عطش خرید دستگاههای استخراج شدت گرفته است
با ادامه روند صعودی بیت کوین، افراد بیشتری به خرید دستگاههای استخراج روی آورده و در نتیجه، فشار زیادی برای عرضهی این تجهیزات به سازندگان وارد شده است.
به گزارش کوین دسک، در حال حاضر، بیت کوین، پادشاه ارزهای دیجیتال، پس از عبور از مقاومت استراتژیک ۱۰ هزار دلاری، با قیمت بیش از ۱۲ هزار دلار معامله میشود. ارزش این ارز دیجیتال از ماه فوریه تاکنون بیش از ۲۰۰ درصد افزایش داشته است.
استیون موشر (Steven Mosher)، مدیر فروش و بازاریابی شرکت کنان کریتیوز (Canaan Creatives)، یکی از تولیدکنندگان مطرح تراشههای استخراج بیت کوین، گفت:
صعود آتشین بیت کوین سبب افزایش تقاضا برای دستگاههای استخراج شده و میزان عرضهی این تجهیزات به اندازهی کافی نیست.
وی از اعلام حجم سفارشات این شرکت خودداری کرد و گفت:
وضعیت کنونی صنعت تجهیزات استخراج به گونهای است که با کمبود موجودی و تقاضای بالا روبرو هستیم.
او در ادامه اظهار داشت:
به نظر میرسد که وضعیت، شبیه به سه ماههی سوم و چهارم سال ۲۰۱۷ که میزان تقاضا سه برابر عرضه بود، شده است.
در آن زمان، ارزش بیت کوین در طول ماه جولای تا سپتامبر ۲۰۱۷، دو برابر شد و در یکچهارم آخر ماه نیز با صعود چهار برابری، به حدود ۲۰ هزار دلار رسید.
بنا بر تحقیقات صورت گرفته از سوی توکناینسایت (TokenInsight)، استارتاپ تحقیقاتی مایننیگ و معاملات، با افزایش قیمت بیت کوین در چند ماه اخیر، در مدت زمان کمتری، از خرید تجهیزات استخراج جدید، سود حاصل میشود. طبق این تحقیقات، متوسط مدت زمان بازگشت سرمایهی خرید این تجهیزات جدید در سه ماههی دوم، به ۶۰ تا ۱۵۰ روز کاهش یافته است. این میزان نسبت به بازهی زمانی ۱۲۰ تا ۲۸۰ روز در گذشته، پیشرفت چشمگیری داشته است.
مدلهای جدید دستگاههای استخراج
شرکت کنان کریتیوز، به منظور دستیابی به موقعیتهای جدید، مدل جدیدی از دستگاههای استخراج را به نام AvalonMiner ۱۰۴۱ ارائه داده که گفته میشود نرخ هش آن ۳۷ تراهش در ثانیه (TH/s) و مصرف برق آن نیز ۲.۳۶۱ کیلووات ساعت است. نرخ هش و مصرف برق مدل پیشین این نوع تجهیزات، Avalon ۸۵۱، به ترتیب ۱۴.۵ تراهش و ۱.۴۵۰ کیلووات ساعت بوده است.
موشر در ادامه گفت که تحویل پیش سفارشات این مدلها، به دلیل حجم بالای تقاضای خرید از سوی مشتریان بزرگتر، به اواخر ماه اکتبر معوق شده است. به همین ترتیب، بیت مین (Bitmain)، سازندهی تجهیزات استخراج ارزهای دیجیتال، هفتهی گذشته، فروش نسخههای بهبود یافتهی مدل AntMiner S۹ خود را به نامهای AntMiner S۹ SE و AntMiner S۹k، آغاز کرد.
طبق سایت این شرکت، ارسال اولین سری از این تجهیزات تا ماه آگوست انجام نمیشود. تقاضا برای خرید محصولات گران قیمتتر و قدرتمندتری مانند WhatsMiner M۲۰، ساخت ژوزینگ یانگ (Zuoxing Yang)، طراح پیشین تراشههای شرکت بیت مین نیز، با افزایش مواجه شده است.
یانگ به کوین دسک گفت که مجموعهی بعدی مدل M۲۰ که قرار است اواخر ماه اکتبر ارسال شوند، هماکنون به طور کامل به فروش رسیدهاند. از نظر او، دلیل مهم دیگری که سبب شده تا عرضهی تجهیزات استخراج ارزهای دیجیتال با مشکل مواجه شود، میزان پایین تولید آنها به دلیل عرضهی محدود تراشه از سوی فروشندگان مختلف است. وی اظهار داشت:
نرخ هش بیت کوین نمیتواند پا به پای قیمت آن افزایش پیدا کند. ظرفیت تولید، عامل محدودکننده است.
افزایش نرخ هش
در واقع، افزایش علاقه به استخراج ارزهای دیجیتال، روی میزان قدرت محاسباتی اختصاص داده شده برای تأمین امنیت شبکه، تاثیر گذاشته است. گفته میشود که میزان این قدرت محاسباتی، اخیراً به بالاترین حد خود رسیده است.
با توجه به اطلاعات به دست آمده از استخر استخراج BTC.com، متوسط نرخ هش آخرین روز و یک هفتهای بیت کوین، به ترتیب ۶۵ و ۵۸ میلیون تراهش در ثانیه بوده است. قدرت محاسباتی بیت کوین از زمانی که متوسط ۱۴ روزهی نرخ هش استخراج آن در سال گذشته، طی روند نزولی قیمت، به ۳۶ میلیون تراهش در ثانیه رسید، حدود ۸۰ درصد رشد داشته است.
با فرض آن که این افزایش، از سوی دستگاههای استخراج پرکاربردی مانند AntMiner S۹ و Avalon ۸۵۱ با نرخ هش حدودی ۱۴ تراهش در ثانیه، باشد، میتوان گفت که نزدیک به ۲ میلیون از این دستگاهها در طی چند ماه گذشته راهاندازی شدهاند.
سایت BTC.com پیشبینی کرده که سختی استخراج بیت کوین، معیار سنجش میزان سختی حل مسائل ریاضی که منجر به تولید این ارز دیجیتال میشود، در دور بعدی تغییر، به بالاترین میزان خود، یعنی بیش از ۷.۸ تریلیون برسد.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.