حجم ۵ میلیارد دلاری معاملات در صرافیهای غیرمتمرکز؛ ۴۰۰٪ بیشتر از سال قبل
حجم معاملات صرافیهای غیرمتمرکز طی شش ماه ابتدایی سال ۲۰۲۰ از ۵ میلیارد دلار عبور کرده است. با توجه به این جهش، میتوان گفت که عملکرد این صرافیها از سال ۲۰۱۹ با رشد قابلتوجهی مواجه شده است.
به گزارش کریپتو پوتیتو و بر اساس گزارش دون آنالتیکس (Dune Analytics)، حجم معاملات صرافیهای غیرمتمرکز از شش ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۰ به ۵.۱ میلیارد دلار رسیده است؛ بهعبارت دیگر، در مقایسه با مدت زمان مشابه سال ۲۰۱۹، این رقم رشدی ۵ برابری داشته است. دون آنالتیکس در توییتی نوشت:
نیمی از سال ۲۰۲۰ گذشته است و نتایج [بررسیها] آماده شدهاند.
تا به اینجای سال ۲۰۲۰ شاهد افزایش ۵.۱ میلیارد دلاری حجم معاملات صرافیهای غیرمتمرکز بودیم. ۵ برابر شش ماهه اول سال ۲۰۱۹. تنها در ماه ژوئن (خرداد) شاهد ۱.۵ میلیارد دلار معامله در این صرافیها بودیم.
آمارها نشان میدهد که نرخ بازگشت سرمایه توکنهای صرافیهای غیرمتمرکز در مقایسه با نمونههای متمرکز، بیشتر بوده است. در زمان نگارش این مطلب توکن صرافی کایبر نتورک (Kyber Network) از ابتدای سال ۲۰۲۰ تا کنون رشدی ۶۵۰ درصدی داشته است.
در حال حاضر بهترین عملکرد در اختیار همین توکن است. توکن کایبر نتورک (KNC) در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۸ درصد رشد داشته است و در بالاترین قیمت دو سال گذشته خود قرار دارد.
لوپرینگ (Loopring)، ایرسواپ (AirSwap)، IDEX، بنکور (Bancor) و زیرواکس (0x) نیز تا به اینجای سال عملکردی خیرهکننده داشتهاند. از سوی دیگر، توکنهای صرافیهای متمرکز نظیر هیوبی و بیت فینکس عملکرد چندان خوبی نداشتند و از پنجشنبه سیاه تا کنون در تلاشند تا قیمت از دست رفته خود را جبران کنند.
رشد شدید حجم معاملات در صرافیهای غیرمتمرکز فقط یکی از عواملی است که سبب شده است فناوریهای مدیریت مالی غیرمتمرکز به تیتر اول خبرهای حوزه ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۰ تبدیل شوند. بر اساس دادههای دیفای پالس (Defipulse)، مجموع ارزشی که در بازار مدیریت مالی غیرمتمرکز اتریوم قرار دارد، ۱.۷ میلیارد دلار برآورد شده است.
توکن COMP که متعلق به پلتفرمهای اعطای وام کامپوند است، طی سال ۲۰۲۰ رشدی ۱۰۰ درصدی داشته است. این پلتفرم در حال حاضر ارزشی معادل ۴۰۰ میلیون دلار را در خود جای داده است. این پلتفرم با در اختیار گرفتن میکردائو (MakerDAO)، به بزرگترین پلتفرم از نوع خود بدل شد.
همزمان با عملکرد خوب کامپوند و بالا گرفتن تب و تاب تأمین نقدینگی از طریق ماینرها، بالانسر (Balancer) نیز بهعنوان یک رقیب سرسخت وارد میدان شد. توکنهای این صرافی غیرمتمرکز پس از عرضه با افزایش قیمت قابلتوجهی مواجه شدند. بر اساس اطلاعات دیفای پالس، بالانسر در حال حاضر با نقدینگی ۱۳۵ میلیون دلاری در رده ۴ قرار دارد.
رشد این چنینی حوزه دیفای سبب شد تا کوین مارکت کپ نیز بخشی را به دیفای اختصاص دهد. نکته جالب اینجاست که چهار ارز برتر در رتبهبندی کوین مارکت کپ با رتبهبندی دیفای مارکت کپ (DeFiMarketCap)، متفاوت است. در رتبهبندی پیشین کایبر نتورک و زیرواکس در ردههای سوم و چهارم قرار داشتند. باید به یاد داشت که حوزه مدیریت مالی غیرمتمرکز هم خطرات خودش را دارد. در این بخش نیز هکرها بهدنبال سوء استفاده از باگهای و اشکالات موجود در پروتکلها هستند. بهعنوان مثال، بالانسر چندی پیش قربانی هکرها شد و ۵۰۰۰۰۰ دلار از توکنهایش را از دست داد. این حمله از طریق آسیبپذیریهای موجود در دو استخر این صرافی انجام گرفت.
نحوه کار در صرافیای غیرمتمرکز چطوریه؟دارایی رو باید به صورت غیرمستقیم وارد صرافی کرد و معامله انجام داد؟
چقد خطر از دست رفتن دارایی تو معاملات این صرافیا وجود داره؟
خواهش میکنم اگه مقاله در مورد نحوه کار با صرافیای غیرمتمرکز منتشر کردین لینکشو اینجا بذارید اگه ندارین ممنون میشم یه مقاله کامل و جامع هم برای معرفی بهترین صرافیای غیرمتمرکز هم نجوه کار باهاشون منتشر کنین
تشکر از سایت خوبتون