق یک راهکارِ «فرانت اند» و «سازگار با استانداردها» در حوزه یورو و راهکارهای خصوصی در حوزه پرداختها ایجاد شود. دوم آنکه باید دارای ویژگیهای منحصربهفرد پول نقد باشد، همه افراد جامعه بتوانند بهآسانی از آن استفاده کنند، کارمزد نداشته باشد و از حریمخصوصی افراد حفاظت کند. بهگفته بانک مرکزی اروپا، یوروی دیجیتال باید قابلیتهایی داشته باشد که حداقل به اندازه روشهای پرداخت ارزهای خارجی و یا روشهایی که نهادهای «غیرقانونی» از آنها استفاده میکنند جذاب باشند.
این بانک در ادامه میافزاید که چنین ارزی باید ابزاری برای بهبود سیاستهای نقلوانتقالات پولی باشد و بتوان از طریق کانالهایی منعطف و مستقل از دیگر خدمات پرداخت به آن دسترسی پیدا کرد. بهعقیده این بانک، چنین ارزی باید بتواند در مقابل وقایعی نظیر همهگیریهای جهانی مقاومت کند.
بهگفته بانک مرکزی اروپا، یوروی دیجیتال باید در مناطقی غیر از حوزه یورو نیز کارآیی داشته باشد، باعث ایجاد صرفهجویی در هزینهها شود، دوستدار محیطزیست باشد؛ این یعنی باید بر پایه فناوریای ایجاد شود که کمترین آسیب زیستمحیطی را به همراه داشته باشد.
در بخش دیگری از این گزارش عنوان شده است که یوروی دیجیتال نباید برای تبدیلشدن به یک ابزار سرمایهگذاری ایجاد شود یا حتی بتوان از آن بهعنوان یک ارز دیجیتال رمزنگاریشده و استیبل کوین استفاده کرد. در این گزارش ضمن بیان این مسئله که چنین ارزی باید با محوریت پرداختها ساخته شود و تحتتأثیر نوسانات قیمتی نباشد، آمده است:
با توجه به ریسکهای موجود در سیاستهای نقلوانتقالات پولی و ثبات مالی، بهتر است یوروی دیجیتال سرمایهگذاریهای بزرگ را جذب نکند. البته این را هم باید در نظر داشته باشیم که اگر اندوخته افراد از یوروی دیجیتال، خواه بهدلیل محدودیتهای شدید خواه بهدلیل موانع اِعمالشده دیگر بسیار اندک باشد، آنگاه این ارز دیجیتال، نه گزینهای چندان جذاب برای پرداخت خواهد بود و نه رقیبی چندان قوی برای سایر ابزارهای پرداخت.
در این گزارش همچنین درباره مدلهای فنی و سازمانی مختلف در صورت راهاندازی یوروی دیجیتال مباحثی مطرح شده است. با اینکه این گزارش جامع است، بانک مرکزی اروپا تأکید کرد که میخواهد درباره ارزهای دیجیتال با ذینفعان دیگر بحث و تبادل نظر کند. البته در این بحثها فعلا روش مشخصی برای نحوه توزیع یوروی دیجیتال مطرح نمیشود.
کریستین لاگارد (Christine Lagarde)، رئیس بانک مرکزی اروپا، ماه گذشته اعلام کرده بود که یوروسیستم هنوز تصمیمی در ارتباط با عرضه یوروی دیجیتال اتخاذ نکرده است. لاگارد تأکید کرد که یوروی دیجیتال جایگزین ارزهای فیات نخواهد شد.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.