ارز‌ها: ۳۱,۸۷۳
ارزش بازار: ۳.۴۴۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۲,۵۲۵ تومان

افزایش زمزمه‌ها درباره یوروی دیجیتال؛ طرح بانک مرکزی اروپا برای ناشناسی تراکنش‌های ارز دیجیتال ملی

افزایش زمزمه‌ها درباره یوروی دیجیتال؛ طرح بانک مرکزی اروپا برای ناشناسی تراکنش‌های ارز دیجیتال ملی

آخرین تحقیقات بانک مرکزی اروپا (ECB) نشان می‌دهد که احتمال توسعه یک سیستم پرداخت مبتنی بر ارزهای دیجیتال‌ ملی که از حریم خصوصی کاربران محافظت می‌کند، وجود دارد.

به گزارش کوین‌تلگراف، در تحقیق صورت گرفته که با نام «پژوهش در خصوص ناشناس بودن تراکنش‌ها در ارز دیجیتالِ بانک مرکزی» منتشر شده است، بانک مرکزی اروپا سیستمی بر پایه اثبات مفهوم (PoC) به منظور ناشناس بودن تراکنش‌ها در ارزهای دیجیتال ملی مورد معرفی کرده است. این سیستم بخشی از پژوهشی است که در حوزه ارزهای دیجیتال بانک مرکزی صورت گرفته است.

دو شرکت R۳ و اکسنچر (Accenture) در توسعه این طرح با بانک مرکزی اروپا همکاری کرده‌اند.

طرحی که بانک مرکزی اروپا پیشنهاد داده است از پلتفرم کوردا (Corda) که توسط R۳ توسعه یافته، بهره برده است.

در این سیستم، ۴ شخص از جمله دو واسطه، یک بانک مرکزی و یک مقام ضد پول‌شویی حضور خواهند داشت. هر شخص یک نود در شبکه خواهد بود و به عنوان یک CorDaap عمل خواهد کرد. CorDaap وظیفه انتقال دارایی‌ها میان اشخاص مختلف را ایفا می‌کند.

در این سیستم، بانک مرکزی راهکاری را برای مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم به کار گفته است. در این راهکار هویت اشخاص و تراکنش‌ها ناشناس باقی می‌ماند و جز نهادهایی که کاربر اجازه دسترسی به آنها را صادر کرده است، هیچ واسطه یا بانک مرکزی‌ای نمی‌تواند داده‌ها را مشاهده کند. در گزارش این تحقیق می‌خوانیم:

به منظور حفاظت حریم شخصی کاربران، هیچ شخصی به داده‌هایی نظیر ارزش تراکنش‌ها، آدرس‌های کاربر یا سوابق وضعیت‌ها دسترسی نخواهد داشت. اثبات مفهوم نشان می‌دهد که با استفاده از پلتفرم کوردا می‌توان یک روش پرداخت تسهیل‌شده و مبتنی بر ارز دیجیتال بانک مرکزی ایجاد کرد که می‌تواند در تراکنش‌های خرد، از حریم شخصی کاربر محافظت نماید. در عین حال این قابلیت را نیز فراهم نماید که تراکنش‌های بزرگ تحت قوانین ضد پول‌شویی و تامین مالی تروریسم بررسی شوند.

این در حالی است که بانک مرکزی اروپا به مشکلات زیادی بر سر راه توسعه این سیستم اشاره کرد که باید رفع شوند.

کاهش مقدار اطلاعاتی که برای طرفینی که در تراکنش حضور ندارند، نشان داده می‌شود و توانایی کاربر برای دسترسی یا خرج مانده‌ حساب‌های ارز دیجیتال ملی در زمان‌هایی که واسطه در دسترس نیست، از جمله بخش‌هایی هستند که نیاز به بازبینی دارند.

به گفته بانک مرکزی اروپا حریم خصوصی با به کارگیری مکانیزم‌هایی نظیر کلیدهای عمومی تغییرپذیر، اثبات دانایی صفر و پردازش انکلیو (Enclave Computing) بالاتر نیز خواهد رفت.

بیان این نکته نیز حائز اهمیت است که مشکل مقیاس‌پذیری (سرعت و کارمزد تراکنش‌ها) توسط سیستم اثبات مفهوم مورد بررسی یا آزمایش قرار نگرفته است. بانک مرکزی اروپا همچنین اعلام کرد که مسئله تعمیم این سیستم در تراکنش‌های میان بانکی نیز باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.

به نظر می‌رسد تحقیقات بانک مرکزی اروپا در راستای نگرانی‌هایی باشد که پیش‌تر قانون‌گذاران دنیا در خصوص ارزهای دیجیتال مطرح کرده بودند.

اوایل ماه دسامبر (آذر)، سران اتحادیه اروپا به تشریح مشکلاتی که با پذیرش ارزهای دیجیتال ایجاد می‌شود، پرداختند. به گفته آنها در صورتی که این ارزها در ابعاد جهانی مورد استفاده قرار گیرند، حاکمیت پولی و مالی دنیا، حریم خصوصی و امنیت فضای مجازی به خطر خواهد افتاد.

کریستین لاگارا (Christine Lagard)، رئیس بانک مرکزی اروپا، اخیرا خطاب به موسسات مالی اعلام کرد که آنها باید جلوتر از تقاضا برای ارزهای دیجیتال حرکت کنند. اواخر ماه آگوست، بانک مرکزی اروپا با انتشار گزارشی نوشت که ممکن است ابهاماتی که به واسطه نبود قانون مشخص در این حوزه وجود دارد، استیبل کوین‌هایی با چهارچوب نظارت شفاف را تحت تاثیر قرار دهد.

همانطور که چندی پیش وب‌سایت ارزدیجیتال گزارش داد، به نظر می‌رسد که بانک مرکزی اروپا به دنبال عرضه یک ارز دیجیتال ملی یا همان یوروی دیجیتال است.

روز ۱۴ آذر ماه بانک مرکزی اروپا اعلام کرد اگر بخش خصوصی نتواند پاسخگوی پرداخت‌های برون مرزی با سرعت بیشتر و هزینه ارزانتر باشد، شاید ارز دیجیتال خود را توسعه دهد.

ممکن است علاقه مند باشید
error in loading comments. please attention