دلار تحت تهدید چندگانه طلا و ارزهای دیجیتال قرار دارد
جیمز ریکاردز نگارنده کتاب جنگهای ارزی معتقد است در فضای بینالمللی علائمی نمایان شده که نشان دهنده تضعیف جایگاه دلار است. در حال حاضر کشورها به دنبال طراحی سیستمهای معاملاتی جایگزین دلار هستند و در صورتی که چین و روسیه بتوانند از ترکیب طلا و ارز دیجیتال یک سیستم تسویه خالص ایجاد کنند، خطرناکترین رقیب دلار ظهور خواهد کرد.
به گزارش مقاومتی نیوز جیمز ریکاردز مشاور تهدیدات مالی و جنگ نامتقارن سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) و نویسنده کتاب جنگهای ارزی است. وی نقش پررنگی در طراحی و اعمال تحریمهای مالی و بانکی علیه ایران داشته است.
ریکاردز در تحلیلی به تهدیدات چندگانه و همگرایی پرداخته است که در حال حاضر جایگاه بینالمللی دلار را دچار چالش کرده است. شرح این تحلیل در ادامه آمده است.
بروز نشانههای مختلف بازطراحی سیستم پولی بینالمللی
برای سالها تحلیلگران ارزی نشانههایی از بازطراحی سیستم پولی بینالمللی را دنبال کردهاند که نقش دلار بهعنوان ارز ذخیره اصلی را کاهش میدهند و در کنفرانسهایی مشابه برتون وودز جایگزینی برای آن پیدا میکنند. آمریکا نیز این جایگزینی را با استفاده سلاح گونه از دلار در جنگ مالی علیه کشورها از جمله اعمال تحریمها تسریع کرده است.
آمریکا از دلار به طور استراتژیک استفاده میکند تا به دوستان پاداش دهد و دشمنان را مجازات کند. استفاده از دلار به عنوان سلاح، محدود به جنگهای تجاری و ارزی نیست، گرچه دلار در این اختلافات بهصورت تاکتیکی استفاده میشود. دلار بسیار قویتر از اینها استفاده میشود.
دلار میتواند برای تغییر رژیم از طریق ایجاد ابرتورم، مشکلات بانکی و اختلافات داخلی در کشورهای مورد هدف استفاده شود. آمریکا میتواند دولتهای مخالف خود را کنار بگذارد یا حداقل سیاستهای خود را بدون حتی یک تیراندازی اعمال کند.
اقدامات چین و روسیه میتواند تحریمهای آمریکا را ناکارآمد کند
اما برای هر عملی عکسالعملی برابر وجود دارد. در حین اینکه آمریکا سلاح دلار را بیشتر به کار میگیرد، بقیه کشورهای جهان نیز برای حذف دلار بهطور کامل کار میکنند.
من برای سالهای متمادی در مورد تلاش کشورهایی مانند روسیه و چین هشدار دادهام. آنها تحت عنوان رهایی از سلطه دلار درصدد ایجاد سیستم مالی جدیدی هستند که به دلار آمریکا وابسته نیست و به آنها کمک میکند تا تحریمهای اقتصادی ناشی از دلار را بی اثر کنند.
این تلاشها در حال حاضر روند فزایندهای دارد. روسیه تقریباً تمام اوراق دلاری خزانه داری آمریکا را فروخته است و داراییهای دلاری خود را به صفر نزدیک کرده است. این کشور مقدار زیادی طلا جمع آوری کرده است. ترکیب اوراق پایین دلاری و ذخایر بالای دلاری عایقی در برابر تحریمهای آمریکا علیه روسیه است.
روسیه میتواند تعهدات پرداختی بینالمللی خود را با فروش طلا یا انتقال طلا تسویه کند، بدون اینکه داراییهایش توسط آمریکا بلوکه شود. چین نیز اقدامات مشابهی را در پیش گرفته است.
اتحادیه اروپا نیز به دنبال حذف دلار است
همچنین اتحادیه اروپا اخیراً علائمی را بروز داده است که نشان میدهد قصد رهایی از سلطه دلار را دارد. وزیر امور خارجه آلمان خواستار ایجاد یک سیستم جایگزین سوئیفت مستقل از نظارت آمریکا و دلار شده است.
سیستم سوئیفت به عنوان مرکز عصبی شبکه مالی بینالمللی، تمام بانکهای بزرگ را قادر به نقل و انتقال ارزهای اصلی بینالمللی میان یکدیگر کرده است. قطع دسترسی یک کشور به سوئیفت مانند قطع اکسیژن آن است.
در بلندمدت پیشرفتهای بیشتری به وقوع میپیوندد که جهان را از دلار دور میکند و به سمت انواع مختلفی از جایگزینها، شامل سیستمهای پرداخت و ارزهای دیجیتالی هدایت میکند. نشانههای بازطراحی نظام پولی بینالمللی همه جا وجود دارد.
ترکیب طلا و ارز دیجیتال، خطرناکترین تهدید علیه سلطه دلار
روند کاهشی ذخایر بینالمللی دلاری مناسب نیست و از ۷۰ درصد در سال ۲۰۰۰ به عدد ۶۰ رسیده است. رقیب اساسی دیگر دلار حق برداشت مخصوص صندوق بینالمللی پول یا SDR است که بیش از ۵۰ سال است تقویت شده است.
اما حملات به دلار تنها به SDR یا طلا ختم نمیشود. خطرناکترین تهدید دلار در واقع از ترکیب ارز دیجیتال و طلا حاصل میشود. واقعیت این است که روسیه و چین به خرید طلا دست زدهاند. هرچند استفاده از طلا مشکلاتی از قبیل حمل و نقل و غیره را دارد، اما روسیه با ترکیب کردن ذخایر طلایی خود با فناوری بلاک چین میتواند این مسئله را حل کند.
روسیه و چین میتوانند یک ارز دیجیتالی جدید ایجاد کنند که قادر است پیامهای مالی را با اتصال به اینترنت و در یک فضای رمزگذاری شده منتقل کند. سایر کشورها نیز میتوانند به این سیستم وصل شوند. بدین ترتیب یک سیستم تسویه خالص طلایی ایجاد میشود.
این سیستم تسویه خالص به طلای کمتری برای تسویه نیاز دارد. این سیستم جدید که بلاک چین مجاز نام دارد در حال توسعه است و به زودی بهکار گرفته خواهد شد.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.